Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      alergia

alergia

(4 wyniki)
    • szukałem na forum ale odpowiedzi na nurtujący mnie problem nie znalazłem. Kilka lat temu zachorowałem. Dostałem 4 tyg na doxycyclinie. Od tamtego czasu doskwiera mi alergia. Objawy zauważyłem dopiero po leczeniu. W związku z tym czy alergia może mieć związek z boreliozą? Jak myślicie?
    • Opisze swój przypadek. Otoz jakies 2,5tyg. temu ugryzł mnie kleszcz. Drapałem się w miejscu ukąszenia, wystąpił rumień (myślałem że to ukąszenie komara- swędzące bardzo). Zorientowałem sie dopiero po 5-ciu dniach i wyciągnąlem go. Rumień zaczął sie zminiejszać, ale wystąpiły objawy w postaci: bóli grypopodobnych (bez temperatury- może dlatego że jestem wiele lat już szczepoiny na grypę), zawroty głowy i straszne duszności. lekarz przepisał mi na 3 tyg. doxycylinę (osobiście jestem...
    • Zastanawia mnie pewna rzecz. Od 10 lat, czyli od czasu pojawienia sie rumienia i zachorowania (jestem tzw ciezkim przypadkiem)nie mialam ani razu anginy, zapalenia oskrzeli, przeziebienia, bolu gardla. Jest to o tyle istotne, ze od malego szkraba mialam anginy ok 8 razy w roku, srednio 2-3 x w roku zapalenia oskrzeli, czesto zawalone zatoki i katary. W tym rowniez 5 razy dosc konkretne zapalenia pluc (nie w roku, a w zyciu :) Od kiedy pojawil sie rumien - po prostu jak reka odjal. Czyz...
    • dziekuje za odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się