Dodaj do ulubionych

Szkola jezykow obchych

25.01.06, 19:15
Jaka wg was jest najlepsza szkola jezykow obcych w Lodzi?
Zastanawiam sie, bo moze sie wkrotce zapisze do ktorejs, ale nie mam pojecia,
ktora jest warta mojego zachodu...
Obserwuj wątek
    • uerbe Wawrzonek (nt) 25.01.06, 21:08
    • Gość: Jakub Re: Szkola jezykow obchych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:41
      Polecam British Council, ale nie polecam Greenwich przy ul. Narutowicza.
      • Gość: Kasia Re: Szkola jezykow obchych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 01:01
        Ja też mam najgorsze zdanie o Greenwich przy Narutowicza.Będzie lekko, łatwo i
        przyjemnie, ale nieskutecznie.Stracone pieniądze.
    • yarro A jakie to są te języki obche :)? 25.01.06, 22:24

• Gość: doris Re: Szkola jezykow obchych IP: *.pai.net.pl 25.01.06, 22:41
      Profi Lingua
    • Gość: zadowolony słuchac Empik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:06
      Polecam Empik. Lektorów mają doskonałych, obsługa profesjonalna i efekty
      gwarantowane.
    • Gość: Kościuszki 123 A K C E N T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:57
      www.akcent.win.pl/
      • Gość: amb Re: A K C E N T IP: *.toya.net.pl 26.01.06, 16:04
        eee...wawrzonka nie polecam, sama się stamtąd wypisałam bo kobitka (chyba nawet
        jego córka) tak starała się obniżyć poziom grupy, że koleżanka która została
        jest na poziomie firsta a ja advanca piszę w tym roku;]Chociaz to zależy na kogo
        się trafi, wcześniej w wawroznku miałam świetną nauczycielkę, ale się
        przeniosła, a szkoda.
        • catinka1 Re: A K C E N T 26.01.06, 16:54
          popieram, moja córka miała niby zdawać firsta ale ponieważ coś mi nie grało
          poszłam na egzamin do innej szkoły, okazało sie, że poziom jej wiedzy daje
          szanse na zdawanie dopiero za 2,5 roku. Dodam, ze poszła z koleżanką która na
          tym egzaminie wypadła podobnie. Podobno są tam i dobrzy lektorzy ale jakoś
          przez kilka lat - i kilku lektorów u obu córek - kontaktów głównie finansowych
          z tą szkołą tego nie zauważyłam.
          • Gość: Łodzianka Re: A K C E N T IP: *.astral.lodz.pl 26.01.06, 16:57
            wejdź sobie na www.ang.pl tam poszukaj "szkoły językowe", potem "w Łodzi", sa
            opinie ludzi, którzy uczęszczali na kursy do różnych szkół.

pozdrawiam
          • Gość: Lenka Re: A K C E N T IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.09.06, 12:29
            Zależy od nauczyciela na jakiego się trafi. Podobno najlepsi są w głównej
            siedzibie, na Kopernika. Ja chodziłam właśnie tam, i złego słowa na Wawrzonka
            nie powiem. Przygotowali mnie do FCE, CAE, oba egzaminy na B zdałam, a do tego
            nie czułam, że na zajęcia chodzę z przymusu. Dużo roboty, ale też dużo śmiechu
            dzięki czemu angielski traktowałam jak relaks po męczącym dniu w LO :)
        • catinka1 Re: A K C E N T 26.01.06, 16:55
          popieram jeżeli chodzi o Wawrzonka, moja córka miała niby zdawać firsta ale
          ponieważ coś mi nie grało poszłam na egzamin do innej szkoły, okazało sie, że
          poziom jej wiedzy daje szanse na zdawanie dopiero za 2,5 roku. Dodam, ze poszła
          z koleżanką która na tym egzaminie wypadła podobnie. Podobno są tam i dobrzy
          lektorzy ale jakoś przez kilka lat - i kilku lektorów u obu córek - kontaktów
          głównie finansowych z tą szkołą tego nie zauważyłam
    • jjakjarek1 Re: Szkola jezykow obchych 21.06.06, 19:09
      Polecam EuroDialog - najważniejsze, że dobra kawa jest za darmo :)
      • Gość: Justyna Re: Szkola jezykow obchych IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.06.06, 22:46
        OXFORD

dosyć drogawo
        nauczyciele wymagający(aż za bardzo , dlatego zrezygnowalam z francuskiego)
        na kursie maturalnej uczylam się z książki upperintermidiate ,która byla jednym
        slowem do kitu..sama lektorka mowila ,że książka ma za niski poziom, ale skoro
        szkola sobie tak wymyśliła.
        francuski mi się podobal bardzo (uczylam się tam na poziomie raczej
        początkującym bo zaczęłam naukę po 2 latach nauki w lo)
        tylko,że nauczycielka bardzo wymagająca i przestalam z tego powodu chodzić na
        lekcje.zajęcia odbywały się w soboty.i i każda soobota to była
        kartkówka..koszmar.

EMPIK

pierrwszy raz gdy tam trafilam (3 klasa gimnazjum) to myślalam,że się
        załame.lektorka zamiast nas uczyć to opowiadala o swojej córeczce i
        nienarodzonym jeszcze dziecku.do dzis pozostała mi nieuzupełniona książka i
        ćwiczenia.potem z lektorkami było lepiej.wymagające ,aczkolwiek dające dużo
        wiedzy.

EURODIALOG

kawa ohydna.ale bardzo mili.najbardziej mi się podobało to,że jest wiele zniżek
        kulturalnych np.do teatru,kina.
        poza tym eurodialog ma siedzibę w łdk więc zawsze jak szlam na zajęcia to
        ziberalam wszystkie ulotki;-))
        tylko wybralam sobie fatalną godzinę bo od 19 do 21..
        jak wracalam w zimę to byl już problem.

a teraz.no wlasnie teraz znow się zastanawiam.najpierw kurs na wakacje.na
        poziomie mniej więcej przed Advance.a potem w roku szkolnym jeśli się nie
        dostanę do Kolegium językow obcych to pojde na typowy kurs do Advance.

pozdrawiam,
        Justyna
    • african_swallow Re: Szkola jezykow obchych 22.06.06, 09:46
      a jaki język Cię interesuje?
      • willow25 Re: Szkola jezykow obchych 11.07.06, 19:37
        Polecam www.akademia.ipt.pl
    • Gość: kasia Re: Szkola jezykow obchych IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 22:16
      jesli chodzi o jezyk włoski, hiszpanski lub francuski to polecam Perfect OK.
      • Gość: sz. Re: Szkola jezykow obchych IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.07.06, 15:29
        a co sądzicie o szkole ''speak up''??
        podczas spotkania bardzo miło mi się rozmawiało, ale jak dowiedzialam jaka jest
        cena to byłam lekko podłamana(250 złotych na miesiąc:-/)
        • kol.3 Re: Szkola jezykow obchych 20.07.06, 21:36
          Szuster.
        • leni63 Re: Szkola jezykow obchych 21.03.15, 09:18
          Nic dziwnego kasa duża i na dodatek jak rezygnujesz to masz problemy z bankiem nie polecam lepiej prywatne lekcje taniej i lepiej
    • nulitka Re: Szkola jezykow obchych 20.07.06, 21:50
      Ja we wrześniu zapisuje się do Progres słyszałam dużo dobrych opini
    • Gość: ally Re: Szkola jezykow obchych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 12:09
      szukaj przede wszystkim dobrego lektora, oni moga być prawie wszędzie ;) szkoła
      też jest ważna, ale mniej,.

w primie np. stale kontrolują Twój poziom wiedzy (odgórne zalecenia), panie w
      sekretariacie dbają o klientów i jest bardzo sympatycznie. english language
      centre jest ok, choć warunki lokalowe kiepskie. w szusterze przez trymestr było
      kiepsko, ale myśle, że to wina prowadzącego.

nie kieruj się statystykami (ile osób zdało egzamin na certyfikat), bo
      szkoły "firmują" swoją nazwą tylko tych, których wiedzę gruntowanie sprawdzili
      i których szanse oceniają na 99%.
      • Gość: .EJ na rewolucji Re: Szkola jezykow obchych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 14:18
        podobno jest jakaśdobra szkoła ktoś wie jaka to bo nie kojarze nazwy???
    • Gość: gość Re: Szkola jezykow obchych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 20:04
      Błagam tylko nie British Centre
      • Gość: Pag. PRIMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 01:12
        Ta szkoła ma bardzo wysoki poziom nauczania, a lektorzy są wymagający, ale nie
        az tak bardzo że trzeba siedzieć po nocach i uczyć się materiału. Kartkówki
        prawie na każdej lekcji. Atutem jest to, że są nativespeakerzy na bardziej
        zaawansowanych poziomach j. ang. . Pozatym dojazd jest też świetny, gdyż szkoła
        leży w środku miasta przy placu Dąbrowskiego.
    • Gość: gość Re: Szkola jezykow obchych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:00
      Polecam Profi Lingua.Świetni lektorzy i profesjonalne podejście do
      ucznia.Pozdrawiam
      • Gość: kwachukichu Re: Szkola jezykow obchych IP: 194.42.116.* 08.09.06, 12:01
        wielu moich znajomych chwalio sobie akademie jezykow obcych i kultur
        narodow...przygotowuja do egzaminow TELC, maja ciekawa oferte jesli chodzi o
        jezyki mniej popularne, robili kursy dla takich firm jak Philips cz Hutchinson,
        co chyba tez swiadczy o jakosci uslug..
        poza tym kojarze ich przez to, ze angazuja sie w organizacje wielu imprez
        kulturalnych (ostatnio np. purimszpil - insirowany zydowskim swietem Purim :)
        • Gość: monka przecież stamtąd piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 10:09
          to czemu mówisz, że ich kojarzysz?
          Oni się tez kojarzą z WSHE i Instytutem Postępowania Twórczego, to nienajlepsza rekomendacja
    • Gość: absolwent XII PRIMA IP: 217.97.129.* 14.09.06, 11:07
      Uczyli się w niej moi dwaj synowie przez wiele lat. Raz były drobne kłopoty z
      lektorem/nieprzystosowanymi dziećmi , ale zostały wyprostowane przy pomocy
      rodziców ;)
      Poza tym b.dobry poziom, ciągła kontrola efektów nauczania, b.dobra zdawalność
      egzaminów. Warunki nauki b.dobre.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka