fune 27.03.06, 21:06 jakies brzydkie te pierscionki po co tak wydziwiac, najpiekniejsza jest prostota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalenadolot Re: Pierścionki zaręczynowe 27.03.06, 22:52 okropne te pierscionki, mnie ez podobaja sie te najprostrze i najskromniejsze najlepiej z bialego zlota albo srebrne z malutkim oczkiem :0) Odpowiedz Link Zgłoś
przecinek84 Re: Pierścionki zaręczynowe 23.08.10, 15:26 Cześć. Mam zamiar się zaręczyć w najbliższych miesiącach. Największym problemem jest dla mnie oczywiście wybór pierścionka. Jak dobrze dobrać rozmiar? Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Pierścionki zaręczynowe 28.03.06, 01:00 Pierwszy raczej klasyczny, tylko niebieskie oczko mi nie odpowiada-poza tym ujdzie. Natomiast super jest wg mnie drugi (z rubinem czy czyms takim)- tylko nie cierpie zoltego zlota, wiec musialaby byc platyna albo i najzwyklejsze srebro, rowniez wygladalby fajnie Co do reszty zgadzam sie, nieciekawe.Albo inaczej, ciekawe ( w sensie udziwnione) az za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Pierścionki zaręczynowe 28.03.06, 07:55 Na mój gust najładniejszy jest pierwszy, no drugi tez... Ale reszta taka jakś wymyślna... Odpowiedz Link Zgłoś
donia211 Re: Pierścionki zaręczynowe 27.07.06, 15:56 te pierścionki zaręczynowe sa paskudne ten kto je projektował nie ma chyba wogóle gustu Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka5661 Re: Pierścionki zaręczynowe 27.07.06, 16:01 nawet za darmo bym ich nie chciała... Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Pierścionki zaręczynowe 03.08.08, 12:21 A ja bym chciała. Podobaja mi się, tylko nie ten z aparu bo ten to oklepany. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaborek Re: Pierścionki zaręczynowe 27.07.06, 16:04 A mi się podobają!!! Są ciekawe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mef8 Re: Pierścionki zaręczynowe 27.07.06, 17:20 No właśnie - co najmniej dwa (pierwszy z apartu i z czerwonym okiem z red rubinu) są klasyczne Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Pierścionki zaręczynowe 26.12.06, 19:06 ale powiedzcie mi jeszcze, o jakich konkretnie pierścionkach rozmawiacie? Bo ja w żaden sposób nie mogę dojść, o czym konkretnie jest mowa... Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Pierścionki zaręczynowe 26.12.06, 19:07 już wiem o czym mi również się nie podobają. Bleee Odpowiedz Link Zgłoś
morrighan80 Re: Pierścionki zaręczynowe 27.08.07, 16:27 Zobacz link do artykulu pod postem Odpowiedz Link Zgłoś
morrighan80 Re: Pierścionki zaręczynowe 27.08.07, 16:29 morrighan80 napisała: > Zobacz link do artykulu pod postem ups, pomylka - NAD Odpowiedz Link Zgłoś
morrighan80 Re: Pierścionki zaręczynowe 27.08.07, 16:28 Jak dla mnie to 2 pierwsze klasyka, 2 kolejne awangarda (drucikiem artystycznie), reszta odpusniaczki. No ale teraz gust nie jest w modzie niestety-dobrze ze przynajmniej sie niedobitki klasyczne ostro trzymaja Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Pierścionki zaręczynowe 27.07.06, 22:18 pierścionek - rzecz gustu Dla mnie przynajmniej dwa były całkiem O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
dialogprzedmalzenski Pierścionki zaręczynowe 16.09.06, 18:05 piekny wsamraz nahudypalec romantzcny cudowny wprostdlapieknejdamy Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.16 Re: Pierścionki zaręczynowe 16.09.06, 18:48 ja tez mam z Apartu ale za 107zl bardzo cienki z malutka plecionką na gorze i malenkim oczkiem..jeszcze nigdzie takiego niespotkalam..a te wyzakrecane sterczace"cuda"o fee to nie dal mnie ale moze komus sie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
lubna Re: Pierścionki zaręczynowe 26.12.06, 18:07 A ja własnie mam ten pierwszy i, cóż, strraszliwie mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
lesoleilll Re: Pierścionki zaręczynowe 14.03.09, 19:20 ja też mam ten pierwszy i nie zamieniłabym go na żaden inny Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2010 Re: Pierścionki zaręczynowe 05.03.10, 21:04 Ja też mam ten pierwszy, ale z żółtego złota. I tak samo stylizowaną będę miała obrączkę - takie same kamienie. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Pierścionki zaręczynowe 26.12.06, 19:05 zgadzam sie z Tobą. Mój pierścionek nie kosztował fortuny, ba nawet grosze kosztował ale jest najpiękniejszy na świecie i za żadne skarby świata nie zamieniłabym go na żaden inny. Żółte złoto a na środku oprawiona wysoko cyrkonia. Taki klasyczny pierścionek zaręczynowy. A za 9 miesięcy i 3 dni na ten palec zamiast zaręczynowego pierścionka założę klasyczną obroczkę z żółtego złota. Najpiękniejszą na świecie. Wszystko to oczywiście sprawa gusty a o gustach sie nie dyskutuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
doryas Pierścionki zaręczynowe 18.03.07, 22:02 kochani! prosze pomozcie mi znalezc badz zamowic pierscionek,ktory wystepuje jako ostatni z przedstawionych na tej stronie<sag/Byczewski360zl>Ja i moja ukochana dziewczyna mamy sie niedlugo zareczyc ,a ona chce wlasnie ten.Juz szukalem gdzie sie da i nic,jestem zalamany bo ona mi nie da zyc )).Prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
rubin04 Re: Pierścionki zaręczynowe 19.03.07, 08:38 Hej, mój chyba jest wyjatkowo klasyczny: zółte złoto i rubin: img206.imageshack.us/my.php?image=cosie2.jpg Był robiony na zamowienie, jak ktos chce tez cos zamówic to mogę zapytać mojego M. co to za firma (zamawiany prze internet wg własnego projektu; dostarczaja kurierem). Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
linka.k Re: Pierścionki zaręczynowe 15.04.09, 20:31 A na jakiej stronie można wykonać taki własny projekt? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Pierścionki zaręczynowe 18.03.07, 22:08 ten jest super: kobieta.gazeta.pl/slub/5,66846,3231522.html?i=2 Odpowiedz Link Zgłoś
bianca07 Re: Pierścionki zaręczynowe 26.08.07, 12:08 też mi się podoba trzeci - Galeria Projekt, gdzie mogę taki kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
pysia1231 Re: Pierścionki zaręczynowe 26.08.07, 18:48 A na której ręce się powinno nosic pierścionek zaręczynowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
morrighan80 Re: Pierścionki zaręczynowe 27.08.07, 16:31 Ja nosze na prawej, jako zapowiedz obraczki (tak jak w krajach anglosaskich nosi na lewej - bo na tej tez nosza obraczke - u nas odwrotnie). Ale to teraz jest tak plynne ze ciezko stwierdzic co jest prawidlowe. Widywalam juz na srodkowym palcu (choc moze z racji tego ze pierscionek za duzy) i na lewej rece tez (bo pewnie tak na amerykanskich filmach Chyba ze blizej do serca ). Odpowiedz Link Zgłoś
bursztynka2004 Re: Pierścionki zaręczynowe 27.08.07, 18:37 mójsuwaczek <a href="www.przewodnikmp.pl/img-26072008013.png" target="_blank"> mój suwaczek </a> Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Re: Pierścionki zaręczynowe 02.08.08, 23:21 Na lewej, na prawej będzie obrączka. Cała reszta świata ma na odwrót (zaręczynowy na prawej, obrączka na lewej), po owdowieniu obrączka wędruje na drugą rękę (w Polsce lewa, cała reszta świata - prawa). Wynika to z tradycji, po upadku powstania styczniowego żony i matki przybrały żałobę - i tak już zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisiunia Re: Pierścionki zaręczynowe 03.08.08, 23:28 A ja mam ten: www.zloto.info/webupdate/img/biz_zloto/pier/d/7860_2_25_p.jpg ^^ Śliczny jest w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
burass Re: Pierścionki zaręczynowe 08.01.09, 16:31 A czy wiecie, że: "idealnym pierścionkiem zaręczynowym jest jednokamieniowy pierścionek z brylantem. Klasyczny wzór takiego pierścionka to tzw. chaton, o prostej, czystej formie, z jednym kamieniem o dowolnej masie, osadzonym w delikatnym koszyczku. Tradycja ofiarowywania ukochanej pierścionka zaręczynowego wywodzi się z XV wieku, kiedy to w 1477 roku austriacki Arcyksiążę Maksymilian podarował swojej narzeczonej Marii Burgundzkiej pierścionek z diamentem, który miał być symbolem jego uczuć." Cytuję za: pierścionki z brylantem Odpowiedz Link Zgłoś
wizz300 Re: Pierścionki zaręczynowe 23.01.09, 11:20 A wiecie jak się robi diamenty? Poczytajcie to: diamenty Kto by pomyślał, że obróbka, czy chociażby samo przecinanie diamentów jest tak skomplikowane. Jednokaratowy diament przecina się 8 godzin!!! Ciekawy artykuł ze strony: biżuteria To niesamowite w jaki żmudny i skomplikowany sposób tworzy się te "cacka". Odpowiedz Link Zgłoś
ratatuj82 Re: Pierścionki zaręczynowe 13.03.09, 16:53 mnie się podoba ten pierścionek yes: www.yes.pl/brylanty/pierscionki_zareczynowe - prosty i elegancki Odpowiedz Link Zgłoś
groszek-5 Re: Pierścionki zaręczynowe 14.03.09, 15:55 Mysle,ze w dzisiejszych czasach kiedy prawie wszyscy pracujemy,opiekujemy sie same dziecmi,stoimy przy kuchni to piercionki rowniez powinny byc wygodne.Tzn.bardziej plaskie.Takie ze sterczacymi wysoko oczkami na ogol chowamy do pudelek i zakladamy na specjalne okazje.A przeciez piersconek zareczynowy powinno sie nosic razem z obraczka na codzien i cieszyc sie nim zawsze a nie od swieta. Zycie dzisiejsze zmusza nas do tego,ze musimy podstosowac sie do obecnych warunkow.Nie moge sobie wyobrazic mlodej mamy z pierscionkiem z ktorego wystaje dosc spory szafir czy diament.Przeciez takim czyms mozna dziecku krzywde zrobic,albo obierac kartofle z diamentem na palcu? Gwarantuje,ze kazda z Was wczesniej czy pozniej schowa go do pudelka.A przeciez mozna miec ten diament na palcu i pielegnowac malucha i obierac marchewke kiedy jest plasciutki,gladki i bogaty a jednoczesnie miec radosc miec go na palcu na codzien.A co jeszcze?Zawsze pasuje takie male swicidelko-do szlafroczka,spodni,sukienki itd. A wiec zanim wybierzecie ten upragniony pierscionek-pomysllcie o tych rzeczach o ktorych wspomnialam czyli o przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Pierścionki zaręczynowe 14.03.09, 19:42 POmysł dopasowywania pierścionka do mycia kibla , zauroczył mnie Odpowiedz Link Zgłoś
groszek-5 Re: Pierścionki zaręczynowe 15.03.09, 09:47 Jestes wulgarna kobieta i mam nadzieje,ze tego typu przyjemnosc jak pierscinek zareczynowy nie dotyczy ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Pierścionki zaręczynowe 15.03.09, 12:17 Powiedz jeszcze, że skorzystałaś z porad Hotally i nigdy w życiu nie wyszłabyś za mąż za dziada, przy którym musiałabyś skalać się myciem kibla i babraniem w brudnych pieluchach. I dlatego możesz mieć pierścionek jaki Ci się podoba. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Pierścionki zaręczynowe 15.03.09, 12:33 bertrada napisała: > Powiedz jeszcze, że skorzystałaś z porad Hotally i nigdy w życiu nie wyszłabyś > za mąż za dziada, przy którym musiałabyś skalać się myciem kibla i babraniem w > brudnych pieluchach. I dlatego możesz mieć pierścionek jaki Ci się podoba. ;D O! Mówię (to mówiłam ja - wulgarna materialistka ) ) Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Pierścionki zaręczynowe 15.03.09, 12:35 Ja tak będę miała na przykład. Ja będę leżeć, pachnieć i przymierzać kolejne pierścionki, a mój Elf będzie biegał, obierał marchewkę, przewijał dziecko i mył kible. A że obrączkę mu przyspawam do palca, żeby wątpliwości nie było, że on zajęty, to nic mu to przeszkadzać nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Pierścionki zaręczynowe 15.03.09, 12:42 liisa.valo napisała: > Ja tak będę miała na przykład. Ja będę leżeć, pachnieć i przymierzać kolejne > pierścionki, a mój Elf będzie biegał, obierał marchewkę, przewijał dziecko i my > ł > kible. A że obrączkę mu przyspawam do palca, żeby wątpliwości nie było, że on > zajęty, to nic mu to przeszkadzać nie będzie No i już sobie przefikałaś - powiedziałaś "kibel" - nie zasługujesz na pierścionek Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Pierścionki zaręczynowe 15.03.09, 12:59 Przefikałabym sobie, gdybym powiedziała "klop" No, ale dobrze, dla pierścionka i Elfa mogę mówić wyłącznie "le tułalet". Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_130 Re: Pierścionki zaręczynowe 15.05.09, 20:24 Zaręczyny... naczekałam sie super długo, ale było warto. w końcu w strugach deszczy i wiatru dostałam to: www.yes.pl/diamenty/pierscionki_zareczynowe#BB-Z-000-Y01-3353W08 Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Pierścionki zaręczynowe 21.10.09, 10:14 Mam bardzo podobny, tylko z innej firmy Noszę na prawej ręce, na środkowym palcu, bo pierścionek jest tak dobrany, żeby idealnie na niego pasował. Nie uśmiechało mi się zwiększać go przed ślubem, żeby móc przełożyć z tradycyjnego serdecznego na środkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
diamond-beauty Re: Pierścionki zaręczynowe 23.10.09, 11:46 A mój wygląda tak, i jest bardzo wygodny i wcale mi się nie haczy nigdzie. Można się przyzwyczaić. Drobnych pierścionków nie uznaję. Uważam, że facet powinien wydać dwie miesięczne pensje na pierścionek zaręczynowy. W końcu my oddajemy im się na całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Pierścionki zaręczynowe 24.10.09, 02:05 diamond-beauty napisała: > Drobnych pierścionków nie uznaję. Uważam, że facet powinien wydać dwie > miesięczne pensje na pierścionek zaręczynowy. W końcu my oddajemy im się na cał > e > życie. Dość egoistyczne podejście Dla mnie pierścionek byłby najwspanialszy nawet, gdyby kosztował kilka zł Dla mnie pierścionek to symbol, a nie transakcja wymienna - ty mi drogi pierścionek, z wielkim kamieniem, a ja tobie siebie A co jak facet albo nie zarabia, albo zarabia bardzo mało? Czy odrzuciłabyś wówczas jego oświadczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
diamond-beauty Re: Pierścionki zaręczynowe 25.10.09, 01:16 Jasne, że bym zaręczyn nie odrzuciła. Chodzi mi tylko o to, że jeśli facet zarabia np. 1000 na miesiąc to powinien wydać 2000 na pierścionek. Ja zgodziłam się na ślub bez pierścionka i nie oczekiwałam zaręczyn. Pierścionek dostałam dopiero dwa dni przed ślubem cywilnym i byłam bardzo zaskoczona tym faktem. Może być pamiątką rodzinną przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Pierścionki zaręczynowe 25.10.09, 10:52 Facet nic nie powinien i nic nie musi. Słabo mi się robi jak czytam takie wypowiedzi jak Twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
diamond-beauty Re: Pierścionki zaręczynowe 26.10.09, 09:27 Zgadzam się, mojego na szczęscie nikt nie zmuszał ;] Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Pierścionki zaręczynowe 31.10.09, 20:16 diamond-beauty napisała: > Jasne, że bym zaręczyn nie odrzuciła. Chodzi mi tylko o to, że jeśli facet > zarabia np. 1000 na miesiąc to powinien wydać 2000 na pierścionek. I najlepiej niech nie je przez te dwa miesiące. Materialistka z Ciebie straszna. A pierścionek jest... ostentacyjny. I nie podoba mi się taki wielki diament. Bałabym się z nim z domu wychodzić. > Może być pamiątką rodzinną przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Pewnie nie wiesz, ale pokolenie zwykle liczy więcej niż jedną osobę... Jak sobie to wyobrażasz? Że oddajesz pierścionek jednemu dziecku, a dla pozostałych co zostaje? I kiedy chcesz go oddać? Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Pierścionki zaręczynowe 09.01.10, 21:06 ''Drobnych pierścionków nie uznaję. Uważam, że facet powinien wydać dwie miesięczne pensje na pierścionek zaręczynowy. '' diamond ale nie wielkośc świadczy o cenie. Moze być maleńki a drogi a ogromny zas typ''odpustowy'' za 20 zł. Ja dostałam maly pierscionek zareczynowy, bo to czasy studenckie i w ogole nie myślałam, o tym, ze jest mały. ?Dla mnie do dzis jest śliczny, i wole go niż większy , ktory dostałam po urodzeniu syna z drogim kamieniem..... Odpowiedz Link Zgłoś
maddox007 Re: Pierścionki zaręczynowe 19.01.10, 08:51 bardzo mi sie podoba gdzie mozna takie cacko kupic ? Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Pierścionki zaręczynowe 21.10.09, 08:57 Mój wygląda prawie jak ten: Tylko zamiast szafiru jest rubin, no i żółte złoto oczywiście, bo białego nie lubię. Kocham swój pierścionek Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: Pierścionki zaręczynowe 21.10.09, 14:46 lili moj tez ten sam wzor tylko zloto i w srodku zamiast szafira ma tez diament podobnie jak wkolo a Odpowiedz Link Zgłoś
agawa48 Re: Pierścionki zaręczynowe 21.10.09, 11:58 Hovie przestań w końcu się reklamować! Ciągle wklejasz tu link do tego Siudka, swoją drogą marne wyroby. Chcesz reklamę to za nią zapłać. KOSZ! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzwomen24 Re: Pierścionki zaręczynowe 21.10.09, 19:21 mi tez się nie podobają! Odpowiedz Link Zgłoś
mama.amelki Re: Pierścionki zaręczynowe 21.10.09, 19:32 Moim zdaniem to z tych wszystkich zdjęć w tym artykule najpiękniejszy jest ten pierwszy pierścionek z szafirem,ten z Apartu. Szafiry są subtelne i pasują do każdej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa48 Re: Pierścionki zaręczynowe 24.10.09, 10:40 Czy tu jeszcze jest jakiś moderator? Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 oto mój 25.10.09, 12:55 Uwielbiam go, bo najważniesze,że mój N sam wybierał Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: i mój 25.10.09, 15:09 tak jak opisalam podobny do 1 z artykulu a ze nauczylam sie chyba wklejac...rysunki to wklejam Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: i mój 25.10.09, 15:11 śliczny może znajdę swój pierścionek gdzieś w necie, a jak nie to zrobię foto i też wkleję Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: i mój 31.10.09, 18:26 lili twoj slabo bo slabo ale widac na zdj nr 4 w twoim watku Odpowiedz Link Zgłoś
mama.amelki Re: i mój 03.11.09, 13:48 ni24 napisała: > > > tak jak opisalam podobny do 1 z artykulu a ze nauczylam sie chyba wklejac...r > ysunki to wklejam ni24 - prześliczny pierścionek, sama wybrałaś ,czy była niespodzianka? Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: i mój 03.11.09, 19:42 mama.amelki dziekuje bardzo za mile slowa ..nieskromnie przyznam ze tez uwazam ze sliczny i owszem byla niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: MÓJ:) 31.10.09, 20:27 Śliczny! Mój jest tutaj. Zbliżenie takie, że ręka wygląda jak u starej baby Odpowiedz Link Zgłoś
caprichito Re: MÓJ:) 19.01.10, 11:59 w sklepie carat&moi w Paryzu. Maja sprzedaz wysylkowa jakby Ci bylo nie po drodze Odpowiedz Link Zgłoś
werdraj Re: Pierścionki zaręczynowe 30.10.09, 16:25 > jakość i fachowość , tymi dwiema cechami można opisać Salon Siudka. Widział to ktoś na żywo? Na stronce prezentuje się fajnie, ale takie wciskanie reklam jak post wyzej sprawia, ze nie chce mi sie tam isc... W necie praktycznie zero informacji oprocz jednej i tej samej reklamy powtarzanej jak zdarta plyta na kazdym forum slubno-weselnym. No i teraz dylemat, bo z jednej strony bym sobie zobaczyl, a z drugiej za to wciskanie kitu.... Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Pierścionki zaręczynowe 12.11.09, 11:32 hovie jesli nie przestaniesz sie reklamowac wnosze o bana dla Ciebie, ile razy można dodawać ten sam komentarz?? Odpowiedz Link Zgłoś
hifizar Re: Pierścionki zaręczynowe 16.11.09, 19:31 Osobiście bardzo podoba mi się pierścionek www.selana.pl/pierscionek-z-oliwinem-i-cyrkoniami-swarovskiego-z-bialego-i-klasycznego-zlota-p083.html Postaram się namówić ukochanego na zakup tego prezentu Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Pierścionki zaręczynowe 16.11.09, 19:57 A ja nie znoszę takich powykręcanych pierścionków. I tak upstrzonych Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Pierścionki zaręczynowe 17.11.09, 19:24 Nie wyobrażam sobie nosić czegoś takiego na co dzień. Przekombinowany. Odpowiedz Link Zgłoś