lac21 23.05.05, 12:20 Witam!!! Za miesiąc będę matką chrzestną dla synka mojej siostry. Co proponujecie na prezent czy może kasę ale ile??? Dzięki z góry Ula Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dora1976 Re: Co dla chłopca na chrzest!!! 23.05.05, 12:58 Ja własnie jestem świerzo upieczoną chrzestną i dałam kase bo wiedziałam ze to sie najbardziej przyda pytasz ile dać to zalezy od twoich mozliwości przeciez nie ma ustalonego cennika wiadomo im więcej tym lepiej. u nas było skromnie bo zyjemy tylko z jednej pensji a i rodzice dziecka tez do bogatych nie należą . Dałam 100 zł ale chciałam dać 200 tyle ze dzien wczesniej brat chrzczonego dziecka miał komunie więc trzeba było podzielic finanse na dwóch. Do pieniązków dodałam jescze ładny obrazek z aniołem strózem i fajnego misia który w swoich łapkach trzymał zwiniety banknot. Na pewno cos pamiątkowego musi być moze zamias kasy łańcuszek z medalikiem i do tego zabawke. Odpowiedz Link Zgłoś
natiz Re: Co dla chłopca na chrzest!!! 23.05.05, 13:22 A ja, na pytanie chrzestnego mojego synka dotyczące prezentu odpowiedziałam, że Biblie dla dzieci z dedykacją (pamiatka na całe życie!). Obecnie czytam Biblię swojej córeczce, a synek jak podrośnie też się dołączy. Odpowiedz Link Zgłoś