beautiful_joanna 25.01.06, 19:15 Jaka wg was jest najlepsza szkola jezykow obcych w Lodzi? Zastanawiam sie, bo moze sie wkrotce zapisze do ktorejs, ale nie mam pojecia, ktora jest warta mojego zachodu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jakub Re: Szkola jezykow obchych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:41 Polecam British Council, ale nie polecam Greenwich przy ul. Narutowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Szkola jezykow obchych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 01:01 Ja też mam najgorsze zdanie o Greenwich przy Narutowicza.Będzie lekko, łatwo i przyjemnie, ale nieskutecznie.Stracone pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: Szkola jezykow obchych IP: *.pai.net.pl 25.01.06, 22:41 Profi Lingua Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony słuchac Empik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:06 Polecam Empik. Lektorów mają doskonałych, obsługa profesjonalna i efekty gwarantowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kościuszki 123 A K C E N T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:57 www.akcent.win.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amb Re: A K C E N T IP: *.toya.net.pl 26.01.06, 16:04 eee...wawrzonka nie polecam, sama się stamtąd wypisałam bo kobitka (chyba nawet jego córka) tak starała się obniżyć poziom grupy, że koleżanka która została jest na poziomie firsta a ja advanca piszę w tym roku;]Chociaz to zależy na kogo się trafi, wcześniej w wawroznku miałam świetną nauczycielkę, ale się przeniosła, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
catinka1 Re: A K C E N T 26.01.06, 16:54 popieram, moja córka miała niby zdawać firsta ale ponieważ coś mi nie grało poszłam na egzamin do innej szkoły, okazało sie, że poziom jej wiedzy daje szanse na zdawanie dopiero za 2,5 roku. Dodam, ze poszła z koleżanką która na tym egzaminie wypadła podobnie. Podobno są tam i dobrzy lektorzy ale jakoś przez kilka lat - i kilku lektorów u obu córek - kontaktów głównie finansowych z tą szkołą tego nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: A K C E N T IP: *.astral.lodz.pl 26.01.06, 16:57 wejdź sobie na www.ang.pl tam poszukaj "szkoły językowe", potem "w Łodzi", sa opinie ludzi, którzy uczęszczali na kursy do różnych szkół. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: A K C E N T IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.09.06, 12:29 Zależy od nauczyciela na jakiego się trafi. Podobno najlepsi są w głównej siedzibie, na Kopernika. Ja chodziłam właśnie tam, i złego słowa na Wawrzonka nie powiem. Przygotowali mnie do FCE, CAE, oba egzaminy na B zdałam, a do tego nie czułam, że na zajęcia chodzę z przymusu. Dużo roboty, ale też dużo śmiechu dzięki czemu angielski traktowałam jak relaks po męczącym dniu w LO :) Odpowiedz Link Zgłoś
catinka1 Re: A K C E N T 26.01.06, 16:55 popieram jeżeli chodzi o Wawrzonka, moja córka miała niby zdawać firsta ale ponieważ coś mi nie grało poszłam na egzamin do innej szkoły, okazało sie, że poziom jej wiedzy daje szanse na zdawanie dopiero za 2,5 roku. Dodam, ze poszła z koleżanką która na tym egzaminie wypadła podobnie. Podobno są tam i dobrzy lektorzy ale jakoś przez kilka lat - i kilku lektorów u obu córek - kontaktów głównie finansowych z tą szkołą tego nie zauważyłam Odpowiedz Link Zgłoś
jjakjarek1 Re: Szkola jezykow obchych 21.06.06, 19:09 Polecam EuroDialog - najważniejsze, że dobra kawa jest za darmo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Szkola jezykow obchych IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.06.06, 22:46 OXFORD dosyć drogawo nauczyciele wymagający(aż za bardzo , dlatego zrezygnowalam z francuskiego) na kursie maturalnej uczylam się z książki upperintermidiate ,która byla jednym slowem do kitu..sama lektorka mowila ,że książka ma za niski poziom, ale skoro szkola sobie tak wymyśliła. francuski mi się podobal bardzo (uczylam się tam na poziomie raczej początkującym bo zaczęłam naukę po 2 latach nauki w lo) tylko,że nauczycielka bardzo wymagająca i przestalam z tego powodu chodzić na lekcje.zajęcia odbywały się w soboty.i i każda soobota to była kartkówka..koszmar. EMPIK pierrwszy raz gdy tam trafilam (3 klasa gimnazjum) to myślalam,że się załame.lektorka zamiast nas uczyć to opowiadala o swojej córeczce i nienarodzonym jeszcze dziecku.do dzis pozostała mi nieuzupełniona książka i ćwiczenia.potem z lektorkami było lepiej.wymagające ,aczkolwiek dające dużo wiedzy. EURODIALOG kawa ohydna.ale bardzo mili.najbardziej mi się podobało to,że jest wiele zniżek kulturalnych np.do teatru,kina. poza tym eurodialog ma siedzibę w łdk więc zawsze jak szlam na zajęcia to ziberalam wszystkie ulotki;-)) tylko wybralam sobie fatalną godzinę bo od 19 do 21.. jak wracalam w zimę to byl już problem. a teraz.no wlasnie teraz znow się zastanawiam.najpierw kurs na wakacje.na poziomie mniej więcej przed Advance.a potem w roku szkolnym jeśli się nie dostanę do Kolegium językow obcych to pojde na typowy kurs do Advance. pozdrawiam, Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
african_swallow Re: Szkola jezykow obchych 22.06.06, 09:46 a jaki język Cię interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Szkola jezykow obchych IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 22:16 jesli chodzi o jezyk włoski, hiszpanski lub francuski to polecam Perfect OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz. Re: Szkola jezykow obchych IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.07.06, 15:29 a co sądzicie o szkole ''speak up''?? podczas spotkania bardzo miło mi się rozmawiało, ale jak dowiedzialam jaka jest cena to byłam lekko podłamana(250 złotych na miesiąc:-/) Odpowiedz Link Zgłoś
leni63 Re: Szkola jezykow obchych 21.03.15, 09:18 Nic dziwnego kasa duża i na dodatek jak rezygnujesz to masz problemy z bankiem nie polecam lepiej prywatne lekcje taniej i lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
nulitka Re: Szkola jezykow obchych 20.07.06, 21:50 Ja we wrześniu zapisuje się do Progres słyszałam dużo dobrych opini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: Szkola jezykow obchych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 12:09 szukaj przede wszystkim dobrego lektora, oni moga być prawie wszędzie ;) szkoła też jest ważna, ale mniej,. w primie np. stale kontrolują Twój poziom wiedzy (odgórne zalecenia), panie w sekretariacie dbają o klientów i jest bardzo sympatycznie. english language centre jest ok, choć warunki lokalowe kiepskie. w szusterze przez trymestr było kiepsko, ale myśle, że to wina prowadzącego. nie kieruj się statystykami (ile osób zdało egzamin na certyfikat), bo szkoły "firmują" swoją nazwą tylko tych, których wiedzę gruntowanie sprawdzili i których szanse oceniają na 99%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .EJ na rewolucji Re: Szkola jezykow obchych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 14:18 podobno jest jakaśdobra szkoła ktoś wie jaka to bo nie kojarze nazwy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkola jezykow obchych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 20:04 Błagam tylko nie British Centre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pag. PRIMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 01:12 Ta szkoła ma bardzo wysoki poziom nauczania, a lektorzy są wymagający, ale nie az tak bardzo że trzeba siedzieć po nocach i uczyć się materiału. Kartkówki prawie na każdej lekcji. Atutem jest to, że są nativespeakerzy na bardziej zaawansowanych poziomach j. ang. . Pozatym dojazd jest też świetny, gdyż szkoła leży w środku miasta przy placu Dąbrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkola jezykow obchych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:00 Polecam Profi Lingua.Świetni lektorzy i profesjonalne podejście do ucznia.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwachukichu Re: Szkola jezykow obchych IP: 194.42.116.* 08.09.06, 12:01 wielu moich znajomych chwalio sobie akademie jezykow obcych i kultur narodow...przygotowuja do egzaminow TELC, maja ciekawa oferte jesli chodzi o jezyki mniej popularne, robili kursy dla takich firm jak Philips cz Hutchinson, co chyba tez swiadczy o jakosci uslug.. poza tym kojarze ich przez to, ze angazuja sie w organizacje wielu imprez kulturalnych (ostatnio np. purimszpil - insirowany zydowskim swietem Purim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monka przecież stamtąd piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 10:09 to czemu mówisz, że ich kojarzysz? Oni się tez kojarzą z WSHE i Instytutem Postępowania Twórczego, to nienajlepsza rekomendacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent XII PRIMA IP: 217.97.129.* 14.09.06, 11:07 Uczyli się w niej moi dwaj synowie przez wiele lat. Raz były drobne kłopoty z lektorem/nieprzystosowanymi dziećmi , ale zostały wyprostowane przy pomocy rodziców ;) Poza tym b.dobry poziom, ciągła kontrola efektów nauczania, b.dobra zdawalność egzaminów. Warunki nauki b.dobre. Odpowiedz Link Zgłoś