Dodaj do ulubionych

podróż - jakiś zwrot kosztów?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:07
Cześć,

Sorry, że zawracam głowę takim pytaniem ale nie mam zbytnio dużo czasu, żeby
w innych żródłach się dowiadywać. Dzisiaj dostałam pismo że 02-12 mam egzamin
w Wenecji (konkurs na stanowisko administracyjne B3). Podróż w 2 strony do
Wenecji to koszt ok. 600 zł. Czy zawsze osoba wybierająca się na egazamin
poza granicami kraju - tak jak wielu jechało do Brukseli - sama opłaca koszty
podróży czy jest jakaś szansa chociaż na częściowy zwrot kosztów??

Aiuto!

ciao

karola
Obserwuj wątek
    • melisanda74 Re: podróż - jakiś zwrot kosztów? 14.11.05, 19:12
      chyba jest tak ze dostajesz na konto ekwiwalent za podroz+nocleg
      • Gość: *karola Re: podróż - jakiś zwrot kosztów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:40
        Ok, dzięki za odp. Trochę mnie pocieszyłaś. Wiesz może gdzie należy "uderzyć"
        żeby coś więcej na ten temat się dowiedzieć? Wypada do organizacji która
        pracowników szuka?

Jeżeli ktoś wie coś jeszcze na ten temat to proszę o podpowiedź. Szkoda mi
        zrezygnować, tym bardziej że praca byłaby w "mojej" Wenecji. Papiery miałam
        złożone wszystkie ok, ale teraz jak patrzę w necie to podróż + najtańszy hotel
        to mniej więcej 850 zł (najtańsze hostele 40 eur)

z góry dzięki za pomoc

• Gość: abc Re: podróż - jakiś zwrot kosztów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:43
        Hm, nie dostałaś żadnej informacji w zaproszeniu na rozmowę?

Zazwyczaj zwracają za przelot economy class, pociąg albo jezeli jedziesz
        samochodem jest ściśle ustalona stawka za km + ewentualnie do pewnej kwoty
        noclegi, jezeli są niezbędne.

Inna sprawa, że na "reimbursement" pewnie przyjdzie Ci poczekac - np. pewna
        agencja UE już 3 miesiąc zwraca mi za podróż i już tracę powoli cierpliwość :-((

Z ciekawości, która z agend UE w Wenecji się ulokowała? Do tej pory nie
        słyszałam o żadnej...

Pozdrawiam i powodzenia :-)
        • Gość: abc Re: podróż - jakiś zwrot kosztów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:46
          aha, zapomnialam jeszcze napisac że należy pilnie zbierac wszelkie bilety,
          faktury za hotel, karty pokładowe - mogą byc potrzebne do dokonania zwrowtu.
          Przygotuj sobie tez swój nr konta bankowego w standardzie IBAN + SWIFT banku.
        • Gość: *karola Re: podróż - jakiś zwrot kosztów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:50
          www.regione.veneto.it/NR/rdonlyres/FEBF082D-8D5E-491B-882D-
          DB90725D3D7B/0/BANDO_B3Amministrativo2005TD.pdf

A może w tym przypadku nie zwracają kosztów ? :( Cóż jeżeli tak to chyba
          przemyślę i ze względu na kasę odpuszczę sobie.

konkurs ze strony
          www.regione.veneto.it/Temi+Istituzionali/Risorse+Umane/B3+amministrativo+
          TD+2005.htm
          • stuzia Re: podróż - jakiś zwrot kosztów? 14.11.05, 22:09
            Ja ne znam tej agencji a link nie dziala. Jednak jestem pewna, ze jadac na
            preselection testy z EPSO nie ma zwrotu kosztow (dopiero na oral tests) a jadac
            do jakiejkolwiek agencji czy banku UE na oficjalne zaproszenie na rozmowe
            (bylam na kilku) lub konkurs (bylam na jednym takim z OHIM) to zwracaja koszty
            tak jak to juz ktos wyzej napisal. Dziwne, ze nie dostalas zadnych dodatkowych
            informacji na ten temat? Np o SWIFT i IBAN prosza wysylajac zaproszenie,
            poniewaz musisz udac sie do swojego banku w Polsce i doreczyc dokument z
            podpisem i pieczatka. Za bilety zwracaja na podstawie boarding passow lub wg km
            jesli samochodem a za hotel+posilki ok 50E na dzien.

Dowiedz sie koniecznie. Moze odpisz jakis dyplomatyczny e-mail do osoby, ktora
            Cie zaprosila i zapytaj? Nie znam szczegolow tego konkursu ale z doswiadczenia
            wiem, ze zwracaja wszystkie koszta. Fatalne by bylo gdybys nie pojechala z tak
            prozaicznego powodu jak niedoinformowanie!

Powodzenia
            • Gość: *karola Re: podróż - jakiś zwrot kosztów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:11
              sorry, żeby link zadziałał najlepiej go w całości skopiować i wkleić w pasku
              adresu, wtedy otwiera obie strony
              • stuzia Re: podróż - jakiś zwrot kosztów? 14.11.05, 23:21
                ups, kochana sorry ale nic a nic z tego nie rozumiem, nie zauwazylam wersji EN.
                Tak czy inaczej jestem ciekawa czy jak Cie oficjalnie poinformowali, ze Cie
                zapraszaja na konkurs to czy nie dali Ci dodatkowych info dotyczacych kosztow
                (chociaz czy zwracaja czy nie)?

To zawsze jest jasno powiedziane, czy w ogloszeniu na dany konkurs czy w samym
                zaproszeniu.
                Daj znac jak sie sprawa rozwiazala.
                Pozdr
                • Gość: Morgoth Re: podróż - jakiś zwrot kosztów? IP: 212.75.100.* 14.11.05, 23:31
                  Nie znam włoskiego, ale na pierwszy rzut oka widać, że ta instytucja nie ma nic
                  wpsólnego z UE.
                  • stuzia Re: podróż - jakiś zwrot kosztów? 14.11.05, 23:46
                    No tez tak pomyslalam ale skoro karola pyta na forum UE to sie troche
                    zapedzilam. Tak czy inaczej informacja tego typu pownna byc jasno powiedziana
                    przez organizatora.
                    • Gość: Morgoth Re: podróż - jakiś zwrot kosztów? IP: 212.75.100.* 15.11.05, 00:15
                      Skoro to konkurs jakiegoś lokalnego urzędu włoskiego, to niemożliwe, żeby
                      zwracali kandydatowi za podróż z Polski.
                      • dorrit Re: podróż - jakiś zwrot kosztów? 15.11.05, 10:47
                        Mnie tez sie link nie otwiera, ale z nazwy widze, ze to jeden z konkursow
                        Regionu Veneto. Za podroze kandydatom nie zwracaja we wloskich konkursach,
                        przynajmniej na etapie preselekcyjnym. Kandydatow zawsze jest tzw.
                        zatrzesienie, najlatwiej dostac sie jak zwykle po znajomosci ("mocnej", bo
                        slaba nie wystarcza - vide: liczba miejsc/kandydatow), chociaz jak wszedzie
                        wyjatki sie zdarzaja. Bylam na jednym pare miesiecy temu w Rzymie (do Min.
                        Esteri - ok. 250 tys. kandydatow na 50 miejsc, B iles tam - mnostwo widzialam
                        Wlochow przyjezdnych z innych miast - latwo poznac po torbach i z rozmow).
                        Nie zaluj - chociaz rozumiem nostalgie za "Twoja Wenecja".

Na tym forum dostaniesz raczej info o konkursach do UE.
                        Poza tym - jest prywatne forum wloskie (dzial Edukacja, chyba) - tam pisza
                        m.in. ludzie z polnocy, ale glownie z Mediolanu.
                        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka