Dodaj do ulubionych

Parasolka- ostatnie pytanie.........

20.10.04, 14:08
Przestudiowałam wszystkie posty na ten temat i wiem że nic nie wiem.
Mam do wyboru:
1.Chicco London, teraz fajna promocja cenowa ale w zasadzie śpiworek i
osłonka przeciwdeszczowa nie jest mi potrzebna bo mam już bardzo
dobre.Zresztą śpiworek jest za mały.Plusem jest długi podnózek i sztywne
plecki.Ale to Chicco, awaryjne...Jest też dość ciężki
Kosztuje 340zł
2.Bebe Dreams Buggy,zachęcająca cena 170zł normalnie( jedyne modele na
Al.Solidarności za 220zł) ale po zetknięciu na żywo odpada.
Wszystko w nim na nie.Ma wszystko ale jest wąski i wszystko ma krótkie.
3.Bebe Confort Swift, chyba najlżejsze i najciekawszy ale cenowo najdroższy
około 500zł.
4.No i mój faworyt Bebe Confort.Nie widziany na żywo...
Wersja bez pająka i budki(ale z koszem) 280zł a wersja Plus ze wszystkim
550zl.
Myśle o wersji zwyklej za 280zł( za 40zł można dokupić budkę polską).

I mam dylemat.Bebe Confort czy Chicco London?

Wózke dla 2,5 latka do ZOO,centrum Handlowego itd.
Cobyście wybrały.Pomóżcie musze kupić do końca tygodnia.

Obserwuj wątek
    • coronella Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 20.10.04, 14:41
      a baby dreams travel?
      smile)

Ja z tych wszystkich wybralabym chicco
    • mieszko02 Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 20.10.04, 14:44
      ja wybrałam BC Allegro i tego Ci polecam, ale nie dlatego, że nim jeżdżę, a
      dlatego, że sama zastanawiałam sie nad zakupem Chicco london w zeszłym roku i
      będąc w sklepie byłam świadkiem reklamacji tego wózka (cos z kółkami) a
      sprzedawca powiedział, że to już trzeci w tym m-cu do naprawy. Widać dość
      awaryjne.
    • pia_ Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 20.10.04, 14:57
      Ktoś ostatnio pisał, że chicco London Winter jest do 15 kg, podczas gdy reszta
      firm robi do 20 kg. Może dlatego właśnie Chicco nie wytrzymuje smile
    • coronella Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 20.10.04, 15:01
      Nieee, to nie ma nic do rzeczy.
      Ale chicco rzeczywiscie najtrwalsze nie jest, a na allegro jest teraz promocja,
      chyba 250 zł.
    • cubus1 Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 20.10.04, 15:57
      Niestety w salonach Chicco w Warszawię już nie mają Londona.
      Zostaje mi kupno na Allegro jeśli się zdecyduję.

Baby Dreams Travel odpada bo to inna kategoria wagowa.Waży tyle samo co Peg
      Perego P3 które aktualnie mam.
      Właśnie dlatego też mam dylemat co do Chicco bo wagowo jest niewiele lżejsze od
      Pega a komfortem rózni się bardzo.Tyle że mniejsze dla mnie.

Najbardziej spodobała mi się w sklepie Inglesina Swift ale cenowo nie mogę
      sobie na to pozwolić.

Czy ktoś używał Bebe Confort Allegro i był z niego zadowolony???

A co do wagi poruszanej przez was to na każdym z wozków waga jest do
      15kg.Niestety wózki są słabej konstrukcji i przez to ważą tylko 5kg.Zresztą
      dziecko sporadycznie już jeżdzi w takim wozku.
      A wozki Chicco ogolnie są awaryjne.Miałam dwa i oba były okropne.Brr aż mnie
      ciarki przechodzą na samą myśl o nich ale to były molochy a nie te lekkie,
      podobno te lżejsze sa OK.

• coronella Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 20.10.04, 16:14
        ja mialam allegro, plusa, i bylam z niego bardzo zadowolona.
        A podobno zwykla wersja allegro jest jeszcze lepsza. Kola sa male, ale komfort
        jazdy bardzo duzy!!

Jesli masz P3 to rzeczywiscie poszukaj czegos malego i porecznego, bo w
        przeciwnym razie bedziesz miec 2 spacerowki smile)

To ja namawiam bardzo na allegro
        • monika_lwo Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 20.10.04, 16:37
          Ja też polecam allegro plus, tylko musisz wiedzieć, ze w nim regulacja podnóżka
          jest tylko do spania. Na początku mnie to denerwowało, ale teraz dziecko ma
          ponad rok i już mnie nie denerwuje. W zasadzie do spania jest ok i do jeżdżenie
          też. Ale widziałam allegro (nie +) i faktycznie można dokupić budkę i załuję,
          ze sama tego nie zrobiłam. Wychodzi dużo taniej , a komfort jazdy ten sam.
          • mamamona Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 20.10.04, 17:19
            my wciąż używamy allegro dla Poli, i uważam,że to złoty wózeczek. praktycznie
            nie do zdarcia. ponieważ mamy allegro (a nie plus), dokupiłam rzeczywiście
            polską budkę i folię,ale wcale jej nie używamy - mamy ten wózeczek od 11
            miesiąca zycia Poli, kiedy uczyła się już chodzić. jest to typowy wózeczek
            przewozowy, ale rozkłada się ładnie, podnosi się podnóżek, Pola w nim czasem
            nawet teraz spi. no i rozmiar parasolki - naprawdę szczerze polecam.

wiem, ze chicco london odpadł ale ja też się nad nim zastanawiałam, ale
            zrezygnowałam z powodów beznadziejnej jakości, praktycznie widocznej gołym
            okiem.

pzdr
            Mona
            • gabi54 Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 20.10.04, 20:18
              Jam mam BC Allegro i jestem bardzo zadowolona. Choć nie jest to jedymy wózek
              jaki mam. Mamy Allegro bez plusa. Pałąk dokupiłam z TAKO a na budkę czekam z
              serwisu, będzie oryginalna taka jak w allegro+, a kosztuje tylko 70zł, więc
              skąd ta różnica w cenie między allegro a allegro+????Ja mój kupiłam za 299 + 70
              budka, a allegro + kosztuje ok 600, moim zdaniem nie opłaca się.
              A co do wózka to jest super wytrzymały, dziecko plus fura zakupów, no i jest
              super lekki.
              --
              gabi
              • martael Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 21.10.04, 08:42
                Hej,
                Cubus - napisałam do Ciebie na priv gazetowy.
                • aniaop Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 21.10.04, 13:49
                  Ja przez rok uzywalam allegro i bylam z niego bardzo zadowolona. Zreszta mozesz
                  poszukac moich pochwalnych postow, hihi. Teraz zamierzam go sprzedac- bo corka
                  juz nie korzysta. Napisalam nawet ogloszenie na Sprzedam. Jest w stanie
                  idealnym. Moze jestes zainteresowana?
    • cubus1 Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 21.10.04, 21:42
      Cześć dziewczyny,
      Muszę wam napisać że Chicco London nie nadaje się dla dzieci mierzących ponad
      90cm.
      Od jednej forumowiczki miałam kupić ślicznego(czerwonego..ach, zawsze chciałam
      mieć czerwony wózek)londona, za naprawdę przyzwoitą cenę.Dobrze że pojechałam z
      małym bo siedzisko London ma tragiczne, jest bardzo płytkie i naprawdę długi
      podnózek niewiele tu pomaga.Dziecko kompletnie nie jest w stanie trzymać nóżek
      na podpórce a jeszcze chwila a dotknie ziemi nogami.
      Strasznie głupia konstrukcja bo ogólnie wozek zrobił na mnie super wrażenie.

Czy możecie mi napisać jak to jest z Bebe Confort Allegro (chodzi mi o tą
      nowszą wersję z takimi udziwnieniami na siedzisku).Ja ten wozke widziałam tylko
      na zdjęciu i teraz boję się że może być tak samo.
      A tak na marginesie to ktoś wystawia Bebe Confort Allegro wersja uboższa z
      dokupioną polską budką za 300zł na Allegro.Cena wprost powalająca zwłaszcza że
      ten komplet kosztuje nowy z gwarancją 320zł...

Pocieszcie mnie dziewczyny że jest mniejsza parasolką dla 2,5 latka niż Peg
      Perego P3...

• coronella Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 21.10.04, 22:06
        obawiam sie, ze w ABC bedziesz miec ten sam problem.
        Mnie wkurzalo, bo Dominika trzymala nogi pod podnozkiem (tym miekkim) na..
        kolkach, i wciaz mi hamowala wozkiem.
        I to byl m.in powod sprzedazy- stwierdzilam, ze moje dziecko jest za duze, i
        nie jest w stanie trzymac nozek na podnozku.
        Ale Allegro plus ma chyba lekko nachylone siedzisko, i nozki sa wyzej.
        • martael Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 22.10.04, 08:47
          A mi przyszedł do głowy jeszcze jeden wózek: Maclaren Volo - superlekki 4,2 kg i
          siedzisko wygląda na wyżej położone niż te w ChL i ABbC - tylko ta cena... brrr.
          Ale ktoś może ma używany? W każdym razie Maclareny są w Smyku, można się
          przymierzyć.
          • martael Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 22.10.04, 08:48
            A to Volo:
            www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27513250-27510001.html
            • monika_lwo Kto wie, ile kosztuje tapicerka do allegro? 22.10.04, 11:51
              Już mi się znudził kolor allegro plusa azur, chciałabym mieć indigo, ale chyba
              są strasznie drogie? Czy ktoś moze wie ile kosztuje nowa tapicerka?
              • coronella Re: Kto wie, ile kosztuje tapicerka do allegro? 22.10.04, 12:13
                ja dostalam z serwisu za darmo, jesli masz na gwarancji, sprobuj zareklamowac.
                • monika_lwo Re: Kto wie, ile kosztuje tapicerka do allegro? 22.10.04, 17:39
                  Dzięki coronella. Może masz rację.
    • annulak do Gabi 54 21.10.04, 23:13
      Poprosze o namiary do serwisu BBconfort - tez chce taka budke smile.Pozdrawiam
      • martael Re: do Gabi 54 22.10.04, 08:48
        www.oster.com.pl/
    • coronella coś znalazlam!!!! 23.10.04, 18:41
      Znalazlam spacerowke- ABC Design Mini Plus!
      Nie jest to parasolka, co prawda, ale wazy tylko 4,2 kg, i ma bardzo wysoko
      siedzisko!

Widzialam ja na stronie niemieckiego dustrybutora www.abc-design.de/
    • coronella Re: Parasolka- ostatnie pytanie......... 23.10.04, 18:43
      www.maluchy.com.pl/x_C_Dz__P_12010067.html
      tu jest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka