abs

(10 wyników)
  • po uruchomieniu silnika wszystko gra, lecz po okolo 15 sek zapala sie kontrolka abs i pali sie caly czas gdy auto jest odpalone. Mam tak od 3 dni - nic przy aucie nie robilem, plyn hamulcowy jest na odpowiednim poziomie, hamulce dzialaja sprawnie. Honda Civic 1.5 '98r. Jaka moze byc tego przyczyna ?? Pozdrawiam :)
  • szlag go trafił 3 dni po wygasnięciu 2 letniej gwarancji. seat każe mi kupic nowy moduł za 2500 zł!!!! Co robić? Może cos podpowiecie.... Pozdrawiam al
  • od jakiegos czasu nie uzbraja sie abs [lampka swieci]ale jak bylo bardzo cieplo to po dwoch-trzech odpaleniach auta[jazda po miescie]uzbrajal sie teraz jest zimno i nic nie wiem jaki to ma zwiazek z temperatura?
  • obie rzeczy wysiadly zaraz po tym jak odpalalem auto z akumulatora innego auta, (robilem to 2 razy) co to moze byc, slyszalem o jakims kablu od alternatora? Dzięki!
  • Pewnego dnia wysiadly abs'y i zaden spec (bylem u kilku) nie jest w stanie znalezc przyczyny... Dodam, iz hamulce dzialaja normalnie, kontrolka abs caly czas sie pali, a czujniki w kazdym kole sa dobre (sprawdzone). Czekam na porady, dzieki.
  • Jestem zainteresowany załozeniem abs w w samochodzie Renault Laguna I. Czy ktoś może mi poriwiedzieć co musze kupić w tym celu tzn. jakie części. słyszałem że pompe od abs, czujniki i komputer. Czy cos pominąłem. I ile te częsci mnie więcej by kosztowały -używane, nie koniecznie nowe oraz czy zwykły ale dobry mechanik poradził by sobie z tym.
  • Problem polega na tym że kiedy odpalę auto i lampka ABS zgaśnie,słyszę z kabiny dziwne odgłosy pod maską,a hamowanie jest takie jak na śliskiej drodze choć jest zupełnie sucho. Dopiero po przejechaniu kilkunastu metrów lampka ABS zapala się ponownie tzn wyłancza się ABS i hamowanie jest normalne. Proszę o jakąś wskazówkę .
  • Jak po wyłączeniu ABS będzie zachowywał się korektor? Czy za dużo hamulca nie trafi na tył? Czy korektor można ręcznie przestawić - Clio 1.4 (bez ESP).
  • co sadziciw o ABS w punto, czy warto dopłacać przy zakupie nowego auta
  • Mam Opela Vectrę 91r 2.0i iABS podczs hamowania dziwnie mi sie pedał blokuje i hamulce nie działają a podczas wolnej jazdy nawet przy leciutkim traceniu pedału hamulca coś sie włancza i głośno pracuje. Poradżcie mi jak to usunąć
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się