Dodaj do ulubionych

Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pół ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 21:34
I tak wyjeżdzam, bo tu się żyć nie da!!!
Zapytajcie tych profesorów i doktorów - ich dzieci też w większości już
wyjechały za granicę lub z Kielc (jeśli tu kiedykolwiek miekszały).
Na początek zapytajcie np. rektorów!
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: 82.139.30.* 13.02.06, 21:36
      kurrrrrrrr mać - komitet honorowy: quasi modo i książątka... Czas uciekać...
      • Gość: berta Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 21:56
        A nikomu nie przyszlo do glowy, ze trzeba zainwestowac w swoja kadre? Hmmmm...
        Nie wiedzialam, ze az tak nalezy wspierac PKP.
        • Gość: maro Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: 82.139.11.* 13.02.06, 22:00
          a co wczesniej robił w tej sprawie Massalski ? brak mu było wsparcia
          purpuratów ?
          • Gość: Kielczanin Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.dyn.optonline.net 13.02.06, 23:07
            No to szykuja sie do zalozenia wydzialow:teologii i dla dziennikarzy
            katolickich.Cenzura nie bedzie potrzebna.Sami sie beda cenzurowali!!!
            • Gość: :( Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 23:24
              I zasadny staje sie znow Kleryków i polityczne konszachty w zalatwianiu spraw
              priorytetowych, a nie realne mozliwosci...
              • t-mon Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó 14.02.06, 00:10
                na AŚce są 4 instytuty spełniające wymogi uniwesytetu(historia,biologia,fizyka,języki obce) jeden wschodzący-pielęgniarstwo i położnictwo reszta to średniaki ale jeśli będą taki glony jak ZiM czy różnego rodzaju pedagogiki na beznadziejnym poziomie nie będzie dobrze(jest jeden dobry kierunek na poziomie na podagogice-edukacja artystyczna czy plastyczna)...i z uniwerku nici :(
                • Gość: maria Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:58
                  Małe sprostowanie do wypowiedzi. To nie języki obce spełniaja wymogi
                  uniwersytetu, ale na Wydziale Humanistycznym zatrudnionych jest wystarczająco
                  dużo językoznawców ze stopniem dra habilitowanego (a także profesorów), czyli
                  tzw. pracowników samodzielnych, co m.in. sprawia, że tenże Wydział ma prawo do
                  nadawania stopnia naukowego doktora nauk humanistycznych w zakresie
                  językoznawstwa. Warto dodać, że najwięcej językoznawców zatrudnionych na
                  stanowisku profesora w Instytucie Filologii Polskiej, który to Instytut - jako
                  żywo - nic wspólnego z językami obcymi nie ma. Pozdrawiam
                  • t-mon Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó 15.02.06, 10:07
                    miałem tu na myśli germanistykę i anglistykę ale dzięki za zwrócenie uwagi zapomniałem o Filologii...dziękuje za poprawkę....
              • Gość: xtrmntr Jaki klerykow? IP: *.cable.mindspring.com 20.02.06, 01:49
                Po prostu musimy walczyc o pieniadze z Toruniem!
    • Gość: uniwerek Gosiewski: Ale bełkot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 08:14
      Ze zdziwieniem przeczytałem ten P...y bełkot "naszego" (niestety) p osła.
      Przecież taki komitet już istnieje. Nie wiem kiedy powstał ale chyba co najmniej
      2 lub 3 lata temu. Koleś Edgara czyli poprzedni rektor a obecnie senator też
      jest członkiem założycielem owego komitetu.
      Oczywiście ponieważ nie ma tam żadnego czarnego a są "wredne komuchy" (vide
      Stępień, Długosz) to i Massalskiego obecność w owym komitecie nie powoduje
      uświęcenia idei powstania uniwerku.
      Teraz powstaje konkurencyjny komitet. Tylko po co. Od samych komitetów żaden
      uniwersytet nie powstał i nie powstanie. Nawet jeżeli w komitecie pojawi się
      jakiś kolorowy oficjel. I to niezależnie czy czarny, czy czerwony, czy zielony,
      czy pomarańczowy. Jedno i to samo łajno. A PiSdnięte najgorsze.
      • Gość: kielczanin Re: Gosiewski: Ale bełkot IP: 212.160.196.* 14.02.06, 09:10
        brawo pis, wreszcie coś się dzieje a Ci co chcą wyjeżdżać to nikt Was nie trzym
        a ,szerokiej drogi zobaczcie jak tam dobrze ,a były komitet do powołania
        Uniwersytetu idzie do odsiadki na piaski za machloje i korupcję ,dlatego trzeba
        było powołać nowy czy Ty bezmuzgowcu tego nie widzisz a karierę za granicą
        chcesz robić.
        • Gość: noto Gosiewski: Ale bełkot IP: 81.26.5.* 14.02.06, 14:02
          Do kielczanina!
          Proponuję misiu puszysty byś raz jeszcze przeczytał Twoją wypowiedź, ale
          koniecznie ze słownikiem ortograficznym w ręce!
          ---
          Na dodatek - jestem zdziwiony, że przez tyle lat to zacne i święte (przynajmniej
          część) grono nic nie zrobiło w tej materyji lub też, gdy robiło to cieniuteńkie
          NIC (NULL) z tego wyszło.
          Czy nie można było TEGO, do stu tysięcy kieleckich hejnałów, zrobić 10
          (dziesięć) lat temu? Czy ludzie z tego gremium potrzebują tyle czasu, by wziąć
          się do końkretnej "roboty"?
          ---
          Jeszcze jedno - czy wszyscy z nich regularnie płacą rachuneki telefoniczne?
          ---
          noto
          • Gość: Zosieńka Re: Gosiewski: Ale bełkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 16:03
            Moja znudzona już cnotliwość pyta się: Czy to prawda, że jeżeli sr.....czyk nazwiemy najpierw wychodkiem a potem "sławojką" to zmieni swoją przydatność?
            Czy to prawda, że na wydziale chemii na AŚ nadal chodzi się zaliczać do chaty jednej z doktorek teraz już habilitowanej, panienki jeszcze?
      • Gość: ekhm Re: Gosiewski: Ale bełkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 00:48
        Dziwne typowy Polak sam nie wie czego chce najlepiej to by siedział i pił vóde. Do roboty bumelanty !!!!!!!!! . Co do uniwerku to niech otworza powazne kierunki na tej całej akademi załosnej świetokrzyskiej. Np. AWF nie mowiac o prawie albo medycynie. Z czym do ludzi !! taka AŚ ma zostac uniwerkiem ? z tymi wydziałami co ma obecnie ? po co ? w jakim celu ? Jedyna uczelnia w Kielcach trzymajaca poziom to PŚ i wara od niej. Wszyscy co chca połaczenia niech sie ... eh szkoda liter pozdrowienia.
    • Gość: der Ritter Trzy miliony mieszkań, uniwersytet... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 09:22
      Trzy miliony mieszkań, służba zdrowia finansowana z budżetu państwa, system
      podatkowy "na którym wszyscy skorzystamy" (itd. itp.) to czemu nie Uniwersytet
      w Kielcach? Obawiam się tylko, że skoro rząd wyliczył, że zamiast 3.000.000
      mieszkań będzie 350 tysięcy to po owych 2,5 roku stwierdzi, że zamist
      Uniwersytetu Jana Kochanowskiego będzie Akademia Jana Kochanowskiego. Co więcej
      będą nam wmawiać, że to ich zasługa. Prawo! Propaganda kwitnie!
      • Gość: hmm Re: Trzy miliony mieszkań, uniwersytet... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 00:51
        synu wytrzyj gluta spod nosa a potem zajmuj sie polityka pozdro
    • Gość: FILIPEK Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 10:14
      śmiech na sali, do tej pory twierdzono, że władze i parlamentarzyści nic w tej
      kwestii nie zrobili, a tu potwierdziło się że sprawę zwaliły władze uczelni,
      ponieważ nie potrafiły przygotować merytorycznie zadnego wniosku, ale teraz
      to "swoi" załatwią tę sprawę na czele z byłym rektorem massalskim, boże w jakim
      karju my żyjemy, co jeszcze będzie mówił szanowny edgar aby dotrwać do wyborów
      samorządowych i pokazać jacy są wielcy, co jeszcze obieca, to jest żenujące że
      interesy partyjne wygrywają nawet w tej kwestii
      tylko po co mieszać do świeckiej uczelni kościół?
      • Gość: agnostyk1 Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: 82.139.30.* 14.02.06, 14:28
        Filipku, chyba się z konopii urwałeś. Bez obrazy.
        Koscioła nikt nie miesza. Kościół sam się wpieprza. Przecież na politechnice
        czy akademii wydział teologiczny nijak nie pasuje. Co innego na uniwersytecie.
        To przecież będzie również jeden z kierunków na którym będzie mozna
        doktoryzowac. Że taki doktor z teoligii to parodia naukowa to kogo to obchodzi.
        Ważne, że za kierunek teologiczny zapłacą WSZYSCY podatnicy w kraju, wierzący,
        niewierzący, innowiercy, tylko nie sam zainteresowany czyli KrK.
        • oryganion Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó 14.02.06, 18:33
          i trzeci uniwewrek tzw Smorgoński prosze - czy któś jeszcze pamieta?
          • Gość: test-wo Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 18:54
            "Obiecanki cacanki..."
            • Gość: Marcin A co do tego ma PiS i polityka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 00:20
              Komietety Honorowe z tym pokurczem na czele? Lans, lans, lans...

A chodzi Panie i Panowie tylko o spełnienie przez AŚ pewnych kryteriów, które
              nijak mają się do polityki. No ale pokurcz widzi w tym dobrą okazję do
              przelansowania się.

A ja się pytam co robił PiSowiec Massalski przez te lata rektoroweania w AŚ, że
              nie udało się osiągnąć pułapu który pozwalałby na utworzenie uniwersytetu? Nic.

Teraz kiedy rektorem jest Pani Regina Renz może w końcu coś się ruszy...
              Śmietankę spije środowisko PiSu, ale olewam to.

Dla mnie ważne jest żeby w końcu ten uniwersytet był, a nie kto tym później
              będzie sobie d... wycierał i w czyjej kampanii wyborczej.

Pozdrawiam
              Absolwent
              • Gość: ZOCHA Re: A co do tego ma PiS i polityka? IP: *.fbx.proxad.net 15.02.06, 11:03
                tzn....ze,w tej chwili sa "warunki intelektualne"...zatrudnijcie p.prof.posla
                Spiewaka...
                bedziecie miec "postepowy "Uniwetsytet natychiast...
            • Gość: xtrmntr A mniedalej stoi... IP: *.cable.mindspring.com 20.02.06, 01:59
        • Gość: Rych Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.fbx.proxad.net 15.02.06, 11:00
          No to powiedzcie ..NIE...!
    • Gość: Lecho nagroda za glosowanie na kaczora ... IP: *.orasoft.net.pl 14.02.06, 23:30
    • Gość: TKJ Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 08:46
      Ludzie ! Odsuńcie od tego Massalskiego. Ten już miał możliwość się wykazać jako
      rektor Akademii. Co zrobił poza snuciem wspaniałych wizji ? Teraz znów wizje,
      wizje, wizje ...... Nie daje się naprawiać zegarka komuś, kto go popsuł choć
      reklamuje się jako najlepszy zegarmistrz w mieście. Cała nadzieja, że weźmie to
      w garść pani Renz. Jedyna osoba z ja...mi w tym towarzystwie.
    • Gość: Ryszard Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.fbx.proxad.net 15.02.06, 10:54
      Mnie sie zawsze wydawalo,ze "Uniwersytet" ..to jest pewien "stan intelektualny
      srodowiska"....Okazuje sie jednak,ze bylem w bledzie...to jest chciejstwo...!!!
    • Gość: Jacek Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:16
      a ja sądzę że największe szanse na kolejne prawo do nadawania doktoratów i
      habilitacji miały instytut - jak przypuszczam w szybkim tempie przerobiony na
      wydział - wojskowości i słuzby cywilnej. Mogli by w nim weszcie bez skrępowania
      wykładać nasi migracyjni wojskowi, zatrudnieni głównie na Wydziale Zarządzania -
      specjaliści od umocnień budowli wojskowych, dowodzenia obroną przed atakim
      dywizji wojskowej i innych dziedzin. Szczególnie cenni byliby nauczyciele byłej
      Akademii Obrony Narodowej im. Dzierżyńskiego oraz oficerowie polityczni na
      czele z panem Gazdą, tak niedoceniani w dzisiejszych czasach. Studenci jak
      sądze nie zmuszani, ale z przyjemnością (w końcu sami by wybierali taki
      kierunek studiów) ryli na pamięć ilość karabinów czy hałbic w jakie wyposażone
      jest wojsko polskie, co ponoć miało już w Kielcach miejsce. Również byli SB-ecy
      hurtowo zatrudniani w wydziale Pedagogicznym i Zarządzania i humanistycznym
      mogliby się dzielić swymi praktycznymi uzdolnieniami. Skoro Akademie Medyczne
      nie mogą oprotestować pielęgniarstwa, nowy instytut z tak doskonałą kadrą byłby
      strzałem w dziesiątkę - żadna Akademia Wojskowa nie miałaby szans.
    • Gość: Michał M. Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.crowley.pl 15.02.06, 17:28
      Tia, Gosiewski - Srosiewski, pieprzony karzeł. Dobrali z tymi Kaczorami jak
      w jednym korcu maku!!! Wierzyłem wcześniej w Nich wszystkich pełnym sercem, ale
      widzę, że obłuda tych Panów jest jeszcze większa jak obłuda komunistów. Mój
      kolega kiedyś powiedział żeby uważać na takich karłów, bo to gó.. bliżej
      serca - jak można zauważyć miał w tym stwierdzeniu, bo cała ta trójca
      najwyraźniej na gó.. zamiasta serca. I CH.. IM W DUPĘ ZA TO!!!! NIENAWIDZĘ
      TYCH PIE..NYCH MATKOJEBCÓW!!! ZAJEBAŁ BYM ICH NAJCHĘTNIEJ TEMPYM NOŻEM!!!
      ŻYCZĘ IM ŻEBY ZRYŻELI A NA ICH DUPACH POWYRASTAŁY PRYSZCZE!!!! PIE.. ICH
      SERDECZNIE!!!! MAM JUŻ ICH DOŚĆ!!!!!!!
      • block-buster Wiecie,ile sa warte takie uniwersytety na sile? 15.02.06, 19:02
        Sa goowno warte.A czy splendoru Kielcom przybedzie od akademii akwizytorow?
        Oj,przybedzie,przybedzie...Juz takie goowniane uczelnie sa m.in.w Opolu,w
        Bydgoszczy,w Zielonej Gorze,w Bialymstoku...I co warty jest dyplom goownianej
        uczelni?
        • Gość: też_sexy Re: Wiecie,ile sa warte takie uniwersytety na sil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 20:13
          Goowniane uczelnie, piszesz? Dostarczające akwizytorów? Oj... Ty chyba naprawdę
          nie lubisz Błachuta:)))). Trzeba jednak przyznać, że gość sobie pożył i żyje
          dzięki studentom, którzy chcą mieć dyplom i nie chce im się uczyć. Taka
          możliwość w demokratycznym państwie też musi być.Takiego dyplomu nie chce mieć.
          Ale dyplom Akademii? Chyba nie jest aż tak źle? A co? Nie udało Ci się?
        • Gość: xtrmntr Dorzucam Rzeszow IP: *.cable.mindspring.com 20.02.06, 02:10
          Niewiele lepsze sa Olsztyn i Szczecin.
        • Gość: byda Re: Wiecie,ile sa warte takie uniwersytety na sil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 00:10
          Akurat UKW w Bydgoszczy mimo że najmłodszy do najsłabszych nie należy - ma
          jedną z najlepszych pedagogik w kraju (jeśli nie najlepszą).
          • fasolt007 to może i patrona zmienić? 05.03.06, 12:32
            Np. na uniwersytet im. Siły Przewodniej (por. Wydział Zarzadzania i
            Administracji)?
      • Gość: Michał M. Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.crowley.pl 16.02.06, 13:39
        Małe sprostowanie: "Tępym nożem" chciałem napisać a nie "tempym nożem" ale tak
        się wkurzyłem przy pisaniu tego postu, że zapomniałem o właściwej pisowni tego
        słowa. Zazwyczaj nie mam kłopotów z ortografią, ale jak jestem wkurzony to mogę
        zapomnieć o zasadach pisowni. A tak mnie te ryże pedały Z PiS - u wkurzają, że
        bardzo chętnie odstrzeliłbym ich po kolei bo to posrańcy i gó..arze a nie
        prawdziwi politycy.
      • Gość: Michał M. Sprostowanie do mojego posta IP: *.crowley.pl 21.02.06, 18:44
        Przepraszam, napisałem "tempym" zamiast tępym", ale to ze zdenerwowania, tak
        samo jak niedopiasłem, że kolega miał rację, mówiąc, że ma rację w
        stwierdzeniu, że u karłów gó.. bliżej serca.
    • schaff Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó 15.02.06, 20:05
      Pragnę przypomnieć, że w artykule jest mowa o uniwersytecie humanistycznym, a
      więc nie o "pełnym" uniwersytecie. Niektóre akademie pedagogiczne też chcą się
      przekształcić w uniwersytet humanistyczny. Takie przekształcenie traktują jako
      etap do "pełnego" uniwersytetu.
    • Gość: anzelm Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.kg.net.pl / 80.51.233.* 15.02.06, 21:29
      Zgadza się, ale gazeta pisze o Uniwersytecie Jana Kochanowskiego (UJK) a
      powinna o Humanistycznym Uniwersytecie Jana Kochanowskiego (HUJK). To jest
      zasadnicza różnica zarówno co do wymagań niezbędnych do powołania jak i skrótu
      nazwy (prawda że skrót jest śliczny?).
      • Gość: jurek Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 00:59
        Tak, ale przymiotnikowa AŚ i przymiotnikowa PŚ dadza razem uniwerek "pelny", a
        polaczenie nastapi na zasadzie federacji.
    • Gość: anzelm Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 16.02.06, 12:53
      No i jeszcze trzeba dobrze ustawę prawo o szkolnictwie wyższym przeczytać.
    • Gość: anzelm Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 16.02.06, 20:04
      Uniwersytetu nie da się załatwić, nawet przez PiS. Przykładem jest Opole. Można
      uzyskać status uniwersytecki (dzieki biskupowi)ale można też go stracić. Ta
      przykrość niechybnie Uniwersytet Opolski czeka,gdyż do czerwca 2010 roku nie
      uzyskają 12 praw doktoryzowania. Będą musieli zadowolić się uniwerkiem
      przymiotnikowym. Konfederacja jest rozwiązaniem fatalnym szczególnie dla PŚk,
      ze względu na możliwość dominacji przy rozdziale środków finansowych przez
      wydziały humanistyczne. Były przymiarki konfederacji w Częstochowie ale nic z
      tego nie wyszło. Politechnika jednak sama buduje podstawy Uniwersytetu
      Technicznego. Obecnie ubiega się o 10 prawo doktoryzowania. AJD podąża własną
      drogą. W sumie niewiele różni się od AŚ. Rodowód ma ten sam, czyli
      komunistyczny z 1973 roku, 2 prawa doktoryzowania (dalsze w toku). Ale ma
      lepszą współpracę międzynarodową no i dwa rynkowe kierunki kształcenia (ochrona
      środowiska i biotechnologia). Zmiana statusu w przypadku każdej akademii (no
      może z wyjątkiem AP z Krakowa) jest jakie samo jak ubranie dziada w aksamitny
      kapelusz.
    • homo_ludens01 [...] 18.02.06, 10:45
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • homo_ludens01 Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó 18.02.06, 10:50
        Zakłady - skład osobowy
        ZAKŁAD ZARZĄDZANIA I ORGANIZACJI
        Kierownik Zakładu:
        dr hab. Zbigniew Olesiński profesor nadzwyczajny - brak danych w
        www.opi.org.pl
        dr Elżbieta Wawrzyńczuk - Nathali st. wykładowca brak danych w
        www.opi.org.pl
        dr Michał Leśniewski adiunkt -brak danych w www.opi.org.pl
        mgr Predygier Agnieszka asystent
        mgr Anna Sabat asystent
        mgr Wojciech Nathali wykładowca
        ZAKŁAD ZARZĄDZANIA ROZWOJEM ORGANIZACJI
        Kierownik Zakładu:
        dr hab. Andrzej Szplit profesor nadzwyczajny
        dr Barbara Zbroińska adiunkt - brak danych w www.opi.org.pl
        dr Jarosław Przybytniowski adiunkt - brak danych w www.opi.org.pl
        dr Joanna Siempińska adiunkt -brak danych w www.opi.org.pl
        mgr Gajos Dorota asystent
        mgr Rafał Bielawski asystent
        mgr Konieczna Izabela asystent
        ZAKŁAD ZARZĄDZANIA PRZEDSIĘBIORSTWEM
        Kierownik Zakładu:
        dr hab.Zenon Zamiar profesor nadzwyczajny – nauki wojskowe
        dr Jarosław Prońko adiunkt – nauki wojskowe
        dr Dariusz Skorupka adiunkt - nauki wojskowe (budowa umocnień)
        dr Kazimierz Rawłuszko adiunkt -brak danych w www.opi.org.pl
        dr Anna Karpacz adiunkt
        dr Joanna Grzela adiunkt
        mgr Jerzy Zamojski asystent
        mgr Agnieszka Soboń asystent
        ZAKŁAD METOD ILOŚCIOWYCH W ZARZĄDZANIU
        Kierownik Zakładu:
        prof. zw. dr hab. Wasyl Jelejko profesor zwyczajny
        dr Kowal Robert adiunkt
        mgr Wawrzoła Sylwester asystent
        mgr Wiśniewski Andrzej wykładowca
        Pracownia Zastosowania Komputerów w Zarządzaniu
        mgr Sebastian Żołądek pracownik techniczny
        ZAKŁAD METOD JAKOŚCIOWYCH W ZARZĄDZANIU
        Kierownik Zakładu:
        dr Katarzyna Rogalińska adiunkt
        prof. dr hab. Petro Garasym profesor nadzwyczajny
        dr Izabela Wierzbicka adiunkt
        mgr Borcuch Artur asystent
        ZAKŁAD ZARZĄDZANIA ZASOBAMI LUDZKIMI
        Kierownik Zakładu:
        prof. zw dr hab. Zbigniew Ścibiorek profesor zwyczajny – habilitacja z
        obrony przed atakiem jakiejś dywizji (pancernej?)
        dr Lidia Owczarek adiunkt - brak danych w www.opi.org.pl
        mgr Alicja Greszczuk asystent
        mgr Maciej Stemplewski asystent
        ZAKŁAD MARKETINGU
        Kierownik Zakładu:
        dr Urszula Świerczyńska - Kaczor adiunkt
        dr Anna Batko adiunkt ANS
        dr Andrzej Blajer adiunkt
        mgr Szymon Jopkiewicz asystent
        mgr Paweł Krzak asystent
        ZAKŁAD PRZEDSIĘBIORCZOŚCI
        Kierownik Zakładu:
        dr Kuleszyński Zdobysław st. wykładowca ANS przy KC PZPR
        dr hab. Dzun Włodzimierz profesor nadzwyczajny ANS przy KC PZPR
        dr Jarosław Karpacz adiunkt
        dr Gębski Marek wykładowca - brak danych w www.opi.org.pl
        dr Andrzej Juszczyk adiunkt ANS przy KC PZPR
        mgr Monika Siwek asystent
        mgr Kowalska Ewa wykładowca
        ZAKŁAD FILOZOFII BIZNESU I NEGOCJACJI
        Kierownik Zakładu:
        dr hab. Stanisław Bryl profesor nadzwyczajny - brak danych w www.opi.org.pl
        dr Jerzy Zawitaj adiunkt Akademia Nauk Społecznych Polskiej Zjednoczonej
        Partii Robotniczej Wydział Nauk Społeczno-Politycznych
        dr Marian Rosik adiunkt
        dr Jadwiga Sztaba

Źródło : pu.kielce.pl/wzia/nwzia/index.php?mg=zim&mez=4

Wykaz publikacji zawiera jedno dzieło zatytułowane „już wkrótce” (stan na dzień
        17 lutego, godz10.35) .

Źródło : pu.kielce.pl/wzia/nwzia/index.php?mg=zim&mez=12
        • Gość: Marek Leszczyński Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.pu.kielce.pl 22.02.06, 15:39
          Proszę poszukać o Instytucie Ekonomii w opi
          • homo_ludens01 Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó 24.02.06, 12:09
            Gość portalu: Marek Leszczyński napisał(a):

> Proszę poszukać o Instytucie Ekonomii w opi

Czego mam szukać? Tam jest skład osobowy, adres itp. Nie bardzo rozumiem o co
            chodzi. Pozdrawiam
      • Gość: Marek Leszczyński Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.pu.kielce.pl 18.02.06, 18:33
        W odpowiedzi na tytułu i stopnie kadry Instytutu Eokonomii to mogę powiedziec,
        iż uzyskałem stopień doktora ekonomii na wydziale Nauk Społecznych KUL w
        Lublinie, w roku 2001 po czterech latach od ukończenia studiów, co można
        sprawdzić wpisując moje nazwisko w wyszukiwarkę Ludzie Nauki na opi.org.pl
        Pozdrawiam
        Marek Leszczyński, wicedyrektor ds nauki instytutu ekonomii
        • homo_ludens01 Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó 19.02.06, 13:20
          Gość portalu: Marek Leszczyński napisał(a):

> W odpowiedzi na tytułu i stopnie kadry Instytutu Eokonomii to mogę
          powiedziec,
          > iż uzyskałem stopień doktora ekonomii na wydziale Nauk Społecznych KUL w
          > Lublinie, w roku 2001 po czterech latach od ukończenia studiów, co można
          > sprawdzić wpisując moje nazwisko w wyszukiwarkę Ludzie Nauki na opi.org.pl
          > Pozdrawiam

Brawo Panie Doktorze! Gdyby wszyscy tak reagowali jak Pan, nie byłoby tego
          smrodu wokół Akademii Świetokrzyskiej. Niestety, w AŚ pracuja nie tylko
          Leszczyńscy, ale równiez bardzo wielu - zbyt wielu - innych. Ale może da Pan
          dobry przykład? Pozdrawiam.
          • johnny85 Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó 19.02.06, 19:08
            Taki przymiotnikowy uniwersytet nie zmieni sytuacji i nadal najzdolniejsi będą
            niestety olewać Kielce.Jedynie gdyby były takie kierunki
            jak:prawo,psychologia,architektura,socjologia przynajmniej z prawem do
            doktoryzowania się i jeszcze Akademia Medyczna.Wtedy Kielce byłyby miastem
            studenckim z prawdziwego zdarzenia,ale to niestety czysta fantastyka.Irytujące
            jest,że Lublin może mieć 2 pełne uniwersytety(a być może powstanie jeszcze
            trzeci "nauk przyrodniczych"),a Kielce nie mają żadnego.A o obleganych
            kierunkach nie ma za bardzo na razie co marzyć.
      • Gość: xtrmntr Sadze ze o profesrow nalezy sie bic IP: *.cable.mindspring.com 20.02.06, 02:26
        Ale o zwyczajnych - czyli z nadania Prezydenta RP - za osiagniecia anukowe.
        A ci ktorych stwierdziles jest mnostwo na AS to tylko tytularni/nadzwyczajni.
        Takim profesorem zostalbys nawet Ty. Bo to uczelnia nadaje komu chce. Dokladnie
        bodaj rektor.
        Tak jak doktorem honoris causa moze zostac osoba zasluzona ktora nie ma 6 klas
        podstawowki.
        • Gość: doctor Re: Sadze ze o profesrow nalezy sie bic IP: 81.219.132.* 22.02.06, 18:01
          KTO PLECIE TAKIE GŁUPSTWA, ŻE PROF. NA AŚ MOŻE ZOSTAĆ KAŻDY? OWSZEM, KAŻDY ,
          KTO WCZEŚNIEJ ZROBI DOKTORAT, A POTEM HABILITACJĘ!

lUDZIE, UNIWEREK NIE POWSTANIE,JEŚLI MIEJSCOWI DOKTORZY NIE BEDĄ ROBIĆ
          HABILITACJI.NA AŚ NIE BYŁO I NIE MA SYSTEMU POMOCY LUDZIOM PRACUJĄCYM NAD
          HABILITACJĄ, ZA TO JEST POMOC I NAGRODY DLA NIE ROBIĄCYCH NIC PRZESTARZAŁYCH
          DOKTORÓW!
          • homo_ludens01 Re: Sadze ze o profesrow nalezy sie bic 23.02.06, 13:58
            Gość portalu: doctor napisał(a):

> KTO PLECIE TAKIE GŁUPSTWA, ŻE PROF. NA AŚ MOŻE ZOSTAĆ KAŻDY? OWSZEM,
            KAŻDY ,
            > KTO WCZEŚNIEJ ZROBI DOKTORAT, A POTEM HABILITACJĘ!

To prawda, trzeba miec habilitacje. Np. taka jak Szplit albo ci jego kumple z
            Wydziału Zarzadzania, którzy robili habiltacje w partyjnych uczelniach. (zob.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=24536089&a=28391261)
            >
            > lUDZIE, UNIWEREK NIE POWSTANIE,JEŚLI MIEJSCOWI DOKTORZY NIE BEDĄ ROBIĆ
            > HABILITACJI.NA AŚ NIE BYŁO I NIE MA SYSTEMU POMOCY LUDZIOM PRACUJĄCYM NAD
            > HABILITACJĄ, ZA TO JEST POMOC I NAGRODY DLA NIE ROBIĄCYCH NIC PRZESTARZAŁYCH
            > DOKTORÓW!

Własnie! Taki np. dr. KULESZYNSKI miał kilkadziesiat tysiecy na tzw. badania
            statutowe. I gdzie sa wyniki tych badan? Pieniadze powinny byc dla tych, ktorzy
            cos robia. Bez zachecenia ludzi do pracy niczego nie bedzie. Trzeba placic
            kazdemu place minimalna i dawac dodatki za wyniki naukowe. Nie trzeba na to
            zadnych nowych pieniedzy, a tylko inaczej wydawac to co jest. Na tym forum tez
            o tym pisali.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=17336497&wv.x=2&v=2&s=0
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=21740498&s=0
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=32618769&wv.x=2&v=2&s=0

• homo_ludens01 Re: Sadze ze o profesrow nalezy sie bic 23.02.06, 14:13
              Ten link do habilitacj Szplita jest zly. Cytuje nizej post i podaje dobry link.

"To jest fragment przedmowy habilitacji Szplita, o której tyle na tym forum
              napisano. Nie planowałem publikowania tego tekstu w tym miejscu. Przypomniałem
              sobie jednak buńczuczne wypowiedzi miko2 o tym jaka to apolityczną i
              niezwiązana z żadną ideologią miała być ta praca. I jak wysoko była przez różne
              gremia oceniana. No to zobaczmy. Praca zaczyna się tak:
              >>Vorwort
              Die Beschluesse und Materialien des XI. Parteitages der SED, des X. Parteitages
              der PVAP sowie des XXVII. Parteitages der KPdSU verdeutlichen erneut; Der
              Hauptweg der weiteren Gestaltung der sozialistischen Gesellschaft ist
              gekennzeichnet von der Einheit von Wirtschafts- und Sozialpolitik. Von der
              Beherrschung dieses Wechselvarhaeltisses und der sich insbesondere aus der
              revolutionären Entwicklung der Produktivkräfte ergebenden wachsenden
              Komplexität des volkswirtschaftlichen Reproduktionsprozcese hängt es ab, in
              welchem Masse die Ziele, zur weiteren Erhöhung des materiellen und geistig-
              kulturellen Lebensniveaue der Bevölkerung auf der Grundlage eines
              kontinuierlichen und hohen Wirtschaftswachstums erreicht werden können.
              Die Wohnungspolitik ist ein wesentlicher Bestandteil der Sozialpolitik des
              sozialistischen Staates. Wohnungsbeduerfnisse auf sozialistische Weise zu
              befriedigen und sozialistische Wohnverhältnisse zu schaffen heißt gleichermaßen
              auch, gesellschaftliche Bedingungen zu gestalten.<<

Przepraszam, jeśli skan nie jest najlepszy. A można to przetłumaczyć
              następująco:

„Przedmowa. Postanowienia i materiały XI zjazdu SED, X zjazdu PZPR jak również
              XXVII zjazdu KPZR dobitnie przypominają (ponawiają):
              Główna droga (sposób) dalszego kształtowania socjalistycznego społeczeństwa
              jest scharakteryzowana przez jedność polityki gospodarczej i socjalnej. Od
              opanowania tych zmieniających się stosunków i wynikłej z otrzymywanego w
              szczególności z rewolucyjnego rozwoju sił produkcyjnych rosnącej złożoności
              ludowo –gospodarczych (spółdzielczych) procesów reprodukcyjnych zależy w jakim
              zakresie mogą zostać osiągnięte cele dalszego wzrostu materialnego i duchowo
              kulturalnego poziomu życia ludności na bazie ciągłego i wysokiego wzrostu
              gospodarczego.
              Polityka mieszkaniowa jest jedną z istotniejszych części składowych polityki
              socjalnej socjalistycznego państwa. Zaspakajać na socjalistyczny sposób
              potrzeby mieszkaniowe i tworzyć socjalistyczne stosunki mieszkaniowe oznacza
              również tworzyć [odpowiednie] warunki społeczne.”

Niech mi ktoś powie, co to takiego "sozialistische Wohnverhältnisse"
              (socjalistyczne stosunki mieszkaniowe). To tłumaczenie jest bardzo toporne, ja
              nie mam ambicji bycia biegłym tłumaczem takich tekstów. Nie znam ani
              terminologii, ani sposobu prezentowania myśli w tym stylu. Nie mam też czasu
              ani ochoty, aby się do tego specjalnie przykładać. Jak ktoś lubi się w takie
              tłumaczenia bawić mogę udostępnić adres gdzie można pracę zupełnie oficjalnie
              otrzymać. Koszt jest rzędu 0,20 Euro za stronę. Generalnie praca jest, chyba
              nawet w porównaniu do prac powstałych w naszej rodzimej Akademii Nauk
              Społecznych przy KC PZPR, mocno „ideologiczna”.
              Tak np. słowo „sozialistisch” (socjalistyczny) występuje na pierwszej stronie
              przedmowy co najmniej 8 razy, zwrot VR Polen (PRL) na pierwszej stronie
              przedmowy dwa razy. Słowa „Polen” (Polska) bez skrótu VR (Volksrepublik) nie
              spotkałem, mimo, iż formalnie rzecz biorąc w chwili, gdy Szplit stopień
              uzyskiwał (nie wcześniej niż trzeciego listopada 1989, kiedy to odbyło się
              kolokwium) PRL już nie istniał(a)! Nie było więc potrzeby używania tej nazwy. A
              NRD istniała, tak naprawdę, jeszcze tylko sześć dni.
              Jesienią 1989 roku NRD wrzała, w Lipsku co dzień była jakąś demonstracja, a
              ludzie masowo zabezpieczali akta STASI (NRD-owski odpowiednik naszej Bezpieki).
              Bóg jeden wie, kto, jak i GDZIE miał te „nowe zadania” ze szplitowej
              habilitacji realizować. To są realia tej pracy. Autor cytuje np. wypowiedzi E.
              Honeckera i naszego W. Jaruzelskiego ze zjazdów SED i PZPR, jak zrozumiałem,
              jako źródła naukowe. Nie znam się na stylu uprawiania nauki pt. „ekonomia
              polityczna socjalizmu”, ale nie wydaje mi się by wypowiedzi te wnosiły
              cokolwiek do jakiejkolwiek nauki (nie dyskutuję np. o „nośności” ich treści,
              ale choć się na tym nie znam, to wiem, że takie hasła bywały bardzo nośne). Nie
              bawi mnie pisanie takich postów i pokazywanie kto kim naprawdę jest, choć wiem,
              że coś takiego powinno być zrobione i pewnie nie wypada zwalać ujawniania tej
              prawdy na innych. Nie robiłbym jednak tego (jestem większym leniem niż
              Robespierrem), gdyby nie pisano tu bredni pod moim adresem. "

adres:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=24536089&a=28391261

Jesli inne habilitacje sa podobne, to jaki przymiotnik postawic przed nazwa
              uniwersytetu?
    • Gość: anzelm [...] IP: *.kg.net.pl / 80.51.233.* 19.02.06, 19:53
      • homo_ludens01 [...] 20.02.06, 13:58
      • Gość: Dr hab. n.p. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 17:34
    • Gość: Krakowianin Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:29
      BUAHAHA NIE MACIE JEDNEGO A JUŻ O DWÓCH GADACIE - BEZ PRZESADY
    • Gość: Wschodniak Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:35
      uniwersytet w kielcach i co jeszcze może lotnisko i sąd apelacyjny
    • Gość: anzelm Re: Uniwersytet w Kielcach IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 20.02.06, 18:33
      Trzeba mieć i wiedzę i układy. Znane są przykłady wybitnych absolwentów
      Uniwersytetów, którzy do do emerytury byli dobrze zapowiadającymi sie
      naukowcami. Droga do habilitacji jest dosyć długa. Trzeba mieć odpowiedni
      dorobek naukowy (obecnie to kilkanaście prac w czasopismach z listy
      filadelfijskiej), należy napisać w przypadku biologii czy medycyny ok.150-200
      stronicową monografię, uzyskać (kiedyś 3 teraz 4)pozytywne recenzje, zdać
      kolokwium habilitacyjne przed odpowiednią radą (naukową albo wydziału). Trzeba
      znaleźć uznanie często u 50-70 grupy profesorów i doktorów habilitowanych.
      Przed styczniem 2006 należało jeszcze uzyskać akceptację Centralnej Komisji d/s
      stopni i tytułu naukowego. Jak widać sito jest gęste. Zwierząt ot tak też nie
      można mordować. Wykorzystuje się minimalną ich ilość za zgodą komisji
      bioetycznej. Trudniej jest "zrobić" doktorat czy habilitację po za swoim
      miejscem zatrudnienia. Skoro jest tak prosto, to czemu biologia praw
      doktoryzowania nie posiada mimo usilnych prób?
    • Gość: anzelm Re: Uniwersytet w Kielcach IP: *.kg.net.pl / 80.51.233.* 20.02.06, 18:56
      Tytuł profesora jest jeden. Nadaje go prezydent RP na wniosek Centralnej
      Komisji do spraw stopni i tytułu naukowego. Wcześnie zgodnie z roporządzeniem
      Ministra Edukacji i Nauki kandydat przedstawia swój dorobek naukowy,
      dydaktyczny i dorobek w kształceniu doktorów odpowiedniej radzie, która posiada
      prawo nadawania stopnia doktora habilitowanego. Owa rada powołuje komisję i 4
      recenzentów posiadających tytuł profesora z dziedzieny odpowiadającej dorobkowi
      kandydata. Pozytywne recenzje upoważniają radę do przesłania wniosku o nadanie
      tytułu profesora do Centralnej Komisji ... . Po uzyskaniu tytułu profesora
      uzyskuje się automatycznie stanowisko profesora nadzwyczajnego, które jednak
      podpisuje rektor jednostki zatrudniającej. Stanowisko profesora nadzywczajnego
      można również uzyskać w wyniuku konkursu rozpisywanego przez rektora,
      posiadając jedynie stopień doktora habilitowanego. Jednak i w tym przypadku
      trzeba się poddać recenzji co najmniej dwóch profesorów w tym jednego
      zewnętrznego. Stanowisko profesora zwyczajnego można uzyskać jedynie wtedy gdy
      posiada się tytuł profesora, znaczny dorobek naukowy, wypromowanego doktora
      i/lub wydaną książkę. Jak widać nie każdy temu podoła. Trzeba być przynajmniej
      pracowitym no i mieć układy, no i być uznanym autorytetem w nauce światowej,
      europejskiej czy krajowej. Trzeba też umieć organizować pracę swoim młodszym
      współpracownikom (zdobywać granty czyli pieniądze, wyjazdy naukowo-badawcze
      itd). Życzę każdemu, kto wstąpi na drogę kariery naukowej, zatrudnienia na
      stanowisku profesora zwyczajnego. Powodzenia.
    • Gość: opus Re: PZPR-owska krzykaczka IP: 212.87.229.* 21.02.06, 17:10
      w latach 80-tych prof. a wtedy mgr Renz obecna rektor AŚ należała do aktywu
      PZPR. Czy obecne władze państwa dogadają się a może więcej będą tolerować taką
      władzę uczelni kieleckiej?
    • Gość: anzelm Re: Uniwersytet w Kielcach IP: *.kg.net.pl / 80.51.233.* 22.02.06, 18:14
      Dobry tok rozumowania. Kluczem rozwoju niezamożnych pacowników jest system
      stypendialny, udział w grantach dających zarobek. Innymi słowy jeśli doktor
      będzie zmuszony do chałturzenia, którego celem jest utrzymanie siebie i rodziny
      habilitacji nie zrobi.
    • Gość: anzelm Uniwersytet w Kielcach IP: *.kg.net.pl / 80.51.233.* 23.02.06, 17:48
      Jednym słowem "kolorowa nauka", to i kolorowy (przymiotnikowy) uniwersytet.
    • Gość: anzelm Re: Uniwersytet w Kielcach IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 25.02.06, 16:32
      A co będzie z Honorowym Komitetem na rzecz powołania Uniwersytetu w Kielcach,
      jeśli koledzy z PiS-u panu Gosiewskiemu podziękują? Może trzeba się zabrać do
      solidnej pracy naukowej: publikować w czasopismach z listy filadelfijskiej,
      szkolić kadrę w dobrych zagranicznych placówkach naukowych, tworzyć klimat i
      warunki do pracy w Kielcach. I wtedy może za 10 może za 20 lat AŚ będzie mieć 6
      może 12, a moze więcej praw doktoryzowania. Może warto tworzyć uniwersyteckie
      kierunki studiów, a nie rozwijać schyłkowe już zarządzanie marketing. Jednym
      słowem należy dążyć do spełnienia wymogów ustawowych a zrezygnować z
      załatwiania Uniwersytetu na skróty. Droga na skróty najczęściej okazuje
      znacznie dłuższa od tej, którą powinno się iść.
      • Gość: Kronikarz AŚ [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:01
    • Gość: Nika Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:04
      Dzięki takim ludziom jak Gosiewski którym chce się chcieć Kielce i
      świętokrzyskie wyjdzie z marazmu.Duża sprawa jak powstanie w Kielcach
      Uniwersytet!Więcej Panie Gosiewski więcej dorych inicjatyw,ufam,że Pan może
      przemienić tę ziemię aby luzie nie musieli i nie chcieli stąd uciekać.
      • Gość: barizmazur Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 15:17
        Nie wygłupiajcie się i dejta se na wstszymanie z tym uniwerkiem w Scyzorykowie,
        bo ludzie ze smiechu pekną. Wystarczy poczytac co o wszym slynnym zarzadzaniu
        piosza. Niech ten wasz gosiewski najpierw zrobi z waszej akademii zwykła wyzsza
        szkolę zawodowa gdzie dobre licencjaty beda. Na prawdziwa szkole wyzsza mozecie
        poczekac jeszcze z 10 lat, a na uniwerek z 50. Moze do tego czsu te wasze
        rektory sie jezykow obcych naucza. A massalski niech lepiej powie za jakie
        pieniadze do Japonii i USA na wycieczki jezdzil.
        • Gość: Ajajaj Re: Gosiewski: Akademia Świętokrzyska za dwa i pó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 19:37
          Tożto ma być profesorstwo uniwersyteckie! Ajajaj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka