Dodaj do ulubionych

Diorissimo Ch. Diora- Co o nich sądzicie??

19.02.05, 13:54
Bardzo jestem ciekawa Waszych opinii. Czy to dla Was tylko płaskie
konwalijki, czy tez cos więcej? Czy dlugo utrzymują się na skórze? Odbieracie
je jako drazniace czy raczej delikatne? Może już wystarczy tych pytan:))
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • olesiam Re: Diorissimo Ch. Diora- Co o nich sądzicie?? 19.02.05, 19:20
      Kiedys mialam balsam do ciala z tej linii i marze o nim do dzis, natomiast
      gdybym kupowala wode, bylaby to najmniejsza pojemnosc dozowana w takich samych
      ilosciach, plaski nie jest, jest wibrujacy i bardzo dlugo sie utrzymuje na
      skorze i na ubraniach.
      Moj maz twierdzi, ze to zapach dla starych panien...
    • dori7 Re: Diorissimo Ch. Diora- Co o nich sądzicie?? 19.02.05, 21:05
      To jedne z dlugiej listy perfum, ktore na mnie sa irytujace lub w najlepszym
      przypadku bezbarwne, a ktore pachna wrecz oblednie na mojej mamie -
      zmonopolizowala flakon, ktory mam z wymiany z kuzynka, uzywa dosc czesto i
      zbiera miliony komplementow. Uwielbiam je na niej wachac, na sobie juz
      niekoniecznie, draznia mnie :((
    • forevermore79 Re: Diorissimo Ch. Diora- Co o nich sądzicie?? 20.02.05, 10:08
      Tak- dla mnie to tez konwalie, wiem, ze w perumeriach kupuje sie je czasem jako
      zapach slubny, dla panny mlodej (tak samo pozycjonowany byl zawsze Beautiful).
      Diorissimo moze draznic- w koncu kazda konwalia jest syntetyczna, ale ma spory,
      lekko retro urok. Lagodniejsze kwiaty konwalii miala limitowana wersja Lily
      Dior, czyli edycja Diorissimo w nowoczesniejszym wydaniu- nigdy jednak do nas
      nie trafila.

P.S. Pozwolilem sobie usunac post z wybitnie niesmacznym skojarzeniem- nie
      kazdy lubi te same zapachy, ale tak skrajna opinia moze obrazac noszace je
      osoby.
      • salma88 Re: Diorissimo Ch. Diora- Co o nich sądzicie?? 20.02.05, 15:21
        Bardzo stary zapach, z tych co wzbudzaja we mnie respekt;) Mojej mamie sie
        podobaja, choc ich nie uzywa. Jak dla mnie to perfumy dla dojrzalej kobiety z
        klasa. Kwiatowe, troszke ciociowate, ale ladne.
      • 18lipiec Re: Diorissimo Ch. Diora- Co o nich sądzicie?? 21.02.05, 14:16
        Przepraszam ale takie mam skojarzenia jak to wącham. Ubikacja i to co w niej
        zostawiamy.
        • cynamonowegruszki Re: Diorissimo Ch. Diora- Co o nich sądzicie?? 21.02.05, 15:13
          przed godzina je wachala-jestem za granica i wlasnie zrobilam sobie "napad" na
          perfumerie.strasznie pachna!!!!za to upolowalam wode Joopa ALL ABOUT EVE (30
          ml) za 25 eu i do tego balsam za 9.95. kiedy u nas beda takie promocje??????!!!!
        • dori7 Re: Diorissimo Ch. Diora- Co o nich sądzicie?? 22.02.05, 03:00
          Coz, widac niektorym udaje sie [cenzura] konwaliami, pogratulowac tylko.
    • lune Re: Diorissimo Ch. Diora- Co o nich sądzicie?? 23.02.05, 11:07
      to interesujacy zapach :) klasyczny, troszke z 'myszka' - bo zmienily sie
      zapachowe mody ; mysle ze moze sie ladnie nosic - ale nie na wszystkich, na
      mnie nie bardzo - teraz /bo kiedys odbieralam go zupelnie inaczej/;

Miss Dior, /dlaczego tak bardzo lubila ten zapach ksiezna Di ?/ ,
      Diorella /kiedys obiekt moich westchnien ;)/, Diorissimo - wytworny, troszke
      sztywny .... zapach-gorset - ale nie fikusny gorsecik ;), kojarzy mi sie z moda
      lat 50-tych - ciemnymi kostiumami 'modelujacymi' sylwetke, ponczochami ze
      szwem, zamszowymi pantofelkami na wysokim obcasie, plaskimi kapeluszami,
      rekawiczkami do lokcia /diamentowa bransoletka 'obroza' na rekawiczce / ...
      Diorissimo moglaby uzywac Grace Kelly - lub inna chlodna filmowa blondynka ;)

lune
    • miriam_73 Re: Diorissimo Ch. Diora- Co o nich sądzicie?? 23.02.05, 21:15
      Są dość trwałe, ale IMHO AA Lilia Bella przynajmniej na mnie jest trwalsza niz
      Diorissimo (mam EDT). Z
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka