mamaemmy 06.04.07, 23:13 Pomalowałam pisanki farbami Dulux,akrylowymi do drewnabo z plakatówek wychodziły mi beznadziejne mdłe kolory.Teraz to jest czad) Ale raczej nie do zjedzenia,co?Czy przez skorupki mogło cos szkodliwego "przejsc" do jajka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibulka Re: Pisanki pomalowane farbą akrylową 07.04.07, 12:39 mogło daj jakieś zdjęcie, coooo...? Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: Pisanki pomalowane farbą akrylową 07.04.07, 12:43 zdecydowanie nie polecam jedzenia ale jajka napewno śliczne -- moje pisanki AgKe.lub.pl ★kursy decoupage wLublinie★ Rayher Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: Pisanki pomalowane farbą akrylową 07.04.07, 16:56 Akryl to nie cyjanek.Poza tym skorupka to bardzo skuteczna bariera przed srodowiskiem zewnetrznym.Moim zdaniem mozesz spoko zjesc te jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: wobbler 07.04.07, 18:37 przecież te skorupki są jak z papieru! pukniesz lekko i pęka... Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: wobbler 07.04.07, 19:28 To nie pukac. Dopoki jest cala to nie powinno sie nic do srodka przedostac. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: wobbler 08.04.07, 12:30 wobbler napisała: > To nie pukac. > Dopoki jest cala to nie powinno sie nic do srodka przedostac. hmm, skąd masz jajka? ciekawa jestem, naprawdę... Dzieci malowały pisanki flamastrami, zwykłymi szkolnymi flamastrami, i całe jajko jest kolorowe... strach pomyśleć co by było, gdyby zamiast flamastrów użyły farbek, o akrylowej już nie wspominając! Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Pisanki pomalowane farbą akrylową 08.04.07, 02:02 skorupka to nie sciana z olowiu, moim zdaniem lepiej tych pisanek nie jesc Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: Pisanki pomalowane farbą akrylową 08.04.07, 10:16 Jak tam?Zjadlas akrylowe pisanki? Daj znac,czy zyjesz! Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Pisanki pomalowane farbą akrylową 08.04.07, 12:31 nie daje znaku... poczekamy jeszcze trochę... może dopiero dochodzi do siebie... P Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Pisanki pomalowane farbą akrylową 09.04.07, 22:43 zyje zjadłam tylko te ze szlaczkami te pomalowane na jeden kolor niet dzięki za odzew! Odpowiedz Link Zgłoś