Dodaj do ulubionych

BUZZ gondolka pod skosem?

04.03.06, 12:43
Witam,
mam pytanie do użytkowników Quinny Buzz. Czy po wpięciu gondolki na
adapterach jet ona lekko przechylona ku dolowi od strony rączki? Tak ma być
czy to jakiś feler?

bardzo proszę o opinię
Obserwuj wątek
    • duszka30 Re: BUZZ gondolka pod skosem? 04.03.06, 17:03
      Prawdopodobnie źle zamontowane adaptery!!!
    • bernihor Re: BUZZ gondolka pod skosem? 04.03.06, 17:57
      Niestety masz rację tak jest i jest to jak najbardziej OK, wg producenta.
      Dziecko w czasie spaceru po naszych, nierównych drogach zazwyczaj kończy spacer
      z nóżkami poza gondolką. Najzwyczajniej w świecie zsuwa się. Pocieszające jest
      jedynie to, że z gondolki wyrasta prawie każde dziecię w wieku ok. 5 miesięcy.
      Jest ona tak wąska, że przestaje się mieścić. Ja przećwiczyłam tę gondolkę na
      dwójce i w obu przypadkach było jak wyżej. Za to spacerówka ma możliwość
      montażu dzieciątka przodem i tyłem do kierunku ruchu i wiele innych plusów... a
      pięć miesięcy zleci bardzo szybko!!!
    • arthemis1 Re: BUZZ gondolka pod skosem? 05.03.06, 15:02
      Tak chyba ma byc. Ja tez mam Quinny Buzza, jeszcze nieużywany bo dzidzia urodzi
      sie dopiero za kilka dni. U mnie gondolka tez jest pod lekkim skosem, a
      adaptery na pewno zamontowaliśmy dobrze.
      • bastet1 Re: BUZZ gondolka pod skosem? 06.03.06, 14:51
        Dzięki serdecznesmile) troche mnie uspokoiłyście smileNasze maleństwo miało urodzić
        się 04.03 - coś mu nie spiesznosmilemyślę, że spokojnie poużywamy gondolki do
        końca wakacji a później do spacerówki.

BERNIHOR czy do spacerówki używaliście oryginalnego śpiwora Buzz na zimę?
        • bastet1 Re: BUZZ gondolka pod skosem? 07.03.06, 10:52
          moze ktoś sie wypowie?smile
        • bernihor Re: BUZZ gondolka pod skosem? 07.03.06, 13:02
          Rzuciłam się na śpiworek jak tylko pojawił się na rynku i bez zastanowienia -
          co do mnie nie podobne - kupiłam. Jest poprawny ale nie warty swojej
          wygórowanej ceny. Myślę, że każdy tańszy spełnia swoją funkcję, ten po 4
          miesiącach użytkowania się zamechacił wewnątrz i wygląda jakby nie jedno a
          tabun dzieciaków się na nim wylegiwał. Poza tym materiał wewnętrzny to nie
          bawełna, córcia poci się w nim a nie jest grubo ubierana. Dziś już bym go nie
          kupiła.
          • bastet1 Re: BUZZ gondolka pod skosem? 07.03.06, 13:39
            dzieki serdecznesmile
    • mysia125 Re: BUZZ gondolka pod skosem? 07.03.06, 15:12
      tak maja godole wyprodukowane w zeszlym roku. Jesli zobaczylybyscie pierwsze
      modele buzza ( z konca 2004 - poczatku 2005), to gondole sa zamontowane prosto.
      Pytalam sie u producenta, bo mnie tez to zaciekawilo, twierdza, ze jest ok.
      Pytalam sie tez uzytkownikow i mowia, ze jest ok. Ja mam te pierwsza gondole i
      ona sie rozni od tej drugiej chyba tym, ze ta druga ma zamek blyskawiczny w
      okolicach raczki na budce, o ile dobrze pamietam (albo ten zamek jest z tylu
      gondoli).

W kazdym razie jesli komus sie wydaje, ze mu malec sie zsuwa, to mozna podniesc
      materacyk od strony nog i wlozyc zlozona na dwa tetre.

--------------------
      Kasia,Mama Felixa
      (Felix 23/01/2005)
      • bernihor Re: BUZZ gondolka pod skosem? 08.03.06, 06:02
        Ja mam gondolę trzyletnią i poprzednio montowałam ją do Quinny Formula. Także
        była ustawiona lekko pod kątem. Nie jest to więc ostatni wymysł producenta ale
        taki styl. A teraz ma właśnie Buzza z pierwszego rzutu i także gondolka
        umieszczona jest pod kątem. No cóż, przecież stomatolodzy zalecają wyższe
        ułożenie główki co ma wyeliminować wady zgryzu - podobno. Nie ma więc tego
        złego, jak widać Quinny zmówiło się z tym środowiskiem i pomaga nam jak możesmile
      • arthemis1 Re: BUZZ gondolka pod skosem? 09.03.06, 09:15
        Ja mam własnie gondolke z najnowszej kolekcji, ale sam stelaż wozka z
        zeszłorocznej. Gondola jest pod skosem, ale juz sie tym nie przejmuje, bo z
        tego co piszecie widocznie tak ma byc. Zreszta nie wydaje mi sie zeby to
        nachylenie powodowało zsuwanie sie dziecka, nie jest znowu az tak duże, no ale
        przekonam sie jak przetestuje w praktyce - to juz niedługo smile)
        • bastet1 Re: BUZZ gondolka pod skosem? 28.03.06, 09:14
          Witamsmile
          ja już testuje gondolkesmile narazie w domu - Maleństwo przyszlo na Świat
          14.03.2006smile)))piękne, zdrowe i..... duzesmile - 4750 i 59cm - ciekawe czy
          pojeździ w tej ondolce do opanowania umiejętności siadania??? żeby można było
          Ja przesadzić do spacerówki?? jak nie? to ciekawe czy nei będę musiała
          zakupić "czegoś" dodatkowego hihihi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka