Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      albania

albania

(12 wyniki)
    • Niczego, bo Albania jest naprawde fantastyczna! Polecam szczerze kazdemu.
    • Witam wszystkich, bardzo interesują mnie obyczaje panujace w tak nieznanym państwie jak Albania. Wszystkich , którzy tam byli, albo mają pojęcie o tym wyjątkowym kraju , prosze o pomoc. Chodzi mi o podawanie jakiś interesujących ciekawostek, niezamieszczanych w podrecznikach i przewodnikach. Głównie interesuje mnie sprawa kobiet w tym państwie , czy to prawda , że nadal zdarzają się tam liczne porwania ?? Dziękuję kazdemu z goóry za pomoc
    • Witam gorąco: Pilnie poszukuję źródeł (najlepiej w internecie)zawierających słówka i zwroty niezbędne podczas podróży przez Albanię.Wyjazd zaplanowany jest na koniec września. Proszę o pomoc. Za każdą informację z góry dziękuję.
    • Pani Kaminska pytal duzo w jej artykul. serwisy.gazeta.pl/turystyka/1,61508,3008434.html. Oto odpowiedzi: Dlatego nie pisalem konkretnych adresów bo: 1. W Albanii wszystko zmieni szybko, na przyklad duzo hotelów, restauracji zostal budowane bez pozwolenia, które juz po prostu nie istnieja. 2. W miastach wszedzie sa restauracji, nie chcialem proponowac, kazdy moze znalezc jedne. 3. Dlatego nie dalem numra telefona, bo nie jestem pewien, ze tam nie tylko po albansku mówia. 4. Je...
    • Albania(11)

Czy jest w ogolne realne pojechac do Albanii? Czy istnieje tam jakas infrastruktura turystyczna? Sa jakies strony o tym? Tak mi przyszlo do glowy, ze przeciez tez leza nad Adriatykiem a jakos cicho o tym zeby ktos tam dotarl. Czy rzeczywiscie jest tak niebezpiecznie?
    • straszna lipa ani to ciekawe, ani to ładne a gdzie ci siedzący cinkciarze obok tego znaku wymiany walut?
    • Planowany od dawna wyjazd (objazdówka po Bałkanach) udało nam się zrealizować. Głównym celem wypadu była oczywiście Albania. To właśnie na Forum naczytaliśmy się a zaraz po tym nabraliśmy olbrzymiej ochoty na obejrzenie tego tajemniczego kraju. Plan wyprawy (przynajmniej ten wstępny) zmuszeni byliśmy zbudować na istniejących połączeniach z Polski z jakimś bałkańskim miastem. Padło na Sofię. Potem było już łatwiej. Przez Saloniki, Kalambakę, Ioanninę i przejście graniczne w Kakavi...
    • >>Albania(10)

Witam, zastanawiam sie nad wakacjami w Albani. Czy ktos moglby mi cos doradzic? Planuje pobyt nad morzem, i zwiadzanie gor. Szukam spokojnych i cichych miejsc, czystych plaz (nie koniecznie piaszczystych) ale bardzo 'malowniczych i widokowych' :) Nastawiam sie na spanie na kampach w namiocie, ewentualnie tanie kwatery. Wybieram sie oczywiscie autem. Bede wdzieczny za wszelkie informacje.
    • planuje w wakacje pojechać w te własnie miejsca, ale jak narazie nie mam z kim, jesli ktoś byłby zainteresowany - zaparszam. nigdy nie byłam w tamtym rejonie, dlatego tym bardziej chcę tam pojechać. nie należe do osób bardzo wymagających, jestem z tych kobiet, które sa w stanie przezyc w kazdych warunkach, aby tylko było ciekawie i pieknie. kontakt ze mna mada_s@gazeta.pl zapraszam :)
    • Jak najłatwiej dostać się do Tirany. Chodzi mi również o przystępną cenę podróży. Jaką drogę i jaki środek transportu mi polecicie? Z góry dziękuję! Pozdrawiam!
    • Witam! Może mi ktoś podać jakie biura organizują wyjazdy do Czarnogóry?? dzięki bardzo!:)
    • interesują mnie wszystkie kraje połódniowe :) czy macie cos godnego polecenia gdzie mozna tanio i przyjemnie spędzić wakacje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się