andzia84 05.02.07, 10:30 wiem że ten temat już był i mam tą listę na stronie miasta ale gdzie dzwonię to jednak jest płatne. Czy znacie jakieś konkretne szkoły rodzenia, które byłyby bezpłatne? Jakieś namiary www lub telefon? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiczek23 Re: bezpłatna szkoła rodzenia w Wwie? 05.02.07, 16:11 Jeżeli pracujesz, studiujesz lub jesteś zameldowana w Warszawie zajęcia w szkołach rodzenia są refundowane. ja chodzę do szkoły Magdy Witkiewicz- zajęcia na Ursynowie- polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
nat10 Re: bezpłatna szkoła rodzenia w Wwie? 09.02.07, 10:34 Kasiczek,napisz cos więcej o szkole Pani Magdy,Zaczynam w kwietniu.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
ewawojtalik Re: bezpłatna szkoła rodzenia w Wwie? 05.02.07, 18:55 ja chodziłam bezpłatnie do szkoly akredytowanej przy szpitalu sw.zofii, chociaz nie bede tam rodzic. zajecia fajne szkole polecam, ul. zelazna 41 lok.6, tel. 620-39-49,i najlepiej zapisac sie duzo wczesniej - 2,3 miesiące przed rozpoczeciem zajec. ja chozilam na przelomie 7/8 miesiaca. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
13luty Re: bezpłatna szkoła rodzenia w Wa-wie 06.02.07, 09:31 centrumrodziny.com Odpowiedz Link Zgłoś
anitka761 Re: bezpłatna szkoła rodzenia w Wa-wie 06.02.07, 11:04 polecam ta szkole. uceszczamy z mezem i jestesmy bardzo zadowoleni. zameldowanie w wawie, parca albo studia i szkol ajest za darmo. jezeli nie lapiesz sie na jedna z powyzszych wersji trzeba zaplacic 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
osmag Re: bezpłatna szkoła rodzenia w Wwie? 06.02.07, 21:52 Szpital Bielański miał jeszcze do końca roku program refundowany przez NFZ "mama, zdrowie i ja ". Przysługiwała min. bezpłatna szkoła rodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
olusia_mala Re: bezpłatna szkoła rodzenia w Wwie? 07.02.07, 11:35 Na Starynkiewicza też chodziłam bezpłatnie. tel 502 11 68. Ale bez rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagarcia Re: bezpłatna szkoła rodzenia w Wwie? 08.02.07, 15:30 Chodziłam do Szpitala Bielańskiego, teraz chodzi tam moja bratowa, zajęcia są w porządku, tylko po wykładzie z pielęgnacji niemowląt miałam poczucie niedosytu. Szkoła jest bezpłatna dla osób które są zameldowane/pracują/studiują w Warszawie. Tyle że np: pod koniec zeszłego roku mieli już wyczerpany limit pieniędzy od miasta i wtedy prowadzili płatne zajęcia. k. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_dobrowolska Re: bezpłatna szkoła rodzenia w Wwie? 09.02.07, 10:19 Tak, dziewczyny mają rację. KURSY BEZPŁATNE: Biuro Polityki Zdrowotnej Miasta Stołecznego Warszawy w ramach programu „Szkoła Rodzenia” finansuje zajęcia Paniom, które spełniają jeden z poniższych warunków: -są zameldowanie na pobyt stały lub czasowy na terenie m.st. Warszawy, -mają indeks uczelni z siedzibą na terenie m.st. Warszawy, -posiadają dokument potwierdzający zatrudnienie na terenie m.st. Warszawy, -mają zaświadczenie o pobycie w domu dla matek z małoletnimi dziećmi i kobiet w ciąży lub w ośrodku pomocy społecznej, z którymi Urząd Miasta podpisał właściwą umowę. Na pierwsze zajęcia należy przynieść dokument potwierdzający Wasze uprawnienia do refundacji. Odpowiedz Link Zgłoś
olga10081 Re: bezpłatna szkoła rodzenia w Wwie? 09.02.07, 13:39 szpital na madalinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
fairycharlotte Re: bezpłatna szkoła rodzenia w Wwie? 09.02.07, 14:11 Ja jak jedna z przedmówczyń chodze do szkoły Magdy Witkiewicz na Ursynowie, nic nie płacę, na pierwsze zajęcia trzeba było przynieść dowód osob. z zameldowaniem w Warszawie, kurs jest finansowany przez Biuro Polityki Zdrowotnej (o ile się nie mylę ), a zajęcia są super, tylko, że na luty musiałam się zapisać w listopadzie , czyli z pewnym wyprzedzeniem... Ale warto było To jest adres www: www.childbirthclasses.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
monamurka Re: bezpłatna szkoła rodzenia w Wwie? 10.02.07, 21:42 natalia.szkola.pl/ Szkola mieści się na Ursynowie przy ul Romera 4. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
anita.sz Re: bezpłatna szkoła rodzenia w Wwie? 10.02.07, 23:53 przy szpitalu Orłowskiego na ul. Czerniakowskiej. Zapisy 605 304 657 po 16.00. Najbliższy kurs rusza na początku marca lub z końcem lutego. Zajęcia w pon lub wt wieczorem. Na zajęciach może być 8 par. Może się spotkamy, ja już się zapisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mar414 Re: a w ktorym m-cu ciazy najlepiej chodzic ? 13.02.07, 12:18 do szkoly rodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: a w ktorym m-cu ciazy najlepiej chodzic ? 13.02.07, 16:19 najlepiej ukonczyc kurs od 4 do 6 tygodni przed rozwiazaniem Odpowiedz Link Zgłoś
margo1976 Tarchomin - bezplatna szkola rodzenia 20.02.07, 19:55 Witajcie, mam juz za soba zajecia w szkole, porod tez juz byl, a teraz jest cud macierzynstwa i Synek moj ukochany... Wszystko odbylo sie w asyscie cudownej kobiety, cieplej, ale i konkretnej i kompetentnej - Pani Moniki. Prowadzi w przychodni na Trachominie zajecia, ktora sa refundowane, w ramach programu "Zdrowie, Mama i Ja". Nie znam aktulanych terminow, ale szczerze polecam. tel. do Pani Moniki - 0604488138 Odpowiedz Link Zgłoś