Dodaj do ulubionych

Czy któraś z Was latała samolotem na początku...

12.07.07, 16:02
ciaży? Czy są jakieś przeciwwskazania? Mam leciec służbowo, na 1 dzień ale
nie chciałabym zaszkodzić dziecku. Proszę o opinię.
Obserwuj wątek
    • cora73 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 16:14
      Ja lecialam w 7 tygodniu. Wszystko bylo ok. Zapytaj rowniez lekarza.Pozdrawiam
      • albero333 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 16:25
        lekarz jest na urlopie, a pielęgniarka powiedziała, że to na moje własne
        ryzko, jak się zdecyduje.
      • yadrall Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 16:25
        Latalam i zawsze bylo ok. Poza tym pytalam wielu lekarzy i zawsze slyszalam,ze
        latanie nie szkodzi. Tylko uwazaj na bagaz-jak zapakujesz ze 20 kg i potem to
        dzwigniesz z tasmy to faktycznie moze Ci zaszkodzic! Pomysl o tym!
        • albero333 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 16:29
          dzięki ale mam lecieć na jeden dzień więc bagażu dużo brać nie będę.
    • kallka1 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 17:16
      Ja lecialam juz kilka razy (jestem lekarzem ,mieszkam w Polsce ale pracuje za
      granica) okolo 5 tygodnia ciazy, 10 i 18. Nic sie nia dzialo i mysle ze bede
      nadal jeszcze latac. Lec smialo, moj poloznik mi pozwolil, jesli Twoja ciaza
      przebiega prawidlowo mozesz leciec.Uwazaj tylko na dlugie loty i staraj sie w
      czasie nich troche poruszac.
      • zaba772 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 17:40
        Ja tez lecialam na samym poczatkusmileTrzeba bylo wrocic jakos z urlopu na ktorym
        powstal bobosmilePodobno tylko pod koniec ciazy trzeba uwazac z samolotamismile
    • nikas10 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 18:16
      Ja latałam w jakimś 8 i 10 tc. Co prawda w drodze powrotnej dostałam zapalenia
      pęcherza. Lekarz powiedział, że to może być od zmiany ciśnienie, było do moje
      jedyna zapalenia w ciąży, a wcześniej miałam skłonności. Tak więc generalnie
      nie ma chyba przciwskazań, ale zawsze coś może Cię spotkać. Moje zapalenie
      szybko przeszło po lekach.
      • truskaweczka05 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 18:44
        ja lecialam w 4,6,7 i 16 tc
        jesli ciąża jest prawidłowa latanie nie szkodzi
    • reewa Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 12.07.07, 18:54
      Ja też latałam samolotem.Jak się później okazało,w drodze powrotnej z urlopu
      byłam w ciążysmile))To były początki,2tc...
      Pozdrawiam
    • grazia_01 Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 13.07.07, 15:44
      Ja byłam w delegacji w 9 tyg i absolutnie mi samolot nie zaszkodził. Statek tez
      nie. Jesli nie ma poważnych przecowskazań, nie ma sie nad czym zastanawiać.
      Pozdrawiam
    • m-jak-magi Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 13.07.07, 15:52
      latalam bardzo czesto do 6go miesiaca. lekarz nie widzial przeciwskazan a ja
      nie czulam sie zle. synek urodzil sie zdrowy jak rydz smile
    • aga_bee Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 14.07.07, 10:52
      ja dokladnie w 5 i 6 tygodniu lecialam. lot 2.5 godziny. nic sie nie dzialo.
      lekarka powiedziala ze nie sam lot jest zagrozeniem, tylko np gwaltowna zmiana
      klimatu. zalezy dokad sie leci.
    • mcdalenka Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 14.07.07, 21:33
      Hej! Leciałam w 6 tygodniu ciąży, bez konsultacji z lekarzem (wracałam z
      długiej podróży z małą niespodzianką smile ). Teraz jestem na finiszu ciąży, jak
      na razie (tfu tfu), żadnych komplikacji. Z tego, co czytałam, latanie nie
      szkodzi maluchom. Pozdrawiam!
    • agless Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 14.07.07, 22:16
      Ja lecialam w 10 tyg, najpierw zrobilo mi sie niedobrze, wstalam do toalety, w
      przejsciu miedzy krzeslami zemdlalam, a jak mnie ocucili to sie zrzygalam.
      To tyle,niezle cie pocieszylam. No ale i tak bywa.
      • kbaginska Re: Czy któraś z Was latała samolotem na początku 14.07.07, 23:03
        Ja w pierwszej ciazy lecialam na poczatku piatego miesiaca,a w drugiej ok.6
        tygodnia,i tak sie czulam jak przed ciaza,czyli ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka