Dodaj do ulubionych

jaka gondola największa?

16.04.05, 11:13
Czy któraś z mam sprawdzała może, który wózek ma największą gondolę? Dotąd
znalazłam tylko Emaljungę z wymiarami 80x37 cm. No ale tej nie moge przypiąć
zamiast fotelika samochodowego sad I jeszcze mam kolejny problem... czy
dziecko można zimą wozić w gondoli do 8 miesiąca życia? Boję się tylko, bo
nie mogę znaleźć producenta, który miałby szeleczki w gondoli (a to chyba dla
siedzącego dziecka konieczne). A tak w ogóle to mam chyba za dużo wymagań sad(
Bardzo prosze o radę.
Nat w 31tc
Obserwuj wątek
    • miodzio_k Re: jaka gondola największa? 16.04.05, 11:26
      Rozglądałam się za wózkami w internecie i przyznam, że najwiękasza gondola jaką
      znalazłam to 80x37,5x22 - wózek firmy ElJot model Carmen i Matrix. Nie zastąpią
      one fotelika ale Wózek tego producenta Capri plus ma szelki w gondoli. Powiem ci
      ze spotkałam wiele wózków które tak mają, ale w tej chwili nie pamiętam firmy.
      • natall78 Re: jaka gondola największa? 16.04.05, 11:32
        Dzięki. Nigdy nie oglądałam wózka tej firmy na żywo. Chyba muszę dokładniej
        pytać w sklepach smile
        Czy są jeszcze jakieś mamy, które zgłębiły ten temat?
        Nat w 31 tc
    • jaque Re: jaka gondola największa? 16.04.05, 12:43
      Jeśli chcesz przewozić dziecko w samochodzie w gondoli, to musi ona być
      przeznaczona do tego celu (i mieć specjalne atesty). Na pewno to, czy ma
      szeleczki nie wystarczy! Nie wyobrażam sobie też przewożenia w gondoli dziecka
      starszego niż 2-3 miesiące...
      Z firm produkujących takie specjalne gondole kojarzę tylko Deltima , ale i tak
      zdecydowanie polecałabym Ci fotelik samochodowy. Dziewczyny już wiele razy
      przytaczały na forum opinie ekspertów i wyniki testów, które są jednoznaczne -
      dziecko (nawet noworodek) jest najbezpieczniejsze w foteliku z atestem.
      Co do wielkości gondoli - Emmaljunga jest jedną z największych (i
      najwygodniejszych). Teraz i z gondoli, i z wózka będzie korzystało moje drugie
      dziecko - zdecydowanie polecam. To rewelacyjny wózek smile
      • sandglass Re: jaka gondola największa? 16.04.05, 12:48
        Wydaje mi sie, ze polskie prawo zabrania wizenia dziecka w samochodzie w
        gondoli. Trzeba od pierwszych dni zycia w foteliku.
        Co do szeleczek w gondoli to Deltim Focus ma. Ale sama gondola nie jest zbyt
        wielka sad
      • natall78 Re: jaka gondola największa? 16.04.05, 12:50
        A który masz model Emaljungi? Podobno teraz jeden z modeli jest tańszy. A co do
        przewożenia dziecka, nie mam wątpliwości że fotelik jest bezpieczniejszy,
        ale... mamy najbliższą rodzine w odległości 350 km i na pewno latem często
        będziemy podróżować. Takie 2-3-miesięczne dziecko chyba bardzo się męczy w
        foteliku gdy podróż trwa tak długo. A może w takim razie poszukać fotelika,
        który jest w miarę płaski?
        Nat w 31 tc
        • ethomas Re: jaka gondola największa? 16.04.05, 15:00
          Fotelik Play rozkłada się na płasko, ale jest dość ciężki. Pasuje do wózków
          Quinny , Mutsy i niektórych Inglesina. Musisz popytać w sklepach. Jest drogi,
          ale coś za coś. Możesz poszukać używanego na Allegro. U nas sprawdził się
          fantastycznie
          • katse Re: jaka gondola największa? 16.04.05, 22:05
            w gondoli dziecko w aucie nie jest zbyt bezpieczne
            ale prawo dopuszcza przewozenie w gondoli - ale w dostosowanej do tego
            gondoli, przypietej

duza gondole, ale nie do przewozenia dziecka w aucie ma roan marita

K
    • daria.1 Re: jaka gondola największa? 16.04.05, 22:23
      Tak dużą gondolę ma też Roan.

Z własnego doświadczenia wiem, że to co planujemy to jedno, a co chce dziecko to drugie. Również szukałam wózka z dużą gondolą. Moja córeczka już w wieku 7 m-cy domagała się zmiany. Pomimo, że siedziała w gondoli, spacerki kończyły się rykiem i nerwami. Przesiadłyśmy się do spacerówki i spokój, dziecko zadowolone. Chciała oglądać świat z innej perspektywy. Mamusia się znudziła wink

Także uważam, że wielka gondola nie jest taka ważna.
      Zdecydowanie fotelik do samochodu, bo dziecku i tam zaczyna się nudzić, to chociaż przez okno coś zobaczy.
      • natall78 Re: jaka gondola największa? 16.04.05, 22:36
        dzięki smile Chyba do ostatnich dni ciąży się nie zdecyduję co chcę smile Była dziś
        pobuszować trochę w sklepach z wózkami i... prawie pokłóciłam się z przyszłym
        tatusiem. Okazało się, że mój mężczyzna najbardziej na świecie pragnie kupić
        pierwszy lepszy wózeczek i jeszcze mówi mi, że kupowanie fotelika samochodowego
        wpinanego w stelaż jest bez sensu sad( Nie wiem czy to tylko ja tak mam, że
        facet idzie po najmniejszej lini oporu?
        Pozdrówka
        Nat w 31 tc
        • ewabart Re: jaka gondola największa? 17.04.05, 18:44
          Witam,
          taki zestaw do przewozenia dziecka w samochodzie ma rowniez bebe confort, ja
          polecam te firme, chociaz nie mialam takiego zestawu tylko normalnie w foteliku
          tez bb confort to moj synek do 6 m-cy jezdzil wlasnie w gondoli tej firmy, i
          dopiero pod koniec kwietnia przesiadl sie do spacerowki, wiec nawet w zimowy
          kombinezonie + koldra i koc sie tam miescil
          fakt ze moj niunio nie jest wielkim dzieckiem ale i tak polecam, uwazam ten
          wybor za super,
          Poxdarwiam,
          Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka