3 dni

(3 wyniki)
  • Witam, Jadę na Białoruś 16 lutego. Jest to mój pierwszy wyjazd, jadę rejsowym autokarem Warszawa-Mińsk. Co mnie czeka na granicy? - wypełnianie jakiś papierków (nie znam rosyjskiego ani białoruskiego)? - czy muszę posiadać przy sobie jakąś gotówkę (mam przecież wykupione ubezpieczenie EUROPA), a jeśli tak to ile (jadę na 3 dni) i w jakiej walucie? Liczę na jakieś wasze rady przed moim wyjazdem.
  • Witam! Za kilka dni wybieram się do naszych wschodnich sąsiadów i mam kilka wątpliwości natury formalnej. Planuję poruszać się po całym kraju, a na dłużej zatrzymać się w Mińsku. Przejrzałam informacje o Białorusi na forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania. Może ktoś z Państwa zechce mi wyjaśnić następujące kwestie: 1. Rejestracja - ile kosztuje na milicji/w OWiRze? - czy istnieje możliwość "alternatywnej" rejestracji - biura podróży, hotele - ewe...
  • Mam pytanie. Muszę sie udac na parę dni, do tygonia na Białoruś...Czy ktoś wie może jak wyglada tam sytuacja? Chodzi mi o traktowanie Polakow? Nie mam ochoty lądować coraz na jakimś przesłuchaniu albo stać na granicy 4 dni:/ będę wdzięczna za odpowiedź...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się