Dodaj do ulubionych

wózki-jeden wielki g.o.w.n.a.t.u.s

11.08.06, 13:08
Wątek frustratki.

Dla nas najlepszym wyjściem byłby wózek głęboki na dziendobry, a potem lekka spacerówka. Chcę uniknąć wielofuncujnego bo za ciężkie, a ja ma lichy kręgosłup. Musi się zmieścić do windy i być lekki - i jeden wózek i drugi.

No i przeglądam sobie i mnie cięzka cholera chwyta, bo jeśli chcę 2 lekkie wózki to z gondoli mam do wyboru jedynie wózki wybiynie markowe za ok 1500 jeden. A mi się nie uśmiecha wywalać 3000 na wózki, a tyle przeznaczyć chcemy na całość wyprawki. I to max na początek.
yyyyyyy
Obserwuj wątek
    • janeausten Re: wózki-jeden wielki g.o.w.n.a.t.u.s 11.08.06, 13:25
      Polecam Bartatinę Plus Jędrocha na kołach piankowych, sprzedają wersję również
      tylko głęboką. Na żywo wygląda jeszcze lepiej. Ja jestem zdecydowana na ten
      zakup.
      www.tanimarket.pl/go/_info/reviews.php?id=3333&item=4&sess_id=5359bb74d02fba16a8b7363fbd22da03#menu
    • mruwa9 a nie mozesz kupic uzywanego? 11.08.06, 14:09
      Przynajmniej glebokiego? Moze nawet pozyczyc od jakiejs kuzynki lub kolezanki.
      Wiem, to tak fajnie, piewrorodne dziecko w slicznym, nowiutkim wozeczku..Ale
      gleboki sluzy najwyzej 6 miesiecy, wiec moze nie warto unosci sie honorem i
      wydawac tyle pieniedzy? Pojezdzisz, nabierzesz doswiadczenia i bedziesz
      wiedziec, jaka spacerowke kupic, czego od wozka potrzebujesz przede wszystkim
      (np. dobrej amortyzacji i pompowanych kol, bo jezdzisz duzo po lesie, lub
      lekkiego, latwo skladanego wozka, ktory wniesiesz po schodach lub zmiescisz w
      samochodzie).
      Przy ostanim dziecku szarpnelam sie na inglesine max i nie wiem, co mnie
      podkusilo..nie, zebym miala jakies wielkie zarzuty, ze to badziewie, ale
      zastanawiam sie, co w nim tyle kosztowalo. Te sliczne, drogie wozki czesto sa
      bardziej dla rodzicow, niz dla dziecka: ladne, ale niekoniecznie naprawde
      wygodne dla dziecka.
      • mirabellka26 Re: a nie mozesz kupic uzywanego? 11.08.06, 14:27
        u mnie kasa sie nie przelewa wiec postanowiłam że głeboki kupie z komisu bo taki
        potrzebuje na pół roku, nayomiast już nowy lekki spacerowy kupię sobie pewnie
        tez z komisusmilesmile
      • d-a-b-i-77 Re: a nie mozesz kupic uzywanego? 11.08.06, 14:32
        Zgadzam się z mruwa9. Tez marzył mi sie bajerancki wózeczek. Trafiła się jednak
        okazja kupić tanio używany i sprawdzony DELTIM PREMIER. od miesiąca czeka na
        moje maleństwo i w tym czasie wielu moich znajomych kupiło takie wózki i bardzo
        je chwalą.
    • aloha57 Re: wózki-jeden wielki g.o.w.n.a.t.u.s 11.08.06, 14:35
      A czy to źle że ja chcę kupić od razu spacerówkę z takim pokrowcem i wykładać
      dzidzi grubym kocykiem w środku??
    • atra1 Re: wózki-jeden wielki g.o.w.n.a.t.u.s 11.08.06, 14:38
      Uzywany też może być. Tylko jak nie znalazłam nowych gondolek, to istnieje marna sznasa, ze znajdę uzywanesmile

Fakt, na allegro widziałam gondole, ok 300, ale ...bez stelażysmile
      Więc stelaż musze kupić anyway. I pewnie nowy.

Pogrzebię jeszcze, ale dziś mnie dopadło poważne grzebanie i dostałam kubeł zimnej wodysmile Bo miałąm juz wszytsko zaplanowane, teraz trzeba plany z rzeczywistością i możlwościami zestawićsmile
      • mruwa9 Re: wózki-jeden wielki g.o.w.n.a.t.u.s 11.08.06, 14:59
        na allegro sa dziesiatki glebokich wozkow do sprzedania. Zajrzyj. Poza tym
        rozeslij wici wsrod krewnych i znajomych, niemozliwe, zeby nikt nie mial dzieci
        wokol Ciebie.
        Jesli maluch ma sie urodzic wiosna, mozna rozwazyc od razu kupno spacerowki z
        mozliwoscia przymocowania fotelika 0-13kg, o ile duzo jezdzicie samochodem.
        Dwojka moich dzieci nigdy nie jezdzila w glebokim wozku i bylo ok z takim
        wozkiem z serii travel system. Ale wtedy kupujesz w ciemno. IMHO lepiej
        kupic/pozyczyc/dostac gleboki (moze byc z wielofunkcyjnego) wozek na poczatek,
        zeby samej nabrac przekonania, czego od wozka oczekujesz. Z forum sie tego nie
        dowiesz, bo inne potrzeby ma sie, gdy sie mieszka na 3 pietrze bez windy i
        trzeba wozek wnosic po schodach, inaczej, gdy duzo jezdzisz autobusem, inne,
        gdy mieszkasz we wlasnym domu przy lesie i nie musisz przejmowac sie waga
        wozka, ale np. wazna jest super amortyzacja. Jesli duzo jezdzisz samochodem, to
        z kolei wazne jest, zeby wozek sie miescil w samochodzie i szybko sie skladal i
        rozkladal. A jeszcze nie zwrocilismy uwagi na to, czy dziecku bedzie wygodnie,
        czy oparcie sie rozklada, czy jest wystarczajaco wygodne, nie za twarde,
        wyprofilowane, czy sie latwo i cicho opuszcza, etc, etc.. dlugo by opowiadac.
      • radowinkaala Re: wózki-jeden wielki g.o.w.n.a.t.u.s 11.08.06, 15:21
        A skąd jesteś? Ja mam wózek ROAN Marita, który chcę sprzedać - dla mnie był
        bomba. Nie miałam potrzeby noszenia wózka - po schodach zjeżdżałam nim i go
        wciągałam dzięki miękkiemu zawieszeniu i pompowanym kołom. Po rozłożeniu na
        stelaż i gondolę łatwo sama go wrzucałam do auta. Wnętrze gondoli można wyprać,
        tak samo jest z tapicerką spacerówki, a budka jest uniwersalna - przekładana z
        gondoli do spacerówki Polecam ten model i chętnie Ci go odsprzedam.
    • atra1 a bartatina ładna 11.08.06, 14:39
      tylko cięzka jak psi
    • shamsa Re: wózki-jeden wielki g.o.w.n.a.t.u.s 11.08.06, 14:54
      kupilismy uzywany trzyfunkcyjny jako gondole. przezimowalismy w niej a wiosna
      spacerowka juz nowa i lekka.

polecam to rozwiazanie.
      • atra1 Re: wózki-jeden wielki g.o.w.n.a.t.u.s 11.08.06, 14:58
        Ano niegłupiesmile
        A potem brykę spacerówkę na ponad dwa lata. Ruszam grzebac w allegro.
        thxsmile
    • atra1 Re: wózki-jeden wielki g.o.w.n.a.t.u.s 11.08.06, 21:00
      Jeszcze jedno doszło - szerokość wejścia do windy to 60cm.. Więc właściwie wszystkie polskie wózki odpadająsad

Za roan marita też muszę podziękowaćsad
    • alicja0 Re: wózki-jeden wielki g.o.w.n.a.t.u.s 11.08.06, 22:39
      Ja dwa lata temu też miałam taki problem smile
      Ostatecznie szukałam używanej gondoli z zamiarem późniejszego kupna nowej
      dobrej spacerówki.
      A skończyło się na tym, że znalazłam w sklepie Tutek wózek nowy w przecenie z
      450 zł na 190zł smile Wózek to była gondola + możliwość zamontowania spacerówki,
      jednak spacerówka gdzieś im się w magazynie "zagubiła", a mnie to akurat nie
      interesowało, więc wzięłam ww. nowy wózek z dobrą gondolą za symboliczne 190 zł
      (duże piankowe koła, zawieszony na paskach, nawet przekładana rączka była z
      regulacją wysokości).
      A obniżka ceny była związana z kolorem wózka, bo to był model z zeszłego roku
      (grantatowo-czerwony), gdy w danym roku już modne były inne smile
      Mnie akurat to nie wzruszało.
      Potem kupiłam PPliko 3, na które też często wrzucałam fotelik Chicco (w spadku
      po znajomych) i wszystko grało smile
      Myślę, że warto poszukać albo używanej gondoli albo złapać jakąś promocję czy
      wyprzedaż nowych gondoli, bo to faktycznie wózek na krótki czas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka