Dodaj do ulubionych

Kolejna prywata na Warszawa-Żoliborz/Bielany

04.04.08, 14:20
Pozwoliłem sobie skomentować na tym forum działanie pewnej tzw. 'ekologicznej' organizacji.
Sprawa jest niesłychanie ważna dla tej dzielnicy, bowiem dotyczy wiaduktu, przez który idzie istotna część ruchu do centrum, w tym autobusy i tramwaje.
Wiadukt wali się i zagraża bezpieczeństwu ludzi i planowana jest przebudowa.
Przy czym przebudowa ta ma odbywać się bez zamykania starego wiaduktu - najpierw ma powtać nowy, potem zburzony stary. Jest to ważne właśnie ze względu na duży ruch.

Skomentowałem na forum fakt, że ta 'ekologiczna' organizacja właśnie odwołuje się od urzędowej decyzji, czyli OPÓŹNIA przebudowę walącego się wiaduktu!!!
I cynicznie pisze w tym odwołaniu, że wariant przebudowy polegający na zamknięciu i wyburzeniu wiaduktu nie wymaga takiej urzędowej procedury. Tyle że odcina pół dzielnicy od centrum!!

Wątek zniknął bez śladu.
Być może przyczyną jest fakt, że moderator jest członkiem lub sympatykiem skrytykowanej przez mnie organizcji.

Nie rozumiem jednego: sprawa dotyczy dzielnicy (i to jak!), wątek nie powtarza się ani nie jest wulgarny. Dlaczego moderator może uprawiać taką chamskę prywatę (to nie pierwszy jego wyskok) i nadal być aesem???
Napisałem mail do administracji, ale nie ma odzewu. Mail zaginął?
Na wszelki wypadek podaję link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=77834939
Obserwuj wątek
    • siwa Re: Kolejna prywata na Warszawa-Żoliborz/Bielany 04.04.08, 15:36
      Twój post dotyczył działalności Zielonego Mazowsza, f. Żoliborz nie powinno
      służyć wylewaniu żalu na organizacja, nawet jeśli nie zgadzasz się z ich
      postulatami.
      Na temat wiaduktu jest już kilka razy poruszony na forum, nie ma powodu do
      zakładania kolejnego wątku na ten sam temat.
      • plyn_z_wisla Re: Kolejna prywata na Warszawa-Żoliborz/Bielany 04.04.08, 15:47
        siwa napisała:

> Twój post dotyczył działalności Zielonego Mazowsza, f. Żoliborz nie powinno
        > służyć wylewaniu żalu na organizacja, nawet jeśli nie zgadzasz się z ich
        > postulatami.
        Ok. W takim razie mój zarzut prywaty pozostaje w mocy, ponieważ użytkownicy: marcin.jackowski, cykler i nielog ZM z upodobaniem promują działania ZM na tym forum i nie są wycinani. Sprawdź ile wątków już założyli o różnych nieraz drobnych działaniach.

> Na temat wiaduktu jest już kilka razy poruszony na forum, nie ma powodu do
        > zakładania kolejnego wątku na ten sam temat.
        Ten wątek nie skupia się na tym, co zrobiło ZM, ale na tym, co moim zdaniem powinny zrobić władze tej dzielnicy. Założyłem go z okazji pewnej konkretnej akcji ZM - założenia odwołania.
        Chciałbym zauważyć, że samo ZM (np. user cykler) często zakładają na tym forum wątki dedykowane konkretnym akcjom ZM i nie są on usuwane.
        Dlatego domagam się równego traktowania.
        • roztoczanski Re: Kolejna prywata na Warszawa-Żoliborz/Bielany 04.04.08, 18:11
          Marzyciel - równe traktowanie to nie na tym portalu ;)
          • snajper55 Re: Kolejna prywata na Warszawa-Żoliborz/Bielany 06.04.08, 15:23
            roztoczanski napisał:

> Marzyciel - równe traktowanie to nie na tym portalu ;)

To przenieś się na portal, na którym, według Ciebie, jest lepiej. Nie ma
            obowiązku pisania na tym portalu. Proste.

S.
            • roztoczanski Re: Kolejna prywata na Warszawa-Żoliborz/Bielany 07.04.08, 13:54
              snajper55 napisał:
              > To przenieś się na portal, na którym, według Ciebie, jest lepiej. Nie ma
              > obowiązku pisania na tym portalu. Proste.

Myślisz, że dzięki temu forumowicze będą równo traktowani?
              Może sam się przenieś na próbę? ;)
              • snajper55 Re: Kolejna prywata na Warszawa-Żoliborz/Bielany 07.04.08, 14:05
                roztoczanski napisał:

> Myślisz, że dzięki temu forumowicze będą równo traktowani?
                > Może sam się przenieś na próbę? ;)

Dlaczego mam się przenosić, skoro ten portal mi się podoba ??? Do tego
                rozbawiają mnie tu tacy, którzy narzekają na portal, na cenzurę tu panującą, na
                nierówne traktowanie piszących, ale dalej tu piszą. Pokutę jakąś mają, czy co ?
                A może to masochiści, którym to "straszne" traktowanie strasznie się podoba ? ;)

S.
                • roztoczanski Re: Kolejna prywata na Warszawa-Żoliborz/Bielany 08.04.08, 16:09
                  A dlaczego ja mam się przenosić?
      • plyn_z_wisla Przykłady wątków do skasowania 04.04.08, 20:25
        Według Ciebie niedopuszczalne jest pisanie nowego wątku na temat czyichś nowych działań w sprawie, która trwa już dłuższy czas?
        To skoro jest wątek
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=70751180&a=70751180
        to proponuję skasować
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=76950499
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=77666941
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=75986147
        Poza tym, chyba nie lubicie postów bez treści, z samymi linkami?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=68693647&a=69024598
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=68215134&a=68215134
      • hummer Jeśli nawet to co? 05.04.08, 01:16
        siwa napisała:

> Twój post dotyczył działalności Zielonego Mazowsza, f. Żoliborz nie powinno
        > służyć wylewaniu żalu na organizacja, nawet jeśli nie zgadzasz się z ich
        > postulatami.
        > Na temat wiaduktu jest już kilka razy poruszony na forum, nie ma powodu do
        > zakładania kolejnego wątku na ten sam temat.

Facet uzasadnił na tyle rozsądnie swój post, by Agora nie musiała okazywać
        chamstwa odpisując.
        • lepus42 Re: Jeśli nawet to co? 05.04.08, 22:40
          Ja też uważam, że sprawa wiaduktu na Andersa jest wystarczająco ważna dla Żoliborza żeby jej nie wycinać administracyjnie. Płyniu pisał wyraźnie o błędnym zablokowaniu przebudowy a że to zrobiło Zielone Mazowsze to w tym przypadku nie ma nic do rzeczy. Proponuję aby wątek administracyjnie przywrócić na forum Żoliborza.
    • Gość: płyń z Wisłą! Odpowiedź na paszkwil wilsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 13:50
      Odpowiadam tu, bo na forum Żoliborz moja odpowiedź jest kasowana.

> W moim przekonaniu forum Zoliborz, Bielany nie jest miejscem na wylewanie jadu.
      Jeśli na forum zakładane są dziesiątki wątków informacyjno-pochwalnych dla ZM, to nie widzę powodu, żeby nie założyć paru wątków krytycznych, nawołujących do kontrdziałania.
      Moderator nie może kasować wątków, bo nie podoba mu się ich treść, albo nie ma ochoty ich czytać. Może kasować wątki łamiące regulamin.
      Jeśli na tym forum przechodzą dziesiątki wątków o poszczególnych działaniach ZM, a moje są kasowane, świadczy to o braku obiektywizmu moderatora wilson05.
    • Gość: bolo Moim zdaniem Wilson05 ostro przegina IP: *.chello.pl 06.04.08, 21:36
      Tnie dyskusję, jaka wywiązała się w tym wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=77923530
      Ale tak wybiórczo, że wypadają tylko posty jemu przeciwne.
      • Gość: Tomo Re: Moim zdaniem Wilson05 ostro przegina IP: *.merinet.pl 07.04.08, 22:22
        Przegina to łagodnie powiedziane. Wycina na oślep wszystko co jest
        napisane na temat ZM, którego działalność na Żoliborzu i Bielanach
        jest dość aktywna, a które pokazują obłudę tej organizacji. Od
        wczoraj wyciął kilkanaście moich wpisów, nawet z wątku dotyczącego
        jego stronniczej moderacji. A we wpisach tych nie było nic na temat
        ZM, były jedynie pytania o zasady moderacji i cięć wątków. W dniu
        dzisiejszym po awanturze jak powstała zaproponował mi wyjaśnienie
        nieprozumień między nami mailowo. To chyba coś nie tak. Wpisy są
        przez niego "cięte" w dowolny sposób publicznie, ale wyjaśnienia
        mają być udzialane "w cztery oczy"??? Administracja portalu też ma
        swoje "za uszami" - na złożone od wczoraj przeze mnie trzy skargi
        nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Nie będę powtarzał wpisu płynia,
        który chyba wystarczająco dobitnie udowodnił, że temat Zielonego
        Mazowsza na forum Żoliborz, Bielany nie jest spamem pod warunkiem,
        że jest ono przedstawiane w korzystnym świetle. I to jest główny
        powód wszelkich problemów na wspomnianym forum. Wilson05 jest
        wyraźnym zwolennikiem ZM i jego poglądy mają wyraźny wpływ na sposób
        moderacji. Nieuczciwej moderacji dodajmy...
    • plyn_z_wisla Dziwne metody moderatora 07.04.08, 22:14
      Założyłem na forum Żoliborza wątek odsyłający do dyskusji tu.
      Jednak parę osób zaczęło dyskutować tam zamiast tu. Wilson wybiórczo jednak wycina posty, zostawia posty swoje oraz wyrażające poparcie dla niego, kasuje inne.
      Szkoda, że nie ma odwagi podyskutować tu, ale tam wygłasza kłamliwe, krzywdzące dla forumowiczów oświadczenia, a pojawiające się polemiki wycina w pień.
      To przykład co skasował:
      -----------------------------------
      > A wyjasnien moge udzielic mailem, bo to nie
      > jest forum do wyjasniania netykiety i regulaminu - do tego sluza inne
      > fora
      Rzecz w tym, że TY wypowiadasz swoje zdanie TUTAJ. A posty w których jest prezentowane zdanie odmienne po prostu wycinasz.
      Podyskutujmy jak równy z równym na forum o moderacji - tam nie będziesz mógł
      nic wyciąć. Masz odwagę?
      -----------------------------------
      No właśnie Wilson.
      Masz jaja i podyskutujesz TU (gdzie jak sam piszesz - jest miejsce na rozmowę o moderacji)?
      Czy będziesz wygłaszał 'oświadczenia' i od razu chował się za nożyczkami?
      • Gość: Tomo Wilson znowu bez powodu wyciął mój wpis... IP: *.merinet.pl 07.04.08, 22:32
        ... dotyczący jego moderacji, a zamieszczony na forum Żoliborz,
        Bielany. Ciekawe jest to, że rozpoczął dyskusję na temat swojej
        moderacji na wspomnianym forum, wątku nie wyciął, a tnie w nim
        poszczegolne wpisy!!! To jest jakaś schizofrenia z jego strony.
        Z jednej strony twierdzi, że forum Żoliborz nie jest miejscem na
        dyskusję o jego moderacji, z drugiej strony uczestniczy w dyskusji
        na temat tej "moderacji", ale pozostawia tylko te wpisy które
        stawiają go w pozytywnym świetle. Czy administratorzy forum
        zamierzają coś z tym zrobić? Przecież to komuna i cenzura w
        najczystszej postaci!!!
    • plyn_z_wisla Do administracji -bo coś poczta ostatnio szwankuje 07.04.08, 22:31
      Proszę o zwrócenie uwagi moderatorowi wilson05 apropos wątku
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=77923530

Nie chciałem rozwijać tam dyskusji. Jednak stało się inaczej i wilson dopuścił do tego, a nawet prowokował do dyskutowania tam. Jego twierdzenia są nieprawdziwe i krzywdzące, ale polemiki są natychmiast kasowane.

Jeśli tamten wątek nie jest miejscem na dyskusję o moderacji, to powinny z niego wylecieć WSZYSTKIE posty poza pierwszym. A jeśli moderator podejmuje dyskusję, to nie powinien chować się za nożyczkami, ale pozwolić na polemikę, albo po prostu podyskutować na forum o moderacji.
      • Gość: Tomo Kilka pytań do Wilsona - na Żoliborz,... IP: *.merinet.pl 07.04.08, 22:46
        ...Bielany pewnie długo się nie "utrzymają"...

To jest wpis, który przed momentem "popełniłem" na forum Żoliborz,
        Bielany. Wstawiam go tu, bo nie wiem jak długo "utrzyma się" na
        tamtym forum. Wilson05 wycina niemal wszystko co wpiszę. Proszę
        oceńcie sami, czy w tym wpisie jest coś obraźliwego bądź niezgodnego
        z regulaminem? Zwłaszcza w wątku na temat stronniczej moderacji,
        który podtrzymuje sam moderator...

Żoliborz, Bielany

Re: Wątek o stronniczej moderacji forum Żoliborza
        Autor: Gość: Tomo IP: *.merinet.pl 07.04.08, 22:41 Dodaj do
        ulubionych Skasujcie
        Odpowiedz

Znowu wyciąłeś mój wpis. Powtórzę więc: Dlaczego dyskutujesz tutaj
        na temat swojej moderacji skoro jak sam twierdzisz nie jest to
        miejsce do tego???
        Dlaczego wycinasz jedynie wpisy, w których padają trudne dla ciebie
        pytania???
        Dlaczego nie masz odwagi napisać czegoś o powodach twoich szaleństw
        z cięciem na forum o moderacji??? Przecież zgodnie z twoją
        wypowiedzią tam jest na to miejsce!!! Już kilka osób dyskutuje tam
        na twój temat i podaje konkretne przykłady twojej mocno wybiórczej
        moderacji opartej głównie na klawiszu delete.

• Gość: Tomo Re: Kilka pytań do Wilsona - na Żoliborz,... IP: *.merinet.pl 07.04.08, 22:49
          Już "wyciął" powyższy post z forum Żoliborz, Bielany.
          Po niespełna minucie!!!
          Czy to jest normalne???
          Czy ktokolwiek z forum zareaguje?
          • Gość: Tomo Błąd w poście wyżej... IP: *.merinet.pl 07.04.08, 22:53
            I w tym miejscu przepraszam Wilsona za posądzenie. Akurat ta
            wypowiedź nie została wycięta. Po prostu "drzewko" tak się
            rozwinęło, że moja wypowiedź mi umknęła.
            • plyn_z_wisla Co się odwlecze to nie uciecze n/t 08.04.08, 11:26
    • plyn_z_wisla Na czym polega >>SPAM<< 08.04.08, 11:25
      SPAM polega na zadawaniu moderatorowi albo stowarzyszeniu z któym sympatyzuje, zbyt dużej liczby niewygodnych pytań.
      Wtedy pytania są kasowane, ty wku....ny zadajesz je jeszcze raz, bo nie widzisz powodu, dla którego łamałyby regulamin.
      Brawo! Właśnie zostałeś spamerem!
    • robert_c Protest przeciwko stosowaniu cenzury!!! 08.04.08, 21:20
      Na forum gazeta.pl jestem od samego początku.
      Dzięki forum na tym portalu powstała taka organizacja jak SISKOM i z forum gazeta.pl ściśle był związany pierwszy okres działalności.
      Tu powstało nasze prywatne forum, na którym odpowiadaliśmy (i nadal odpowiadamy) na wszelkie pytania, w tym atakujące nas i przeciwstawiające się naszym poglądom. Myśleliśmy nawet, by zmienić forum na nasze prywatne, ale pozostaliśmy wierni gazecie. Mało tego - kilku członków SISKOM było lub nadal jest moderatorami innych forów na tym portalu.
      Nigdy jednak nie przyszło nikomu z nas do głowy, by kasować czyjś wątek dlatego, że treści w nim zawarte nie są zgodne z naszymi poglądami.
      Ale widać, jak się nie wie co odpowiedzieć, to najlepiej skasować.

Dlatego niniejszym składam na ręce administratorów forum gazeta.pl zdecydowany protest przeciwko tolerowaniu cenzury i prywaty na forum Bielan i Żoliborza, jaką uprawia Wilson05. Dalej taka sytuacja nie może mieć miejsca.

Proszę albo doprowadzic do porządku moderatora z forum Bielan i Żoliborza, albo go zmienić. Trzeciej możliwości nie ma.
      • Gość: fizia Re: Protest przeciwko stosowaniu cenzury!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:43
        A mi usunięto o to: Oczywiście że ma (poparcie, dotyczyło działalności
        forumowej "płyń") Posty "płyń z W" nie każdemu mogą się podobać ze względu na
        styl, ale poruszają naprawde ważne sprawy dla tej dzielnicy. Np. w sprawie
        wiaduktu, jeden z drugim nie słyszał skarg babć z obawy co sie stanie jeżeli
        odetnie im się środki lokomocji na Mickiewicza (co proponuje ZM) i nie widział,
        jak matka namawia synka, żeby sie nie bał wejsc na schodki na wiadukcie (Ja
        widziałam i słyszałam). Prawdziwego ekologa (i moderatora) to przeciez nie
        obchodzi. On dba o to aby na forum nie było śmieci. Jak bardzo trzeba byc
        zaslepionym żeby nie widzieć jak to forum zrobilo sie denne i jalowe. I niech mi
        nikt nie mowi, ze to kwestia ludzi, bo forum jest wlasnie DLA WSZYSTKICH, a nie
        tylko dla zaprzyjaznionych i rodziny. Po tej zagrywce ze skasowaniem wybiorczym
        postow w watku o UKSW wlasciwie dla mnie sytuacja jest jasna. O tyle, ze wiem ze
        tamte watki przeczytal i nie wierze, ze jezeli jest choć troche przyzwoity to
        nie jest mu po prostu zwyczajnie wstyd. Wyobrazam sobie ze bardzo trudno jest
        zachowac samodzielnosc myslenia i przyzwoitosc majac na karku damskie (czy
        raczej "krolewskie"?) pazurki, ale trzeba probowac.
        • Gość: fizia Re: Protest przeciwko stosowaniu cenzury!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 10:04
          Pierwszy raz (i mam nadziej ostatni)zabawiam się w tego rodzaju donosik. Podobna historia na tym forum (Żoliborz Bielany) pojawia sie juz po raz kolejny. Zawsze takie forumowe walki mnie troche śmieszyły, troche zastanawiały psychologicznie, że też ludzie się tak potrafią wczuwać i angażować przy tego rodzaju historiach. Ale teraz z paru względów postanowiłam się udzielić. Po pierwsze wycięcie postow w cytowanym tu wątku o UKSW rzeczywiście wypacza całkowicie sens pozostalych wypowiedzi, a to jest po prostu juz nie w porzadku. Zostały także wycięte niedopuszczalne i obraźliwe wypowiedzi admina, na które sobie pozwolił (dlatego w zakonczeniu cytowanego wyzej posta ja pozwolilam sobie na personalny wtręt). NIe chodzi o kontynuowanie sprzeczek i jakiegos konfliktu, ani wyrzucanie kogos z funkcji. Uważam jednak, że ta sprawa przyjęła już niesmaczny obrót. Moje oczekiwanie jest bardzo niewielkie. Chciałabym aby obowiązywały jasne reguły i bezstronne decyzje. To wszystko. Dziekuję za uwagę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka