Dodaj do ulubionych

Pomysł na obiad...

23.09.10, 10:55
Witam. Na obiad będą filety z indyka marynowane w soku cytrynowym z chili, sosem sojowym, sokim z cytryny i tymiankiem. Do tego ryż i sałata z suszonymi pomidorami, papryką, prażonym słonecznikiem i oliwkami. Do tego planowałam jakieś warzwa na ciepło, ale za chiny nie mogę nic wykombinować. Najlepiej coś w sosie. Pomozecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kacha Re: Pomysł na obiad... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 11:52
      Może fasolka szparagowa w sosie pomidorowym, ze sporą ilością czosnku, zielonej pietruszki koperku?
      • salatka_owocowa Re: Pomysł na obiad... 23.09.10, 14:27
        u mnie ryba na maselku + fasolka szparagowa z marchewka posypana przesolona bulka tarta. wszystko to popilam kefirem i bylo git ;)
    • nothing.at.all Re: Pomysł na obiad... 23.09.10, 13:18
      Szparagowa fasolka będzie ok. Dla mnie brokuł albo kalafior również.

Podasz przepis na swoją sałatkę?
      • figgin1 Re: Pomysł na obiad... 23.09.10, 16:04
        Przepis jak przepis. Sałata lodowa, rukola, pokrojone w paski suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, papryka, czerwona cebulka, czosnek, prażone ziarna słonecznika i miodowy winegret. Proporcji, zabij mnie, nie podam.
        Ps, zrobiłam marchewkę w sosie cytrynowym ;)
    • rudyocicat Re: Pomysł na obiad... 23.09.10, 23:02
      ja zamiast warzyw na ciepło podałabym coś słodkiego na deser:) jakieś finezyjne kwaskowate lody? tak dla podkreślenia obiadku, tak kropka nad "i" :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka