nupik 24.11.04, 08:30 Witam wszytskich, czy sa na forum mamusie i tatusiowie Wiktorow???Jesli tak, to czy jestjakies fajne zdrobnienie od tego imienia,byle nie Witek, czy trzeba na 2 miesieczne malenstwo wolac Wiktor, troche powaznie, nie? Prosze o porady. dzieki nupik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_r_i_n Re: zdrobnienie od Wiktora??? 25.01.05, 18:43 Ja od zawsze mówiłam na synka Wiktor/Wiktorek. Czasami używam zdrobnienia Wiktorynka. Witek mnie mierzi, dla mnie to zdrobnienie imienia Witold. Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: zdrobnienie od Wiktora??? 25.01.05, 19:25 Wiktorek, Wikuś, Wiki, Wiku Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: zdrobnienie od Wiktora??? 25.01.05, 20:34 Znajoma mojego meza na swojego Wiktora woła wikuś (czasami wiki- miki). Ale mały i tak woli formę Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
makeba Re: zdrobnienie od Wiktora??? 26.01.05, 18:30 Tak dla żartu. Na babcię mojej kolezanki o imieniu Wiktoria mówiono Wichta więc może Wicht Szczerze to nie mam pojęcia, Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: zdrobnienie od Wiktora??? 28.01.05, 12:40 To jest przesliczne imie ale niestety mojemu "chlopu" sie nie podoba. stawiam na Wiktorka Odpowiedz Link Zgłoś