kruszynkaa 04.09.04, 22:50 Dzień dobry Zbliża się jesień a po niej zima. Mam w związku z tym pytanie o krem. Jakim kremikiem smarować buzię maluszkowi 15m. wychodząc na spacerek? pozdrawiam Ewa Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: Jaki krem na jesień i zimę? 05.09.04, 11:09 Kremik musi być taki, żeby stworzył na buzi warstwę ochronną (nie można na mrozy smarować kremem nawilżającym, bo woda pod wpływem mrozu zwiększa swą objętość i skóra może pękać!). Osobiście polecam: Krem na każdą pogodę Nivea baby, Krem ochronny Nivea baby. Ale z pewnością każdy ochronny kremik też będzie dobry Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynkaa Re: Jaki krem na jesień i zimę? 05.09.04, 12:25 Bardzo dziękuję za odpowiedz ale niestety maluch po Nivea dostaje czerwonej plamiastej buzi, jest uczulony. Na lato stosowaliśmy Adermę więc może na jesień i zimę jakiś lepszy będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Jaki krem na jesień i zimę? 05.09.04, 14:14 W takim razie inny krem przeznaczony dla dzieci, na zimę (np. ziaja, j&j, bobini i inne), na pewno coś znajdziecie, ważne, by nie był nawilżający. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Jaki krem na jesień i zimę? 06.09.04, 12:50 Do stosowania jesienią i zimą dobre są m.in. kremy zawierające Cold Cream, np. z serii Avene lub Mustela. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia5151 Re: Jaki krem na jesień i zimę? 08.09.04, 08:17 Ja tez stosuję "krem na kazdą pogodę" Nivea baby i jest dla mojego malucha rewelacyjny. Jest odpowiednio tłusty, bez wody i ma mineralne filtry przeciw sloneczne. Niestety nie znam innego kremu, ktory by mi się tak samo sprawdził i z ktorego bylabym zadowolona. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek78 Re: Jaki krem na jesień i zimę? 13.09.04, 20:49 A czy zwykły krem Bambino też sie nadaje na zimowe spacerki? Stosuje go do pielegnacji skóry mojej córeczki i jestem z niego bardzo zadowolona.Czy jest on jednak odpowiedni na temperatury minusowe? Odpowiedz Link Zgłoś
mikus1 Re: Jaki krem na jesień i zimę? 20.09.04, 23:12 WITAM, POLECAM KREM NIVEA BABY NA KAZDA POGODE.KREM NIE ZAWIERA WODY,CO JEST BARDZO WAZNE W TYM OKRESIE,MOŻNA GO STOSOWAC OD PIERWSZYCH DNI ZYCIA.ZAWIERA FILTRY OCHRONNE,PANTENOL I WITAMINY.NAPRADE GODNY POLECENIA.JA GO MA I JESTEM ZADOWOLONA..POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
iwona28 Re: Jaki krem na jesień i zimę? 09.09.04, 17:26 mam syna w wieku 3 lat i mam ten sam problem. Do tej pory stosowałam krem na każdą pogodę NIVEA ale może ktoś ma lepszy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maminka79 Re: Jaki krem na jesień i zimę? 20.09.04, 15:34 ja na zime dla maluszka polecam Ceralan albo Aqualan L. Dostepne w aptekach. Nie sa jest zbyt lekkie. Zostawiaja ochronna warstwe na skorze, nie wchlaniaja sie zbyt szybko ale tez nie sa zbyt tluste. Zreszta sama uzywam emolientow (tak sie nazywaja dwie serie). Jestem zachwycona. Juz o nich pisalam na forum. Mozna wiecej poczytac na stronie emolienty.pl Nivea tez jest ok jednak te preparaty sa tansze i mam do nich 100% zaufania. Nie maja substancji zapachowych, barwnikow. Odpowiedz Link Zgłoś