Dodaj do ulubionych

Petrus podnosi opłatę za internet

IP: *.petrus.com.pl 28.02.05, 16:20
To skandal jak zakładałem internet w 2004 to miał kosztować 50,00 zł ale jak
już go miałem to powiedzieli, że nie 50,00 tylko 60,00 bo nie wprowadzono
Vat'u na internet..., teraz po wprowadzeniu stawki 22% za dostęp do
internetu, ci sami panowie mówią mi że muszą mi podnieść kolejny raz opłaę bo
właśnie wprowadzono Vat...PARANOJA
Obserwuj wątek
    • Gość: ula Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: *.petrus.com.pl 28.02.05, 16:27
      Ale vat możesz odliczyć od podatku,więc wychodzi na zero
      • Gość: Banan Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: *.petrus.com.pl 28.02.05, 16:55
        Proszę przeczytaj jeszcze raz to co napisałem..., Petrus już w 2004 roku
        podnosił opłatę ( z 50,00 na 60,00 zł) za internet "z powodu Vat'u" choć tak
        naprawdę go nie było, teraz robi to jeszcze raz zapominając o tym co
        obiecywał... , a odliczecie 760,00 za internet należy mi się jak psu buda...
        • Gość: PQ Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: *.petrus.com.pl 28.02.05, 17:15
          Masz rację tak bylo ale własciciel Petrusa ma duża rodzinę a oni tez chcą .!
          • Gość: Katee Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: *.petrus.com.pl 28.02.05, 19:06
            Własnie dostalam pismo z Petrusa, jestem wsciekła.
            Reklamy o 50 zł potem przy instalacji juz 60, potem wzrost ceny za TV do 29 zł
            a teraz kolejna podwyzka do 73,20. Ech... w tych czasach net powinien byc za
            darmo.... tak uwazam ...
            • Gość: q Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: *.petrus.com.pl 28.02.05, 21:56
              A co poza Petrusem, podajcie ceny???
              • Gość: MIKA :( IP: *.torun.mm.pl 28.02.05, 23:07
                Zastanawiam się nad zmianą operatora. W multimediach za internet płacę (przed
                podwyżką - jeszcze nie przynieśli rachunku na marzec) 99 zł. Do tego
                obowiązkowy najwyższy pakiet telewizyjny (przynajmniej kiedy zakładałam
                kablówkę przedstawicielka twierdziła, że muszę wziąć największy pakiet -
                później się dowiedziałam, że przy średnim też obsługują internet :()- około 40
                zł. Chciałabym trochę zaoszczędzić - dlatego proszę o informacje - jakie usługi
                internetowe oprócz neostrady są dostępne na Starówce i jakie macie o nich
                zdanie (opinie o neostradzie też mile widziane). Z góry dziękuję za wszelkie
                opinie :)
    • Gość: qqqq Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: *.petrus.com.pl 01.03.05, 09:39
      Chłopaki z Petrusa oczekują pomocy..., nie mają już pomysłów co zrobić by
      podnieść abonament. Podeślijmy im parę pomysłów na 2005!
      Oto moje propozycje:
      - bo spadł śnieg, podwyżka o 3,00 zł + Vat oczywiście
      - bo zupa była za słona, podwyżka o 5,99 zł + Vat
      - bo sąsiadka ma futro, podwyżka o 9,99 zł +Vat
      - bo kurs Euro i $ spada, podwyżka o 4,99 zł + Vat
      - bo kurs euro i $ rośnie, podwyżka o 4,99 zł + Vat ;-)
      - bo żona prezesa chce nowe sandałki, podwyżka o 12,00 zł + Vat
      - bo nie wiadomo co podwyżka o 25,00 zł + Vat
      • Gość: Katee Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: 195.117.138.* 01.03.05, 12:03
        bo... juz dwa miesiące nie było podwyzki 3,45 zł
        bo... z netu Petrusa skorzystałao za mało mieszkańców i trzeba wyrównac róznice
        25,00 zł
      • Gość: qw Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: *.petrus.com.pl 01.03.05, 14:14
        Podwyżka, bo... mamy wasz wszystkich w d..... bo i tak będziecie płacić, a to ,
        że kiedyś mówiliśmy inaczej to... kłamstwo!!! MACIE TO GDZIEŚ NA PIŚMIE? Pacany
        od 2004 do dzisiaj podnosimy wam opłatę o ponad 50% i co możecie nam "naskoczyć"
        • Gość: nie prezes Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: *.petrus.com.pl 02.03.05, 08:55
          Na ich obrone powiem tylko ze wyglada ze znowu podniesli transfery i teraz jest
          juz okolo 320kbps (wczoraj conajmniej z taka predkoscia net mi chodzil) no ale
          wolalbym zeby jednak podwyzka nie miala miesca.
    • Gość: MIKA Prośba IP: *.torun.mm.pl 01.03.05, 13:22
      Ponownie proszę o opinie na temat różnych operatorów internetowych...
      szczególnie tych dostępnych na Starówce. Dzięki:)
      • Gość: Tomasz Re: Prośba IP: 195.205.11.* 02.03.05, 08:05
        Ja tez dolaczam sie do prosby - niech ktos sie pochwali ile placi w TVK i za
        jaki transfer.
        Pozdrawiam
    • Gość: Artur Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: *.petrus.com.pl 02.03.05, 17:20
      Abonament w Petrusie przed zmianą stawki VAT z 7% na "zwolniony" wynosił 50zł
      brutto.
      Po wprowadzeniu zwolnienia (nie mylić ze stawką 0% VAT) podniesiono go do 60zł.
      Motywowano to brakiem możliwości odliczania VATu zapłaconego (ten argument jest
      już nieaktualny).
      Skoro abonament +7%VAT wynosił 50zł (46,72+3,28) to proste wyliczenie wskazuje,
      że obecnie (po podniesieniu VAT do 22%) powinniśmy płacić 57 zł (46,72+10,28).
      • Gość: jo Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: *.petrus.com.pl 02.03.05, 17:24
        Popieram, tak powinno właśnie być...
        • gusia83 MYŚLICIE ŻE KTOŚ Z PETRUSA TO CZYTA??? 02.03.05, 19:22
          Mam propozycje...!!!!!
          Niech każdy wyśle list z zażaleniem do Petrusa!!!!
          Nawet jeśli to nic nie da.. niech wiedza co myślimy!!!
          Nie umieja liczyć barany, to przynajmniej sobie poczytają!!!!
          Kto jest ZA?????
          • Gość: peter adres do petrusa jestem za.... IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 03.03.05, 08:07
            jestem za......
            podaje adres
            net@petrus.pl
            Ciekawe czy odpowiedza? bo nie mają zwyczaju!
            powodzenia
            • Gość: krzysztofF Re: adres do petrusa jestem za.... IP: *.petrus.com.pl 03.03.05, 20:14
              jaja sobie robia i tyle
              • Gość: jo A można było tak: IP: *.petrus.com.pl 05.03.05, 09:11
                Plus GSM obniża ceny netto usług dostępu do Internetu

Plus GSM, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, obniża ceny netto usług
                dostępu do sieci Internet dla klientów indywidualnych (tj. nieprowadzących
                działalności gospodarczej).

Dnia 1 marca br. wprowadzona została zmiana ustawy o podatku od towarów i usług
                polegająca na opodatkowaniu VAT-em usług dostępu do Internetu dla klientów
                indywidualnych. Dotychczasowe zwolnienie z podatku zastąpiono stawką 22%, co
                powoduje automatyczną podwyżkę opłat za w/w usługi. Polkomtel SA, operator
                sieci Plus GSM, zdecydował się obniżyć ceny netto dla swoich klientów
                indywidualnych korzystających za pośrednictwem sieci z usług dostępu do
                Internetu. W wyniku tej obniżki ceny brutto w/w usług dla klientów Plus GSM
                pozostaną niezmienione.

• Gość: aaaaa Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.03.05, 11:11
      TELEWIZJA KABLOWA TORUŃ nie wprowadziła podwyżki abonamentu za internet, cały
      ciężar VAT-u wzięła na swoje barki;
      64 kbit/s-44 zł brutto
      128 kbit/s-59 zł brutto
      256 kbit/s-109 zł brutto
      :)
      • Gość: gośc Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: *.wlan.pl 06.03.05, 17:57
        Petrus gdy nie zapłaciłam dwa miiesiące za kablówkę odciąl mi dostęp bez
        poinformowania mnie o tym a podwyżki przysłał bez mojej zgody ZŁODZIEJE/wtedy
        podłączyłam zwykłą antenę płacę przecież za rtv agd 15,90 co miesiąc i wiecie
        co?Miałam tylko śnieżącą dwójkę i nic więcej
      • Gość: bilon Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:09
        No tak, przy takich cenach mozna brac na swoje barki wszystko... W petrusie 256
        kbps jest za 73,20 zl (z VAT) - w TVK za 109. Doliczajac do tego koszty
        abonamentu tv (odpowiednio 39 zl w Petrusie (w sumie 112,20) i 26 zl w TVK (w
        sumie 135,0)) i tak oferta wychodzi na korzyść Petrusa. Podobnie jest w
        MuliMediach. Proponuje zapytac znajomych majacych tv i Internet w MM co za ładne
        powiadomienie dostali ostatnio (oczywiscie VAT na internet). Wniosek jest taki.
        Oferta Petrusa jest dobra. Chyba nawet najlepsza w Toruniu (jesli chodzi o TV i
        internet razem) wiec czemu nazywacie ludzi tam pracujacych baranami i uwazacie
        ze was okradaja? Lepiej patrzcie na rece ludziom z TVK bo Ci raczej do swietch
        nie naleza.
    • Gość: pap Re: Petrus podnosi opłatę za internet IP: *.petrus.com.pl 07.03.05, 10:55
      Mam pytanie do mieszkańców Skarpy.
      Ile obecnie kasuje Multimedia za swoje usługi,i jaki jest transfer?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka