Dodaj do ulubionych

ptak na autostradzie A4 do Katowic

IP: 83.238.232.* 07.09.06, 20:22
mam nadzieję że nie pomyślicie że to głupie ale od 4 dni przed korkiem do
Katowic dojazd z Jaworzna - to jest doslownie ok. 2 km do robotników na
autostradzie ( jest napis roboty drogowe za 2 km - w kierunku Katowic - jest
taka wysepka dosłownie zanim się zacznie
korek po prawej stronie - od 4 dni widze tam tego biednego ptaka, kolor
brązowy, wokoło raczej nie ma domów więc podejrzewam że wypadła z jakiegos
transportu, dzisiaj probowała się wspinać po góre ale chyba nie dała rady -
sidzi dosłownie po prawej stronie autstrady -nie mam jak jej stamtąd
zabrac bo jeżdze autobusem i nie maożliwości zatrzymania może ktoś mógłby
wziąć tego ptaka i gdzieś podrzucić pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 20:29
      A jaka marka tego ptaka?
    • nepomucena1 Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic 08.09.06, 12:46
      jeśli wiesz dokładnie gdzie jest ten ptak ,to dziwię się ,że nie próbowałaś mu
      pomóc.Tłumaczenie,że jedziesz autobusem,jest żadne.
      • Gość: a Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.06, 19:48
        to jest na wysokości Mysłowic po prawej stronie tuż przed robotami drogowymi
        dosłownie za tym miejscem zaczyna się korek a w prawo jest jakiś zjazd, jade aż
        z Byczyny Jaworzna - nie mam samochodu niestety a tam tzreba podjechac
        samochodem, dzisiaj niestety tez był
      • Gość: a Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.06, 19:48
        to jest na wysokości Mysłowic po prawej stronie tuż przed robotami drogowymi
        dosłownie za tym miejscem zaczyna się korek a w prawo jest jakiś zjazd, jade aż
        z Byczyny Jaworzna - nie mam samochodu niestety a tam tzreba podjechac
        samochodem, dzisiaj niestety tez był
        • Gość: a Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.06, 19:49
          żeby się zatrzymac i ją zabrac - to jest kura, w koło nie ma żadnych domów
          raczej wypadła z jakiegoś samochodu
          • ortisana Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic 08.09.06, 20:37
            w takiej sytuacji dzwoni sie na straz miejska lub policje i oni powinni pomoc.
            • amoremio Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic 08.09.06, 22:29
              Jasne - przeciez sa odpowiednie sluzby,
              które kilka razy dziennie objezdzaja odcinek autostrady w oba kierunki,
              i tez takie, które zbieraja np. przejechane psy, zeby nie lezaly zygodniami.
        • Gość: dip Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 14:01
          a moze to jaki bazant z tego lasu? :)
          • Gość: ala Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic IP: 83.238.238.* 09.09.06, 14:38
            możliwie ale nie potrafi się wspiąć na górę, w tej chwili jstem za daleko żeby
            tam pojechać ale on jest widoczny dla wszystkich bo ludzie z autobusu tez
            komentowali i to jest zaraz przed korkiem w strone Katowic, na zielonym
            trójkatnym skwerze przy autstradzie w koło są tzry jezdnie, po prawej stronie
            poźniej jest korek tzn. samochody jadą na jednej drodze podwójnie jakies nie
            wiem 800 m potem robotnicy i zjazd na normalną drogę pozdrawiam
            • Gość: a Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic IP: 83.238.234.* 21.09.06, 19:00
              i dzisiaj nadal tam byla - dziwne że nikt tego kuraka nie zabierze
          • Gość: jacek Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic IP: *.pools.arcor-ip.net 09.09.06, 14:40
            To jest napewno ptica.
            • Gość: aja Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.06, 08:40
              ptaszysko ciagle jest, to jest na autostradzie za Dziećkowicami, gdzie
              zaczynają się Katowice, tam jest po prawej zjazd na Mysłowice przed robotami
              czyli miejscu gdzie jest jedna droga wyłączona z ruchu samochody muszą jeżdzić
              na jednej drodze w obu kierunkach chyba z osiemset metrów, siedzi pod mostem
              albo na takim trójkątnym skwerku zaraz za tym mostem po prawej stronie jest ten
              trójkątny skwer - nie ma gdzie iść, jeżdzę autobusem i nie moge się tam
              zatrzymać - może ktos samochodem mógłby podjechać albo sie zatrzymać;
              • lianeska Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic 15.09.06, 21:20
                a nie lepiej zadzwonic jak juz pisali na straz miejska?od tego sa!
    • Gość: t34 Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:16
      widziałem wczoraj to ptaszysko, kura wyglada na zadowoloną, spaceruje sobie po
      tym fragmencie zieleni i chyba tylko zima może jej zaszkodzić - nie wiem tylko
      czy kurczak może samodzielnie "wydziobać" dostateczną ilośc pozywienia dla
      siebie?
      ptak jest w tak dobrej kondycji że jedna osoba jej nie złapie - próbowałem.
      • Gość: ? Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:38
        wypij red bulla, poczęstuj kuraka i bedzie wam sie zylo dlugo i szczesliwie;)
        • nikon74 Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic 16.09.06, 07:27
          A może to Kaczor.
          • Gość: hlak gazeto! może by tam wyslać dziennikarza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 14:25
            gazeto! może by tam wyslać dziennikarza? wątek popularnieje
    • Gość: Staruszek Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic IP: *.sympatico.ca 24.09.06, 09:50
      Alka.....:o)
      Juz tom kurczyne mam.....na talerzu ...ale chudzina byla i dalej glodny
      jestem ....jak trafisz na inna to daj znac na tym forum ....
      • Gość: ale Re: ptak na autostradzie A4 do Katowic IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.06, 15:19
        w takim razie dlaczego ona ciagle tam jest, pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka