lides 20.09.05, 23:47 zauważyłam że mój 1,5 mies.synek często wytyka ostatnio języczek.czy coś jest nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aglamama Re: wytykanie języczka u niemowlaka 22.09.05, 11:44 Mój mały ma 5 miesięcy i od około półtora tygodnia tak własnie robi. Wyciąga języczek pomiędzy zęby. Gdzieś czytałam, ze to naturalne. Jeśli dziecko w wieku około dwóch lat robi tak w dlaszym ciagu, wtedy jest coś nie tak. Najlepiej spytać przy kolejnej wizycie pediatry) Odpowiedz Link Zgłoś
muuunia Re: wytykanie języczka u niemowlaka 22.09.05, 12:35 u nas to oznacza, że jest głodny albo chce mu się pić Odpowiedz Link Zgłoś
kaja291 Re: wytykanie języczka u niemowlaka 22.09.05, 12:49 moja mala robila tak do 5 miesiecy,robilismy badania na hormony tarczycy,eeg mozgu.Wszystko ok,po prostu taka uroda.Teraz ma pol roczku i coraz mniej wysuwa jezyczek. Odpowiedz Link Zgłoś
lineczkaa Re: wytykanie języczka u niemowlaka 22.09.05, 14:27 u nas też wystawianie języczka oznacza głód, pragnienie lub potrzebę ssania. Zresztą tak mówiły mi panie na oddiale noworofków, że wystawianie języczka oznacza potrzebę ssania. Odpowiedz Link Zgłoś
emaewa Re: wytykanie języczka u niemowlaka 22.09.05, 17:16 Mój syn tak wysuwał języczek i do tego się ślinił i neurolog oceniła to jako minimalne niedotlenienie (choc niewykazane w badanich po porodzie). Córka juz tak nie robiła.Także przyczyna może być różna. Odpowiedz Link Zgłoś
quoque Re: wytykanie języczka u niemowlaka 23.09.05, 13:07 pediatra powiedział, że oznacza to potrzebę ssania, tak więc nie martw się zbytnio, ale warto spytać lekarza, bo czasami potrzebna jest konsultacja np z neurologiem. Odpowiedz Link Zgłoś