macka5 Jakie prezerwatywy 16.01.06, 15:41 Jakei waszym zdaniem sa najbezpieczniejsze prezerwatywy??? Odpowiedz Link
kaja711 Re: Jakie prezerwatywy 17.01.06, 20:06 Ja uważam ,że durex, bo inne ( tańsze)często nam pękały. Może ktoś zna jeszcze lepsze? Odpowiedz Link
anula36 Re: Jakie prezerwatywy 17.01.06, 20:24 durex sa Ok - najwazniejsze to zakladac prawidlowo i pilnowac troche zeby sie nie zsunela. Odpowiedz Link
bloondyynka Re: Jakie prezerwatywy 06.05.06, 16:56 moim zdaniem sprawdzaja sie lepiej unimile niz durexy... pozdrawiam Odpowiedz Link
frrancuzeczka Re: Jakie prezerwatywy 28.04.06, 19:50 Moim zdaniem lepsze od Durexów są Peppino. Chłopak mówi, że są wygodniejsze no i nie mają tego nieprzyjemnego zapachu. Odpowiedz Link
hmm_hmm Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 28.04.06, 18:21 mam pytanie: jak to jest ze skutecznością prezerwatyw? na wielu stronach powołują się na indeks pearla, ale podają tak kosmicznie różne liczby, że może się zakręcic głowie. Np: 5-8, 0.4-3.6, 3-36 O_o No przepraszam, jest pewna różnica między 3.6 a 36, prawda? Z czego to się bierze? Zresztą ten problem nie dotyczy tylko prezerwatyw, ale wielu innych metod. właściwie tylo "brak antykoncepcji", pigułki i sterylizacja mają podobne wskaźniki. czym się kierować? Odpowiedz Link
krewetka Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 04.05.06, 12:54 wg mnie pepino sa wporządku, nie smierdzą tak jak Durexy Odpowiedz Link
seerena Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 05.05.06, 00:59 A jakiej one są produkcji? Odpowiedz Link
emilia_a Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 06.05.06, 17:06 Podaje się zawsze dwa indeksy Pearla - pierwszy dla prawidłowego stosowania metody, zgodnie z zaleceniami, przy każdym stosunku, a drugi dla stosowania niedbałego i nie przy każdym stosunku. Tak duże różnice dla drugiego wskaźnika biorą się pewnie stąd, że różne "niedbałości" były brane pod uwagę w poszczególnych badaniach. Tu jest dość ciekawy artykuł z zasadami stosowania: www.pfm.pl/u235/navi/199174 Odpowiedz Link
myzs Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 13.07.06, 22:06 nei ma bezpiecznych prezerwatyw a tak na serio, wszystko zalezy od tego, jak je sie uzywa.. mialam raz wpadke z wlasnym facetem - na szczescie skonczylo sie na strachu - akurat mialam dni nieplodne - pozatym to niewygodne wiec jak dla mnie nie ma antykoncepcji innej niz plasterki, raz w tygododniu przyklejam plaster i wszystko dziala Odpowiedz Link
83kimi Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 19.07.06, 20:30 Ja ostatnio z moim chłopakiem byłam zmuszona do używania prezerwatyw, ponieważ brałam antybiotyk, ktory osłabiał działanie tabletek anty i nie było wcale tak źle. Żadna prezerwatywa nie pękła ani nie zsunęła się. Seks był trochę mniej spontaniczny, trzeba było bardziej uważać i to podobało mi się mniej, ale chcę po wakacjach zrobic sobie 3miesięczną przerwę od tabletek i myślę, że będziemy wtedy używać prezerwatyw. Oczywiście tylko z apteki. Na razie przetestowaliśmy durexy, zastanawiam się, ktore firmy są jeszcze godne zaufania. Odpowiedz Link
turzyca Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 15.10.07, 16:38 Abstrahujac od pytania "po co Ci bezsensowna przerwa, ktorej nowoczesne pigulki nie wymagaja": ku mojemu zaskoczeniu bardzo dobre prezerwatywy mozna kupic w Schleckerze. Jest to ich wlasna marka, nazywa sie bodajze vulcano. Cienkie, mocne, wygodne, NIEsmierdzace. Odpowiedz Link
durexy Durexy Najtaniej !!! 28.11.06, 14:20 Witam Polecam Durexy na allegro mozna dostac ta niej ale Trzeba uwazac zeby nie kupic Import z USA / lepiej Import z UK bo te sprzedawane w Usa nie maja znaku CE i nie spełniaja naszych norm sa niby tanisze o 20 /10 gr od tych z importu z usa ale jeden koles sprzedaje z wysylka tanisza o 40 gr... te z importu z uk + darmowa wysylka powyzej 30 sztuk.. wiec sie oplaca kupowac Przykladowa Cena w sklepie Durex Perofrma 3 sztuki 7,99 a uniego 4,5 Oplaca sie zamawiac 30 sztuk bo ( wsumie 30 sztuk to nie jest tak duzo.... 1/2 miesiace ) roznica jest duza... 79,9 zl a 45 zl ( jak zamowisz 30 to wysyłka darmowa ) nie wiem czy mozna Podac Linka.... ale zaryzkuje w razie czego prosze jedynie usunac linka a nie caly post tych z importu z UK ( aha te z importu z usa sa produkowane w Tailandi i indiach ) te z Uk w Uk www.allegro.pl/item145797897__durex_performa_ce_mark_wysylka_0_zl_ue_.html Odpowiedz Link
olgucha5 Re: Durexy Najtaniej !!! 14.01.07, 23:00 szczerze mówiąc nie zaufałabym w życiu gumkom kupowanym na jakiś aukcjach, w ogóle chyba najbezpieczniej kupować w aptece. Nie wspomnę o prawidłowym używaniu bo to inna sprawa pozdrawiam, Olga Odpowiedz Link
anrid Re: Durexy Najtaniej !!! 15.10.07, 14:33 A mi niedawno pękła gumka Durex i to nie kupiona na żadnej aukcji a w aptece właśnie! Odpowiedz Link
anakonda71 Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 15.10.07, 16:27 Powiem Wam -nic mnie tak nie śmieszy jak facet drżącymi rękami zakładający to ustrojstwo Żeby to jeszcze bardziej pewne było,a tak jest w sumie tylko śmiesznie. Już wolę łykać pigułki. Ataki śmiechu w "trakcie" niezbyt służyły by mojemu związkowi (tak podejrzewam) Odpowiedz Link
wielorak Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 18.10.07, 15:27 najgorsze jest to, że rzeczywiście trzeba się chwilę wstrzymać i ją założyć prawda jednak że z tabletkami jest dużo więcej spontanu no ale czasem coś kosztem czegoś Odpowiedz Link
yola.d Re: WSZYSTKO O PREZERWATYWACH - pytajcie i radzci 19.10.07, 13:16 Macie racje co do skutecznosci i malo ciekawej przerwy niszczacej nieco(?) spontanicznosc , ale ... gdy wszystkie inne sposoby antykoncepcji odpadly ... coz , "wyborem" pozostaje tylko prezerwatywa ... no , chyba ze "szklanka wody zamiast" Odpowiedz Link