Dodaj do ulubionych

Znieśmy patenty i stopnie żeglarskie

28.08.05, 04:17

Ahoj!

Na żagłowki, ale wszystkie:
www.sail-ho.pl/mig.php?pageType=folder&currDir=./Szymon%20Wojckik/Gdynia%20-%20Cherbourg%202005

I na motorówki, nawet takie:
www.strategypage.com/gallery/articles/military_photos_20051920.asp
i takie:
www.atominfo.alpha.pl/photos/usa/washington.jpg
www.atominfo.alpha.pl/photos/usa/franklin.jpg
I oczywiscie na motolotnie:
www.atominfo.alpha.pl/photos/usa/b-1a.jpg
www.atominfo.alpha.pl/photos/usa/b-2_3.jpg
www.atominfo.alpha.pl/photos/usa/b-2_5.jpg
Pozwolenia na broń tez nalezy zliberalizować:

www.atominfo.alpha.pl/photos/usa/adm-20.jpg
www.atominfo.alpha.pl/photos/usa/romeo.jpg
NO jasne!

Przeciez gwarantuje mi to poprwka do Konstytucji zakazujaca wprowadzania
przepisów ograniczających prawo posiadania i noszenia broni:)))

Chcesz zaokrętować się na Żeglarstwo morskie, wejdź na deck, czyli klinij tu:
Żeglarstwo morskie
Obserwuj wątek
    • jurmak1 Re: Znieśmy patenty i stopnie żeglarskie 28.08.05, 08:25
      seaskipper napisał:

>
      > Ahoj!
      >
      > Na żagłowki, ale wszystkie:
      > <a
      href="www.sail-ho.pl/mig.php?pageType=folder&currDir=./Szymon%20Wojckik/Gdynia%20-%20Cherbourg%202005"
      target="_blank">www.sail-ho.pl/mig.php?pageType=folder&currDir=./Szymon%20Wojckik/Gdynia%20-%20Cherbourg%202005</a>
      >

Wiesz co, kolego... podyskutuj sobie z ignorantem:-))) A może powstanie jeszcze
      parę "bytów wirtualnych":-))))) Jak widać na inne nie masz co liczyć:-)) Co ktos
      wejdzie na to forum to zaraz ucieka...

• ignorant11 Bądź konsekwentny! 28.08.05, 15:24
        Sława!

Najpierw głosisz potrzebe rewolucji, gdy spotykasz się z pytaniem o jej skale,
        z radykalnymżadaniem pełnej anarchii.., to z braku własnego pogladu udajesz
        obrazonego i lękliwie chowasz głowę w piasek odmawiawiając dyskusji...

To w końcu na jakie żagłowki i na jakie motorówki chcesz znieśc patenty?

Dowiemy sie?
        :)))

Pozdrawiam i zapraszam na:
        Forum Słowiańskie
    • ignorant11 Kłamstwa anarchistów 29.08.05, 01:26

Sława!
      Zakpiłem sobie ze zwolenników anarchii w żeglarstwie:)))

Ale jakże bełkotliwe bywają ich argumenta:

1.Że skoro wypadki pwoduja ludzie z patentami, to nalezy znieśc patenty i
      bezpieczeństwo sie poprawi, bo ludzie bez patentów sa madzrejsi od tych z
      patentami. Dziwne,że z podobnych powodów nie żadają zniesienia patentów
      samochodowych ani licencji lotniczych...

2. Że w Szwecji i innych krajach nie ma patentów, ale uważniejsze przyjrzenie
      się daje calkowicie inny obraz, gdy okazuje się,że za Baltykiem i na Wyspie
      owych patentów jest nawet znacznie wiecej i sa surowsze wymagania od naszych.

3. Że patenty są "nieobowiazkowe". I tu nastepne kłamstewko, gdyż firmy
      ubezpieczeniowe ( obowiazkowe???) bardzo często warunki ubezpieczenia
      uzależniaja od posiadania odpowiedniego certyfikatu kompetencji żeglarskiej.

4. Że patenty dotyczą tylko rejsów komercyjnych. Ale nie mówią juz o tym,że
      komercyjny jest uznawany kazdy rejs, gdy na pokład zabiera sie osoby nie będące
      najblizszą rodzina i takie, które uczestniczą w pokryciu kosztów rejsu. Tu
      warto pokazać,że polskie żeglarstwo dotyczy wyłacznie rejsów komercyjnych.

5. Że za Bałtykiem są miliony jachtów(sic!!!) Ja wyprawiam się za morze i jakoś
      nie zauwazyłem mrowia jachtów zę złotym krzyżem:))). Zanalizujmy same podawane
      liczby: 1.5mln lub więcej jachtów jakie rzekomo istnieja w rękach prywatnych w
      Szwecji. Szwecja to bogaty ale jednak mały kraj liczący ok 8mln ludnosci, co
      przyjeciu "polskiego" modelu rodzinnego 2+2 dawaloby ok 2mln rodzin, w wtedy
      okazywaloby się,że każdy Szwed ma własny jacht, co oczywiscie nie jest mozliwe
      nawet w Lundwikstowie, bo wielu ludzi nie bedzie chocby zxaiteresowanych
      posiadaniem jachtu... NO chyba,że jako jacht uznamy każdą mieczówkę i kazda
      deske:))) Zatem podpowiem "anarchistom" jak podkręcić tę statystyke: wystarczy
      za jacht uznac każde koło ratunkowe, a jeszcze lepiej i kapok:))).

6. Że patenty sa komunistyczne(sic!!!) Tym pseudoargumentem "anarchiści"
      szermuja ze szczególnym upodobaniem: gdy tylko zauważą u Ciebie sceptycyzm
      wobec ich karkołomnych tez, to zaraz nazwą Cie komuchem, ubolem, zausznikiem
      władz żeglarskich, że masz w tym systemie synekure itp. Zreszta ich chamstwo i
      tupet kazdy widzi:(((
      Ale "rewolucjonisci" jak to rewolucjoniści mają swoje kompleksy, którym zreszta
      wcale się dziwię i swoje tezy opieraja na kompletnej niewiedzy. Bo system
      szkoelnia siega gen Mariusza Zaruskiego i opiera się na tradycjach nautycznych
      wielkich flot, które zmieniły oblicze świata...

7. Nie jestem wiekim fanatykiem obecnego reżimu patentowego. Nawet uważam,że
      nalezy go zmienić, uprościć, uelastycznic, urealnić, ale zdecydowanie nie
      znosić.
      Mamy jeden z najlepszych na świecie systemów szkolenia żeglarskiego i nalży go
      utrzymać.
      Nie należe tez do żadnego "lobby" kapitańskiego, bo patent kapitana to dla mnie
      sprawa przyszłości, ani instruktorskiego, bo nawet nie wiem,że chcę robić IŻ,
      do tej pory byłem sceptyczny wobec perspektywy grania tej roli w żeglarstwie.

Pozdrawiam i zapraszam na:
      Forum Słowiańskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka