Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      akumulator

akumulator

(51 wyników)
    • Czy w Polsce ktoś robi akumulatory motocyklowe?
    • allegro.pl/akumulator-oryginal-yb7l-b-12v-7ah-promocja-i1452979381.html Jakie jest prawdopodobienstwo uszkodzenia się w transporcie, co sadzicie o samym akumulatorze?
    • Witam, motor to Honda Goldwing, niestety nie znam dokładnie modelu, wiem że kosztował coś koło 100 tyś zł i jest z 2008r. W motocyklu rozładował się akumulator (zima), ale nie mogę go zlokalizować, może jest gdzieś wyjmowany przewód plusowy. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki, nie chciałbym niczego popsuć gdyż cacko nie jest moje. Pozdrawiam
    • Mam akumulator M.Line YTZ10S który padł po zimie:/ (wcześniej nie było z nim żadnych problemów, żadnych oznak ze może być coś nie tak). Oczywiście go podładowałem, moto odpaliło, zrobiłem 15-20km, odstawiłem, po 3 dniach to samo z aku. Próbowałem go podładować ale tym razem zero reakcji, cisza- brak "bulgotania". Czy da sie jeszcze coś wykrzesać z tego aku? Co możecie poradzić?. Czy pozostaje tylko inwestycja w nowy?. pozdr
    • Witam, niedawno kupilem nowy akumulator sucho ladowany i poradzilem sie pewnej osoby czym mam zalac, w odpowiedzi uzyskalem ze woda destylowana i tak zrobilem, po zamontowaniu okazalo sie ze nie ma odpowiedniego zasilania zeby odpalic motocykl. Pozniej dowiedzialem sie ze mialem go zalac elektrolitem, czy da sie go teraz jakos uratowac czy juz jest do wyrzucenia ten akumulator??? Pozdrawiam i z gory dzieki za odp.
    • Dzis przystapilem do wymiany akumulatora ktory po wlozeniu okazal sie za wysoki kupilem go w poniedzialek jest to akumulator elektroliwy sucho ladowany. Czyli po zalaniu elektrolitem jest naladowany problem jest taki za hu..a go nie wloze. Pojechalem wiec do babki od ktorej kupilem mowiac,ze jest za wysoki spojrzala jeszcze raz w katalog i okazalo sie ze dala mi nieten zamiast 10cm/ wysokosci dala mi 14cm. Po czym ma zadzwonic w poniedzialek do hurtowni i da znac. I teraz pytanie kogo w...
    • Witam. Ponieważ jestem nowy w tematyce motocyklowej jeszcze nie wszystko wiem.A pytanie mam takie, czy akumulator motocyklowy oczywiście 12 V mogę ładować normalnym prostownikiem jaki mam do samochodu.Widze na Allegro rózne patenty typu łądowarka-prostownik ale czy to jest jakaś różnica w przypadku ładowania normalnego kwasowego akumulatora.Przecież nawet jeśli prąd rozruchu jest mniejszy niż w aku od samochodu to i tak podczas ładowania powinien pociągnąć sam tyle prądu ile trze...
    • Witam, czy można ładować akumulator motocyklowy zwykłym prostownikiem (takim do samochodów)? Gdzieś czytałem że tylko specjalną ładowarką do akumulatorów motocyklowych. Z czego wynika różnica? Jeśli jest.
    • przeczytałem że na zime dobrzebybyło wyjąć akumulator z moto do domciu, no dobra i co z nim tak poprostu ma stać? a pozatym piszcie co wy robicie z motorkami gdy zimują aby na wiosne były wypoczęte? :)
    • witam chcialbym przestszec wszystkich przed firma QUAND produkujaca/importuajca akumulatory , mam akumulator z tej firmy na gwarancji z uszkodzona cela ( tzw cela opadla) . Gwarancji mi NIE UZNANO odpisano ze zostal bardzo mocno rozladowany i zasiarczyla sie cela . Akumualator rozladowal sie sam w 15 mninut , pozyczylem inny akumulator i wszystko chodzi , ladowanie jest , pobierania pradu na wylaczonym zaplonie nie ma.
    • Witam Mam aktualnie suzuki rg 80 i mam w niej akumulator 12 V i 5 ah czy te 5 ah (amperogodzin) nie jest za mało? Bo on mi ciągle siada i musze kupić nowy tylko nie jestem pewny czy taki ma być. Proszę o pomoc. Pozdro...
    • Co sądzicie o bezobsługowym akumulatorze niemieckiej firmy VARTA?
    • Kupilem motor. kurcze, nowy akumulator po 10 min pracy nawolnych obrotach lub po krutkiej jezdzie calkowicie sie rozladowuje. co to moze byc? regulator napiecia czy jakies zwarcie? zaznaczam ze akumulator jest ok bo z innym tez w sumie dobrym robi to samo!
    • Przeładowałem akumulator do Virago 750, tzn zostawiłem go na ładowaniu na ponad tydzień przez własne gapiostwo! Jak zszedłem do piwnicy nie było już ani kropli elektrolitu, a cały był cieplutki. Będzie coś jeszcze z niego i co mam z nim zrobić żeby był cacy?
    • padl mi akumulator.nie mam prostownika.czy mozna podlaczyc akumulator samochodowy aby odpalic motocykl?
    • Wiadomo jest, że akumulator w zimie trzeba przechowywać w ciepłym miejscu i co ok miesiąc doładowywać. Mam pytanie: Czy jeśli motocykl garażowany jest w ogrzewanym pomieszczeniu to akumulator do doładowania trzeba wyjmować czy można go ładować beż wyciągania z motocykla? I czy nie uszkodzi to instalacji?
    • witam,jak w temacie chcialem sie dowiedziec czy mozna taka zelowe moto.allegro.pl/show_item.php?item=41144666 wsadzic do motocykla,a konkretnie do MZtki251,podobno te akumy sa do podtrzymywania napiecia tylko i moga siasc szybko bo nie daja rozruchowego pradu.prawda?falsz?
    • Poradźcie co zrobic przed tym nim maszyna zasnie w zimowy sen.
    • Odpalam raz w miesiącu mój motocykl, żeby trochę sobie pochodził - pół godziny. Tylko że ten rozruch jest strasznie ciężki. Ssanie włączone, kranik na PRI, kręcę, kręcę, akumulator pada. Z pomocą samochodu (przez przewody rozruchowe) w końcu udaje się odpalić silnik. Wtedy, zanim się nagrzeje, też chodzi jakby miał zaraz paść. Latem generalnie odpala bez większych problemów, chyba że bardzo długo stoi, to jest trochę ciężej. Moto - suzuki gsx-f 750.
    • Czekam na takowy post, ale jakoś się nie pojawia - dlatego zaczynam sam. Jeżeli już podobny temat był omawiany - przepraszam, nie mogłem znaleśc. A więc? Co należy zrobić w motocyklu przed postojem zimowym? Motocykl odprowadzam 1 października, planuję postój bez odpalania do 1 marca, a może jeszcze dłużej jeśli pogoda nie dopisze. Oto co już wiem na pewno: 1. Zatankować do pełna - dzięki temu wykluczymy powietrze z baku, a tym samym zapobiegamy rdzewieniu od środka. 2. Wyj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się