Dodaj do ulubionych

Jaki akumulator?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:02
Witam
Mam aktualnie suzuki rg 80 i mam w niej akumulator 12 V i 5 ah czy te 5 ah
(amperogodzin) nie jest za mało? Bo on mi ciągle siada i musze kupić nowy
tylko nie jestem pewny czy taki ma być. Proszę o pomoc. Pozdro...
Obserwuj wątek
    • pawellisiecki Re: Jaki akumulator? 28.07.05, 20:35
      Ciagle ci siada bo prawdopodobnie juz sie nadaje do wyrzucenia.Wyrzucac nie
      powinienes, bo i szkodliwe to dla naszego wspolnego srodowiska naturalnego i
      taniej kupisz nowy aku.Jezeli fabrycznie masz aku o wlasnie takich parametrach,
      to nie potrzebujesz tuningowac moto stosujac pojemniejszy.Normalny nowy
      akumulator po pierwszym naladowaniu( jezeli jest sucho ladowalny to po zalaniu
      elektrolitem-patrz instrukcja) bedzie w b.dobrym stanie przez baardzo dlugi czas
      bez podladowywania.Jezeli bedzie inaczej, to albo masz uszkodzony alternator
      albo inna czesc elektryki-prosto do serwisu.
      Nie boj sie tego wydatku.Ja sie balem,głupi, po co sie tyle meczylem, 600cm3 na
      pych, regeneracje ciagle ladowania,podladowywania,stresy na stacjach paliw i
      takie..
      Pozdrawiam
      Szerokosci
      • Gość: Dzakas Mam taki sam problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 20:40
        Ja swoją jak podjechałem jeden pociag drugi wiec odpadam patrze trzeci gasze u
        lipa widze nwoy a tu pstryk i nic zmuszony bylem na pych z pod przejazdu a tu
        pociag ciagle jezdzie wkoo..lem sie i pojechalem na około
        • matej23 Re: Mam taki sam problem 28.07.05, 20:50
          14 razy przeczytałem ten post i nadal nic nie rozumiem...
          • Gość: synus Re: Mam taki sam problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 22:33
            Chciałem się dowiedzieć czy mam po prostu dobry akumulator, bo może ktoś
            założył inny a ja nie mam manuala...Dzięki i pozdrawiam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka