Dodaj do ulubionych

wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobiec?

11.09.03, 08:38
Użyłam farby Pallete. Było to 2 m-ce temu. Kolor wyszedł ładny tylko powstał
pewien problem. WŁOSY WYCHODZĄ MI GARSCIAMI. Myślałam, że to minie, ale
problem nie ustępuje. Czy znacie może jakieś szampony, który mogą zapobiegać
tego typu dolegliwości?
z góry dzięki

ps. i nigdy więcej farby Palette!!!
Obserwuj wątek
    • szymanka Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi 11.09.03, 09:39
      O szmponach nie bardzo wiem, popytaj w aptece, są na pewno, ale nie pamiętam
      nazw. Mnie na wypadające włosy pomógł Vitapil.
      A z firmą Pallete a właściwie Schwarzkopf faktycznie jest coś nie tak. Kilka
      lat temu użwałam szamponów koloryzujących tej firmy i pojakimś czasie miałam
      ten sam problem co ty. Przerzuciłam sie na Wellę a do Schwarzkopfa zraziłam
      się i teraz unikam już w każdej postaci :)
      • ne.la Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi 11.09.03, 14:58
        NIE polecam szamponu+odzywki Dove, to troche nie na temat, ale chcialam
        przestrzec: mi wlasnie po tym zaczely wypadac. Bylam wierna innej marce, ale -
        idiotka - skusilam sie na promocje Dove. I mam :////
    • Gość: ami Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 15:02
      Myślałam, że to tylko mnie się przydarzyło. Trwało trochę czasu zanim włosy
      wróciły do formy (tzn. przestały wypadać), a pomógł mi w tym szampon i odżywka
      z czarnej rzepy firmy Joanna. Pierwsze efekty zauważyłam po 2-3 myciach.
      Powodzenia.
    • kurczak1976 Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi 11.09.03, 16:04
      Tez stracilam sporo wlosow po Palette. To fakt ze maja piekne kolory ale cos z
      jakoscia jest nie tak.
      Poszukaj w Welli jesli chodzi o farby, z szamponow uwielbialam Bell Colour ale
      nie radzil sobie z siwymi wlosami.

Dobra odzywka byl dla mnie zawsze gliss cur ale to bylo dawno wiec pewnie
      teraz sa lepsze specyfiki. Moze zapytaj w salonach fryzjerskich?!
      • Gość: ata Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.03, 16:38
        To ja jestem następną, która zaczeła gubić włosy po palett !! - nigdy więcej
        tego świństwa !! Zachciało mi się zmiany farby a teraz odbywa się zmiana
        owłosienia ;) Czytałam, że można sobie pomóc łykaniem witamin, ale efektów
        natychmiastowych nie można się spodziewać.
        • Gość: sanna Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi IP: *.net.autocom.pl 11.09.03, 20:01
          to ja tez dolaczam sie do waszego grona, nigdy wiecej palette
          wlosy farbowalam tydzien temu
          dzis na swetrze zauwazylam mnostwo wlosow, myslalam ze to moj synek mi
          wytargal je w czasie domowych szalenstw, chociaz czulam ze cos ich jest za
          duzo...
          mamy za swoje

ja wracam do loreala
          • mysi_pyszczek Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi 12.09.03, 10:25
            u mnie włosy są wszędzie, na ubraniach, w łóżku, nie wspominając o miejscu
            pracy czy domowej łazience (w wannie jest ich mnóstwo). aktualnie zuywam
            odżywki gliss kur ale niewiele pomaga. kupie chyba tą odżywkę Joanny i ten
            preparat w tabletakch na V. mam nadzieję, że przestaną wypadać bo to już trwa 2
            m-ce! skusiła mnie cena. była promocja w hipermarkecie za 10 zł. pomyslałam
            sobie po co kupować mojego l'oreala za 30 zł skoro można tyle zaoszczedzić. i
            teraz mam za swoje. kiedyś przed palette ostrzegała mnie nawet moja fryzjerka.
            wracam do l'oreala choć moze kolor nie jest aż tak intensywny, ale przynajmniej
            mam włosy na głowie!
            dzięki za odpowiedzi,
            pozdrawiam wszystkich
    • Gość: Asia Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 00:36
      Kiedys namietnie stosowalam palette i z bujnej czupryny zostala tylko garstka
      wlosow:( Tak dzialaja podobno ciemne kolory z tej firmy. Polecam plyn Radical
      ( ale do stosowania tylo przy skorze glowy ) i szampon Vichi Decros
      wzmacniajacy wlosy i przeciw wypadaniu + oczywiscie cos "od srodka". Vitapil (
      choc to wydatek juz okolo 50 zl) lub tansze - herbatki z pokrzywy. Na efekty
      bedzie trzeba poczekac 3 miesiace - ale oplaca sie na pewno.
      Polecam tez Sunsilk do wlosow zniszczonych...maja ladniejszy wyglad i lepiej
      sie ukladaja :)
      • Gość: plum1000 Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 10:52
        dziewczyny!! mnie tez wlosy wypadaja!i uzywalm Palette, nie farby ale szampopnu
        koloryzujacego/ale dzialanie jest przeciez pdobne/..
        Kochane doradzcie w takim razie jakis inny szampon koloryzujacy/moze byc
        drozszy/uzywac? Chodzi mi o to by kolor byl cos jak w palette/granatowa czern.
        ciemna czekolada-bo tych uzywam/...
        No i lykam od kilku dni Vitapil
        No to mnie zasmucila ta Palette.. od kilku lat jej uzywam..
        Plum
        • Gość: Asia Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi IP: *.a2000.nl 13.09.03, 14:03
          PRzykra sprawa z tym Palette. Ja farbowalam tych chyba tylko raz i nie
          pamietam zebym miala problemy.Jezeli chodzi o farby te niedrogie to polecam
          Londa. Wlosy sa po niej ladne i blyszczace. A kosztuje podobnie jak palette. Z
          innych TO Viva.Zagranica byla jedna z tanszych, a w Polsce to nie wiem.
          Natomiast odradzam rozjasnine wlosow farba chyba clairol z serii nice n easy
          jezeli ktos sie natknie. Po nalozeniu farby mialam goraca glowe, przy myciu
          glowy nie czulam, byla cala zdretwiala. A wlosy byly popalone, brzydkie,
          niemozliwe do rozczesania, jak dredy.Jedyne co mi pomoglo to obciecie :(
          • aga-21 Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi 15.09.03, 10:50
            A ja z szamponów koloryzujących polecam Wella. Stosuję od dłuższego czasu,
            zmywaja sie powoli i długo własy są błyszczące.
      • Gość: kiki Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi IP: *.man.poznan.pl 15.09.03, 09:45
        Farbowałam kilka lat palette ( włosy po prostu mi się sypały, a wczesniej nie
        miałam z nimi problemu ). Dlatego też w ogóle przestałam farbować ( juz dobre
        trzy lata ). I co? Chyba tak sobie osłabiłam cebulki, że wypadają dalej, co
        prawda nie tak mocno. Cały czas też wcinam witaminy.
    • kosmyk3 Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi 13.09.03, 14:30
      Jest taki fajny olejek Oriflame, który się kładzie na gorąco na włosy. Olejek w
      całości wchłonie się w suche (przepalone farbą) włosy i pomoże im w
      regeneracji. Wmasowywanie go w skórę zapobiega wypadaniu włosów i wspomaga
      wyrastanie nowych.
      • Gość: plum1000 Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 11:39
        dziewczynki a z tej viva kolor, badz też londa sa szampony koloryzujace?--tak
        samo jest w pallete jest?Bo ja jakos wole szampon koloryzujacy..
        Boze ale mnie wytraszyla ta pallete. Rozmawiaalm dzis z kolezanka ktora tez
        uzywa pallete , i tez jej wlosy wypadaja...;-(
        Plum
        • Gość: penelope_75 Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi IP: 213.17.175.* 15.09.03, 10:08
          Na wypadające włosy mogę polecić szampon Vichy, tonik Neril, maskę z
          witaminami Joanny i coś od wewnątrz np. Centrum.
          Poza tym polecam niezbyt przyjemną niestety maskę z: zółtk+oliwy+cytryny -
          doskonale regeneruje suche, zniszczone włosy.
    • mysi_pyszczek Re: wypadające włosy po farbie Palette-jak zapobi 15.09.03, 12:08
      www.wizaz.pl/kurs_fryzury_wypadanie_wlosow.php
      powyzszy link opisuje wiele preparatów przeciwdziałających wypadaniu. polecam

poza tym chyba zacznę stosować chnę firmy eld. jest to ziołowa odżywka, ponoć
      b. ładne kolory, tylko nieciekawy zapach i trzeba trzymać na głowie ok. 2h, ale
      nie niszczy włosów. czy ktoś moze stosował?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka