Forum Turystyka Europa Francja
ZMIEŃ
      3 dni

3 dni

(16 wyników)
    • Będę miała tylko 3 dni ( w praktyce właściwie dwa pełne i dwa po ok.połowę) w Paryżu na początku czerwca. Dni będa już długie wiec pierwszego wieczora na pewno też pokręcimy się po mieście. Chcemy oczywiście zobaczyć jak najwięcej ale z założenia odpuszczamy muzea, Wersal itp. Chciałam bardzo pojechać na Cmentarz Père-Lachaise , ale po dłuższej analizie doszłam do wniosku, że przy tak krótkim pobycie to strata czasu jednak :( Myślę że spokojnie można też odpuścić wypad do La Defense...
    • witam... pod koniec stycznia planuje być 3 pełne dni w Paryżu, dzień wcześniej przylece i dzień po wylece, nocleg zarezerwowałem w Hotel Jarry Confort, podobno jest dobrze usytuowany. Mam pytanie, jak moge dobrze rozplanować te 3 dni, chciałbym najważniejsze miejsca zaliczyć, liznąć, wiem że nie uda mi się wszytskiego zwiedzić, ale co warto?? Luwr, Wersal, Eiffela, Notre Dame, M Erotyki, M D'Orsay, Bastylia ... zaproponujcie coś:) pozdrawiam serdecznie
    • Witam, Zamierzam zrobić małżonce niespodziankę w rocznicę zaślubin i zafundować jej wspólne 2-3 dni w jakimś przytulnym hoteliku w Paryżu. Chciałbym to zawczasu zorganizować, tzn zabukować przez internet bilety oraz hotel. Sęk w tym, że nigdy tego nie robiłem i nie wiem jak się do tego zabrać, a nie chciałbym tak istotnego wyjazdu spalić przez swoją niewiedzę. Nie chcę pytać o rady znajomych ani nawet dzieci, żeby załatwić temat incognito (zależy mi mocno na zaskoczeniu małżonki) Ma...
    • Witam, jade na 3 dni do Paryza - ponoć jak na to miasto to trochę mało, więc pytanie - co warto koniecznie zobaczyć. Z góry dziękuję za rady:)
    • Czy oplaca sie w ogole pojechac do Paryza pierwszy raz w zyciu na 3 dni? Mam wlasnie taka okazje, ale z drugie strony zastanawiam sie czy nie poczekac az bede miala wiecej czasu (na przyklad caly tydzien.) Dodam tylko, ze nie przepadam za zwiedzaniem muzeow przez dlugie godziny wiec na muzea nie chce poswiecic zbyt duzo czasu. Mozecie mi cos poradzic? Dziekuje bardzo
    • 28 sierpnia lecę z mężem do Paryża. Na razie mamy zarezerwowny lot i bilety do Moulin Rouge :) Może ktoś ma ochote mi pomóc? Pierwszy raz w Paryżu. O 15 bedziemy na miejscu, wieczorem chcemy wybrać się na kolację na statku- można tez to wcześniej zarezerwować? Niedziela: chcemy zwiedzić Paryż autobusem Sightseeing. wieczorem o 19 Moulin Rouge. Zostaje poniedziałek i pół wtorku :) Może macie jakies sugestie? Szukam tez hotelu w centrum, żeby wszędzie było w miarę blisko. dzieki za...
    • na ulicę 11 Avenue Mac Mahon najszybciej :) ile kosztowałaby taksówka??
    • Mam zapowiedziana wizyte bliskiej osoby mieszkajacej w Australii. Moge jej poswiecic tylko 3 dni na pokazanie Paryza. Juz troche zna to miasto, ale nie byla na Montmartre, ani w muzeum d'Orsay. Chce jej to pokazac , a poniewaz do Francji nie wiadomo kiedy bedzie mogla przyjechac po raz nastepny, chce jej tez pokazac cos z zamkow. Wiec czy Wersa( tlumyl )czy Fontainebleau i Veaux de Vicomte?
    • Czy mam szanse zobaczyc choc cos w Paryzy w jeden pelny dzien ,2 gi na eurodisneyland, 3 do wieczora ,bo wlasnie kupilam bilety na sky- promocja o,oopln dla dzieci i chcialabym poleciec i jak to wyglada z czasem?
    • Proszę o wyjaśnienie -jak posługiwać się tą kartą -czy ja muszę za każdym razem kasować np. przy wsiadaniu do metra tramwaju czy autobusu czy tylko starczy raz pierwszego dnia ? Będę mieszkał w F-1 Saint Denis III strefa -cztery dni a potem Sarcelles tj. IV strefa dwa dni chcę kupić dwie karty na pięć dni (dwie osoby)-może mi ktoś doradzi?
    • Witam jade na 3 dni 9-11 maja wypada sroda=-piątek do Paryża. Wyląduje zapewne około 14.00 tego dnia. bardzo chciałabym zwiedzic : Rejs statkiem po Sekwanie,wjazd na Wieżę Eiffela,Przejazd metrem na Montmartre. Zwiedzanie Bazyliki Sacre-Coeur wzniesionej na szczycie wzgórza Montmartre, Place du Tertre lub Przejazd metrem na Ile de la Cite. Zwiedzanie Katedry Notre-Dame.Przejazd metrem na Plac Charlese'a de Gaulle'a. ewentualnie łuk triumfalny symbol Francji, drugi dzien - Dis...
    • Czy istnieje coś takiego. Czy można zakupić jeden bilet na merto i RER np. na jeden dzień, czy jest tylko możliwość kupna osobno tych biletów
    • Wybieram się do Paryża we wtorek od godz 12 do czwartku do 12. Mam w planach kupić Paris Visites na dwie doby. Czy one są od godziny wejścia do pierwszego środka lokomocji?? Zastanawiam się także nad pakietem 10 biletów, wydaje mi się że powinny mi wystarczyć. Czy jest duża różnica w cenie. Czy bilety także są na wszystkie środki lokomocji?? I gdzie się je kasuje??
    • Mam pytanie, na ile dni tam pojechać tak aby spokojnie obejść i poznać całość a dziecko się wybawiło? Na forum były opinie kilka razy, z których wynikało, że wyjazdy dwudniowe to stanowczo za krótko, do wszelkich atrakcji były godzinne kolejki itp. Być może trafiłam akurat na tylko negatywne komentarze. Wybieram się z córeczką i chciałabym zaplanować to w miarę rozsądnie.
    • Czy wiecie może jakie plaże są w okolicach St. Raphael - kamieniste czy raczej piaszczyste, czy trzeba zabierać jakieś specjalne obuwie do wody?
    • Witam ;) ja również zwracam się do forumowiczów z pytaniem:) wybieram sie na 3 dni do Paryża i mam pytanie odnośnie biletów. Czy biorąc pod uwagę kwestie transportu z lotniska charles de gaulle do centrum, bardziej opłaca kupić sie paris visite na 3 dni w strefach 1-6 czy kupić karnety, i ewentualnie dodatkowy bilety na podróż z lotniska do centrum ? serdecznie pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się