Dodaj do ulubionych

jakie dobre i trwale cienie do powiek?

IP: *.dint.wroc.pl 13.10.05, 13:10
Obserwuj wątek
    • Gość: luca3105 Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:15
      Ostatnio kupiłam cienie Wibo w kolorach brązowo-beżowych żeby wypróbować te
      kolory na sobie, a żeby nie przepłacać kupiłam najtańsze jakie znalazłam -
      kosztowały 4,80 zł chyba. I pozostanę im wierna, bo trzymają się cały dzień,
      nie wałkują i w ogóle bez niespodzianek. Jak zobaczyła moja kosmetyczka, to
      pognała od razu do sklepu, bo i kolorki piękne.A w tzw. międzyczasie wizażystka
      robiła mi makijaż cieniami Pupy za 54,- zł dwa kolory i niestety po dwóch
      godzinach nie było po nich śladu! No, została tylko smuga ciemnego brązu.
      • karla78 Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? 13.10.05, 14:59
        A gdzie można kupić. Mają stronę www.wibo.pl/
        no i duży wybór
      • Gość: Bebe Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? IP: *.dint.wroc.pl 13.10.05, 15:03
        A KTOPRY RODZAJ UZYWACIE?
    • Gość: Demolka7 Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? IP: 81.219.113.* 13.10.05, 15:06
      Inglot-rewelacja:)
      • sariss Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? 13.10.05, 15:58
        popieram :o) cienie INGLOTA są rewelacyjne i trwałe :o) a ile kolorów ...
        • kumulusek1 Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? 13.10.05, 16:35
          Nie opowiadajcie bajek:) Cienie Inglota sa bardzo nietrwale i juz po 2 godz
          osadzaja sie w zalamaniach powiek zas po calym dniu nie ma po nich sladu!!
          • Gość: vesna Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? IP: *.torun.mm.pl 15.10.05, 17:23
            Auuu, jakie bajki? z Inglotem tak już jest - niektórym pasują, innym bardzo się
            nie podobają. Na moich powiekach trzymają się cały dzień - w przeciwieństwie np.
            do L'Oreala :) Inna sprawa, że ja zawsze nakładam cienie palcami - i wtedy chyba
            są na powiece trwalsze, jak zaobserwowałam.
            Polecam Ingloty z całego serca, zwłaszcza, że wybór kolorów zwala z nóg :)
            • agis82 Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? 15.10.05, 17:58
              No ja sie zgodze z kumuluskiem ze Inglot jest nietrwaly i nie ma znaczenia czy
              cien jest nakladany palcem, aplikatorem, wacikiem czy jeszcze bog wie czym
              jeszcze. Sa miekkkie i chyba dlatego tak szybko splywaja z powiek. Kolorow
              rzeczywiscie jest multum, ale przeciez i tak nie uzywa sie wszystkich.
              Osobiscie wole cienie Art deco:)

Ps. Racja ze jedni sobie je chwala, inni nie, ale na boga nie wciskajcie kitu,
              ze sa najlepsze, bo narazacie ludzi na mega rozczarowanie;)
    • karla78 Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? 13.10.05, 15:18
      A używam Isa Dory - super- trwałe i się nie wałkują
    • Gość: s. Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? IP: *.elsat.net.pl 13.10.05, 15:32
      Wibo ma zawsze swój regał w Rossmannach...naprawdę niezłe cienie za przystępną
      cenę. Używam głównie fioletów i pomarańczowych.
      Ujdzie jeszcze Miss Sporty.
      • Gość: hania Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 16:38
        tylko Inglot Sprint. Są małe i można je nakładać jeden na drugi tworząc taką
        wieżę.
    • Gość: w Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 16:48
      tylko INGLOT!!! Miss sporty nietrwałe, rossmana też..
      • lusia023 Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? 13.10.05, 17:01
        Inglot i Artdeco a jeśli ktoś ma bardzo tłustą skórę powiek polecam bazę pod
        cienie z Artdeco-super efekt, bardzo wydajna,może wydać się dla niektórych
        trochę droga -5 ml- ok 40 zł ale naprawde oplaca się i sluży latami(dobrze że
        ma dlugi okrez ważności a ja mam sporo klientek ;-) - może zużyję ;-)
    • dordulka Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? 13.10.05, 17:03
      Tylko baza pod cienie! Ja chwale sobie lumene, mam ja chyba ze 2 lata, rewelacyjnie wydajna, na niej kaze cienei tzrymaja sie przez caly dzien, nawet u mnie, a mam wyjatkowo tlusta skore, nawet na powiekach oraz gleboko osadzone oczy. Pzry samych cieniach kolor zbrylony w zalamaniu powieki zapewniony mialam juz po 1 -2 godzinach. Wreszcie mode uzywac ciemnych kolorow, a nie tylko rozbielonych pasteli.
      • Gość: Anka Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:56
        a możesz polecić jakieś dobre i tanie bazy pod cienie? u mnie też zaraz znikają
        cienie, mam tłustą cerę i nie wiem jak sobie z tym poradzić, a w ogóle jak
        stosuje się te bazy i w jakiej są postaci?
        • muza24 Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? 15.10.05, 00:14
          Wyżej wymieniny Lumene jest dobry.Lepszy od Art Deco - trochę tańszy i nie wysycha tak jak tamten. Jest bardzo wydajny. Wydatek się opłaca, bo można kupować tańsze cienie.

Pozdrawiam
    • Gość: gos Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 17:10
      Dla mnie najladniejsze i najtrwalsze w kremiku jak blyszczyk podwojne z yves rocher tez loreala w takim pojemniczku jak blyszczyk ale nie wiem czy sa w Polsce dostepne.
    • Gość: dwa_buciki Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 21:14
      Ja od lat mam jedno opakowanie podwójnych cieni Rimmela, w orzechowym odcieniu
      (jasnego używam tylko czasami). Kolor jest piękny. Nałożony na mokro połyskuje
      na miedziano, nałożony na sucho jest bardzo naturalnym, lekko złotawym brązem.
      Mam przetłuszczającą się cerę, ostatnio się poprawiła, ale używam tych cieni
      *tego samego opakowania- codziennie!) ponad cztery lata i nigdy mi się nie
      starły z powiek. Nawet wraz z prztłuszczeniem twarzy stawały sie jakby
      wraźniejsze, ale nie osadzały się, gdzie chciały, tylko tam, gdzie je nałożyłam.
      Moim zdaniem są super. Piękne klasyczne kolry, wydajność i trwałość. Nie mają
      porównania nawet do takich marek, jak Lancome, Chanel czy HR. To moje ulubione
      cienie:)
    • Gość: justyna Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? IP: *.aster.pl 17.10.05, 00:12
      Jak dla mnie najtrwalsze są cienie Bourjois i IsaDora (piękne zestawy
      kolorystyczne!)
      Natomiast najgorsze jakie miałam to zachwalany inglot i Manhattan, po dwoch
      godzinach zbierają się w załamaniu powieki, okropność.

• morelka4 Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? 17.10.05, 11:03
        Mam takie same odczucia:) Najtrwalsze - Bourjois i IsaDora, najgorsze -
        Inglot!!!
    • kragmel Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? 17.10.05, 08:26
      bez wspomagaczy nie spływa mi tylko clinique (a używam także cieni rimmel,
      sephora, bourjouis, l'oreal).
      na wspomagaczu - bazie ArtDeco - trzyma mi się każdy cień dużo dłużej.
      • Gość: halla Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? IP: 195.117.179.* 17.10.05, 19:35
        A więc reasumując: na - jak to okresliłaś "wspomagaczu" czyli na bazie, czy to
        Art Deco czy Lumene - każde, powtarzeam, każde cienie się trzymają dłuugo, nie
        zbieraja sie w załamaniu powieki, nie znikają. I to tyle jeżeli chodzi o
        spór "Które cienie nalepsze".Bazą jest baza.
    • Gość: myszz Re: jakie dobre i trwale cienie do powiek? IP: 213.17.144.* 17.10.05, 19:22
      a ja ostatnio kupiam palete ruby rose za 9 z hakiem, bo chciałam pobawić się
      kolorami za niewielką cenę i siedzą mi cienie na powiekach caly dzień / w
      przeciwieństwie do inglota/ ale rimmel też był ok...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka