Dodaj do ulubionych

WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzcie

• macka5 Jakie prezerwatywy 16.01.06, 15:41
      Jakei waszym zdaniem sa najbezpieczniejsze prezerwatywy???
      • kaja711 Re: Jakie prezerwatywy 17.01.06, 20:06
        Ja uważam ,że durex, bo inne ( tańsze)często nam pękały.
        Może ktoś zna jeszcze lepsze?
        • anula36 Re: Jakie prezerwatywy 17.01.06, 20:24
          durex sa Ok - najwazniejsze to zakladac prawidlowo i pilnowac troche zeby sie
          nie zsunela.
          • anula36 Re: Jakie prezerwatywy 17.01.06, 20:32

www.durex.pl/osprzet_bawi.html
        • bloondyynka Re: Jakie prezerwatywy 06.05.06, 16:56
          moim zdaniem sprawdzaja sie lepiej unimile niz durexy... pozdrawiamsmile
        • 8n Re: Jakie prezerwatywy 12.02.08, 17:26
          nam durex dwa razy pękła
      • frrancuzeczka Re: Jakie prezerwatywy 28.04.06, 19:50
        Moim zdaniem lepsze od Durexów są Peppino. Chłopak mówi, że są wygodniejsze no i
        nie mają tego nieprzyjemnego zapachu.
      • emilia_a Re: Durex 06.05.06, 17:10
        Są też durexy 'nieśmierdzące' - np. czekoladowe
    • hmm_hmm Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 28.04.06, 18:21
      mam pytanie: jak to jest ze skutecznością prezerwatyw? na wielu stronach
      powołują się na indeks pearla, ale podają tak kosmicznie różne liczby, że może
      się zakręcic głowie. Np: 5-8, 0.4-3.6, 3-36 O_o No przepraszam, jest pewna
      różnica między 3.6 a 36, prawda? Z czego to się bierze? Zresztą ten problem nie
      dotyczy tylko prezerwatyw, ale wielu innych metod. właściwie tylo "brak
      antykoncepcji", pigułki i sterylizacja mają podobne wskaźniki. czym się kierować?
      • krewetka Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 04.05.06, 12:54
        wg mnie pepino sa wporządku, nie smierdzą tak jak Durexy
        • seerena Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 05.05.06, 00:59
          A jakiej one są produkcji?
      • emilia_a Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 06.05.06, 17:06
        Podaje się zawsze dwa indeksy Pearla - pierwszy dla prawidłowego stosowania
        metody, zgodnie z zaleceniami, przy każdym stosunku, a drugi dla stosowania
        niedbałego i nie przy każdym stosunku. Tak duże różnice dla drugiego wskaźnika
        biorą się pewnie stąd, że różne "niedbałości" były brane pod uwagę w
        poszczególnych badaniach.
        Tu jest dość ciekawy artykuł z zasadami stosowania:
        www.pfm.pl/u235/navi/199174
        • myzs Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 13.07.06, 22:06
          nei ma bezpiecznych prezerwatyw smile a tak na serio, wszystko zalezy od tego, jak
          je sie uzywa.. mialam raz wpadke z wlasnym facetem - na szczescie skonczylo sie
          na strachu - akurat mialam dni nieplodne - pozatym to niewygodne uncertain wiec jak dla
          mnie nie ma antykoncepcji innej niz plasterki, raz w tygododniu przyklejam
          plaster i wszystko dziala smile
          • 83kimi Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 19.07.06, 20:30
            Ja ostatnio z moim chłopakiem byłam zmuszona do używania prezerwatyw, ponieważ
            brałam antybiotyk, ktory osłabiał działanie tabletek anty i nie było wcale tak
            źle. Żadna prezerwatywa nie pękła ani nie zsunęła się. Seks był trochę mniej
            spontaniczny, trzeba było bardziej uważać i to podobało mi się mniej, ale chcę
            po wakacjach zrobic sobie 3miesięczną przerwę od tabletek i myślę, że będziemy
            wtedy używać prezerwatyw. Oczywiście tylko z apteki. Na razie przetestowaliśmy
            durexy, zastanawiam się, ktore firmy są jeszcze godne zaufania.
            • turzyca Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 15.10.07, 16:38
              Abstrahujac od pytania "po co Ci bezsensowna przerwa, ktorej nowoczesne pigulki
              nie wymagaja": ku mojemu zaskoczeniu bardzo dobre prezerwatywy mozna kupic w
              Schleckerze. Jest to ich wlasna marka, nazywa sie bodajze vulcano. Cienkie,
              mocne, wygodne, NIEsmierdzace.
    • durexy Durexy Najtaniej !!! 28.11.06, 14:20
      Witam

Polecam Durexy na allegro mozna dostac ta niej smile
      ale Trzeba uwazac zeby nie kupic Import z USA / lepiej Import z UK

bo te sprzedawane w Usa nie maja znaku CE i nie spełniaja naszych norm wink sa
      niby tanisze o 20 /10 gr od tych z importu z usa ale jeden koles sprzedaje z
      wysylka tanisza o 40 gr... te z importu z uk wink + darmowa wysylka powyzej 30
      sztuk.. wiec sie oplaca kupowac smile

Przykladowa Cena w sklepie Durex Perofrma 3 sztuki 7,99 a uniego 4,5
      Oplaca sie zamawiac 30 sztuk bo ( wsumie 30 sztuk to nie jest tak duzo.... 1/2
      miesiace ) roznica jest duza... 79,9 zl a 45 zl ( jak zamowisz 30 to wysyłka
      darmowa ) nie wiem czy mozna Podac Linka....

ale zaryzkuje w razie czego prosze jedynie usunac linka a nie caly post smile tych
      z importu z UK ( aha te z importu z usa sa produkowane w Tailandi i
      indiach tongue_out ) te z Uk w Uk smile

www.allegro.pl/item145797897__durex_performa_ce_mark_wysylka_0_zl_ue_.html
      • olgucha5 Re: Durexy Najtaniej !!! 14.01.07, 23:00
        szczerze mówiąc nie zaufałabym w życiu gumkom kupowanym na jakiś aukcjach, w
        ogóle chyba najbezpieczniej kupować w aptece. Nie wspomnę o prawidłowym
        używaniu bo to inna sprawa wink

pozdrawiam, Olga
      • anrid Re: Durexy Najtaniej !!! 15.10.07, 14:33
        A mi niedawno pękła gumka Durex i to nie kupiona na żadnej aukcji a
        w aptece właśnie!
    • anakonda71 Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 15.10.07, 16:27
      Powiem Wam -nic mnie tak nie śmieszy jak facet drżącymi rękami zakładający to
      ustrojstwosmile Żeby to jeszcze bardziej pewne było,a tak jest w sumie tylko śmiesznie.
      Już wolę łykać pigułki. Ataki śmiechu w "trakcie" niezbyt służyły by mojemu
      związkowi (tak podejrzewam)
      • wielorak Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 18.10.07, 15:27
        najgorsze jest to, że rzeczywiście trzeba się chwilę wstrzymać i ją założyć smile
        prawda jednak że z tabletkami jest dużo więcej spontanu no ale czasem coś
        kosztem czegoś wink
        • yola.d Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 19.10.07, 13:16
          Macie racje co do skutecznosci i malo ciekawej przerwy niszczacej
          nieco(?) spontanicznosc , ale ... gdy wszystkie inne sposoby
          antykoncepcji odpadly ... coz , "wyborem" pozostaje tylko
          prezerwatywa ... no , chyba ze "szklanka wody zamiast" wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka