albero333 12.07.07, 16:02 ciaży? Czy są jakieś przeciwwskazania? Mam leciec służbowo, na 1 dzień ale nie chciałabym zaszkodzić dziecku. Proszę o opinię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cora73 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 16:14 Ja lecialam w 7 tygodniu. Wszystko bylo ok. Zapytaj rowniez lekarza.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
albero333 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 16:25 lekarz jest na urlopie, a pielęgniarka powiedziała, że to na moje własne ryzko, jak się zdecyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
yadrall Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 16:25 Latalam i zawsze bylo ok. Poza tym pytalam wielu lekarzy i zawsze slyszalam,ze latanie nie szkodzi. Tylko uwazaj na bagaz-jak zapakujesz ze 20 kg i potem to dzwigniesz z tasmy to faktycznie moze Ci zaszkodzic! Pomysl o tym! Odpowiedz Link Zgłoś
albero333 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 16:29 dzięki ale mam lecieć na jeden dzień więc bagażu dużo brać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
kallka1 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 17:16 Ja lecialam juz kilka razy (jestem lekarzem ,mieszkam w Polsce ale pracuje za granica) okolo 5 tygodnia ciazy, 10 i 18. Nic sie nia dzialo i mysle ze bede nadal jeszcze latac. Lec smialo, moj poloznik mi pozwolil, jesli Twoja ciaza przebiega prawidlowo mozesz leciec.Uwazaj tylko na dlugie loty i staraj sie w czasie nich troche poruszac. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba772 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 17:40 Ja tez lecialam na samym poczatkuTrzeba bylo wrocic jakos z urlopu na ktorym powstal boboPodobno tylko pod koniec ciazy trzeba uwazac z samolotami Odpowiedz Link Zgłoś
nikas10 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 18:16 Ja latałam w jakimś 8 i 10 tc. Co prawda w drodze powrotnej dostałam zapalenia pęcherza. Lekarz powiedział, że to może być od zmiany ciśnienie, było do moje jedyna zapalenia w ciąży, a wcześniej miałam skłonności. Tak więc generalnie nie ma chyba przciwskazań, ale zawsze coś może Cię spotkać. Moje zapalenie szybko przeszło po lekach. Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka05 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 18:44 ja lecialam w 4,6,7 i 16 tc jesli ciąża jest prawidłowa latanie nie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
reewa Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 18:54 Ja też latałam samolotem.Jak się później okazało,w drodze powrotnej z urlopu byłam w ciąży))To były początki,2tc... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grazia_01 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 13.07.07, 15:44 Ja byłam w delegacji w 9 tyg i absolutnie mi samolot nie zaszkodził. Statek tez nie. Jesli nie ma poważnych przecowskazań, nie ma sie nad czym zastanawiać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m-jak-magi Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 13.07.07, 15:52 latalam bardzo czesto do 6go miesiaca. lekarz nie widzial przeciwskazan a ja nie czulam sie zle. synek urodzil sie zdrowy jak rydz Odpowiedz Link Zgłoś
aga_bee Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 14.07.07, 10:52 ja dokladnie w 5 i 6 tygodniu lecialam. lot 2.5 godziny. nic sie nie dzialo. lekarka powiedziala ze nie sam lot jest zagrozeniem, tylko np gwaltowna zmiana klimatu. zalezy dokad sie leci. Odpowiedz Link Zgłoś
mcdalenka Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 14.07.07, 21:33 Hej! Leciałam w 6 tygodniu ciąży, bez konsultacji z lekarzem (wracałam z długiej podróży z małą niespodzianką ). Teraz jestem na finiszu ciąży, jak na razie (tfu tfu), żadnych komplikacji. Z tego, co czytałam, latanie nie szkodzi maluchom. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agless Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 14.07.07, 22:16 Ja lecialam w 10 tyg, najpierw zrobilo mi sie niedobrze, wstalam do toalety, w przejsciu miedzy krzeslami zemdlalam, a jak mnie ocucili to sie zrzygalam. To tyle,niezle cie pocieszylam. No ale i tak bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
kbaginska Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 14.07.07, 23:03 Ja w pierwszej ciazy lecialam na poczatku piatego miesiaca,a w drugiej ok.6 tygodnia,i tak sie czulam jak przed ciaza,czyli ok. Odpowiedz Link Zgłoś