Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Molestowanie seksualne i mobbing w pracy!-pomocy

24.06.06, 11:30
    Jeszcze do niedawna uważano mnie za jednego z najlepszych pracowników.
    Niestety koledze(50 lat żonaty, brzuch, łysina i troje dzieci) z którym
    pracowałam nagle cos odwaliło zaczął robić dwuzanczne propozycje łóżkowe,
    odmówiłam.Teraz on został zastępcą szefowej i się mści. Przedtem jakieś nie
    porozumienia rozwiązywaliśmy sami , teraz on wynjduje błache powody i leci
    skarżyć na mnie do szefowej.
    SZefowa jest srasznie surowa, dla niej nie ma pracowników niezastąpionych i
    liczy się tylko klient i święty spokój byle by nie było afer.
    Jestem już na skaraju wyczerpania nerwowego z dobrego pracownika robi się ze
    mnie ostatnią fajtłape i obiboka- nie ważne że przez ostatni tydzień
    opracowałam na dwóch stanowiskach( z jej polecenia) i nie miałam czasu by
    zająć się odpowiednio dobrze swoimi obowiążkami.Przy tym ma już problemy z
    sercem, anemię i guza tarczycy, bardzo słabo się czuje wiedziała o tym bo
    tego nie ukrywałam i ona jak na złośc dorzucała mi jeszcze więcej pracy. Nie
    wiem zaczynam podejrzewać że z gnębienia mnie czerpie jakoś przyjemnośc
    (jestem najmłodsza w zespole , mam 25 lat,reszt pracowników po 40), zresztą
    mnie zawsze trakowała surowiej niż innych , przykro mi bo jestem tam jedynym
    pracownikiem który umie pracować na 4 stanowiskach, a mojej działki nikt nie
    umie.Jestem już strasznie zmęczona, w poniedziałek ide do lekarza po
    zwolnienie lekarskie, do tego mam sesje egzaminacyjną, należny mi urlop
    szkoleniowy na nauke musze dosłownie wyrywać po kilka dni. Musze jeszcze się
    tak męczyć rok bo zakład pracy płci mi za studia, nawet nie wiem czy
    pozaliczam egazaminy w terminie bo na nic nie mam czasu i siły.Pozdrawiam

Obserwuj wątek
      • astra21 Re: Molestowanie seksualne i mobbing w pracy!-pom 24.06.06, 11:43
        Nie moge teraz zmienić pracy bo musiałabym oddawać zakładowi pracy pieniądze na
        studia musze poczekać jeszcze rok, zresztą nie stać mnie na to nie mam żadnych
        oszczędnośći a na utrzymaniu ojca alkoholika i chorą matkę.

• Gość: x Re: Molestowanie seksualne i mobbing w pracy!-pom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 09:35
          Zainwestuj w dyktafon i nagraj propozycje tego pana a potem zanieś szefowej i
          pogadaj.
          • fortuna2068 Re: Molestowanie seksualne i mobbing w pracy!-pom 25.06.06, 19:07
            a na razie idź na jak najdłuższe L-4 i odpocznij od molestanta, a może zgłoś
            problem żonie? Nie dawaj sie tak traktować, nie licz, że oni z tego sami
            zrezygnują, ty musisz ich powstrzymać i koniec (szefową przeciążającą Cie
            obowiązkami i molestanta) i masz do tego pełne prawo!!! Zasługujesz na szacunek
            a nie takie chamstwo!!! Pozadrawiam, nie daj sie
            • astra21 Re: Molestowanie seksualne i mobbing w pracy!-pom 25.06.06, 19:35
              Dzięki. Na razie jutro ide po lekarza po zwolnienie le w dyktafon też się
              zopatrze bo niestety apetyt kolegi nie maleje:(((
              • astra21 Re: Molestowanie seksualne i mobbing w pracy!-pom 25.06.06, 19:35
                Nie znam jego żony raz ja tylko widziałam.
                • Gość: adreas Re: Molestowanie seksualne i mobbing w pracy!-pom IP: *.adslplus.ch 25.06.06, 21:36
                  Sam doswiadczylem mobbingu, wyszedlem z tego, bo poszedlem do przelozonych i wszystko powiedzialem. Porosilem o przeniesienie do innego dzialu, dali mi szanse ciagle wierzac, ze jestem obibokiem, bo moja byla szefowa przedstawiala mnie zawsze w jak najgorszym swietle. Po roku jestem najszybciej awansujacym pracownikiem w firmie.
                  Ten pomysl z poinformowaniem jego zony jest calkiem niezly. Jedno jest pewne. Musisz dzialac, bo albo wykoncza Cie nerwowo, albo sami wywala z pracy. Miej odwage walczyc o siebie, bo czas dziala na Twoja niekorzysc.
        • Gość: Albert. Re: Molestowanie seksualne i mobbing w pracy!-pom IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.07.06, 15:46
          Doskonale cie rozumie astro21 jak ty sie czujesz, sam jestem szefem w jednej z
          dosyc duzych firm,za 4 lata wybieram sie na emeryture,wiec nie jestem juz
          mlody ,podwladni mi pracownicy to kobiety i mezczyzni w roznym wieku,kobiety sa
          piekne,inteligentne i pracowite,nieraz je nagradzalem ale nie przyszlo mi nigdy
          do glowy skladac ktorejs z nich propozycje nie do akceptacji,po prostu dla mnie
          firma to firma a zycie prywatne to moja i innych prywatna sprawa,takich
          pracownikow ktorzy pozwalaja sobie na molestowanie seksualne kolezanek z pracy
          nie trzymalbym ani minuty.Wspolczuje ci bardzo i walcz z tym oblesnym zapewne
          facetem ,tak nie moze byc ,gdyz mezczyzni beda sobie pozwalac na coraz
          wiecej,ech ta zas .....na demokracja(przepraszam za wyrazenie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka