-
zaczęłam się zastanawiać czy psy z rodowodem tez maja alergię ? U mnie prawie co drugi piesek ( nieważne czy york czy shih ) maja alergie pokarmową albo na kosmetyki , ale wszystkie są bez papierów . Jedyny grzywacz chiński ma papiery ale on znowu ma coś z psychika , bo demoluje mieszkanie .
Uważam , że rodowód nie ma tu nic do rzeczy ale może ? Nie słyszałam by "papierowy" shih tzu miał alergię .
-
Kurcze moja radość był przedwczesna że udało się na czas wyłapać nawrót alergii. Niestety wczoraj obie dostały antybiotyk. Fabcia ma na brzuszku paskudny wysyp, drapią się obie jak oszalałe. Pcheł nie mają, sprawdziliśmy wczoraj, pomogło zakropienie. Musą brać 2 x dziennie tabletki:(. Na razie przez 8 dni, potem zobaczymy. Są na diecie hypoalergicznej i zero poprawy w sumie. Pierwsze dni tylko miałam nadzieję że pomogło, ale potem znowu się zaczęło drapanie. Nawet kąpiele w szamponie weteryna...
-
Prawie miesiąc temu udało nam się wyjść z alergi, a tu znowu strupy. Po strzyżeniu okazało się że jest ich dość dużo, a z jednego pod uszkiem utworzyła się brzydka rana. Młoda dostała do smarowania taki lek w mydle płynnym (różowy kolor) oraz oxykort z antybiotykiem w areozolu. Macie może jakieś rady jak to jej aplikować? Z przemywaniem rany nie mam problemu, tylko tragedia jest z zastosowaniem areozolu. NIe wiem czy dobrze robie, ale zakrywam szmatką mordkę (żeby areozol nie dostał się do py...
-
CZY PIESKI SHIH TZU UCZULAJĄ?
PODOBNO NIE, DLATEGO, ŻE MAJĄ WŁOSY, A NIE SIERŚĆ.
TYLKO CZY TO PRAWDA?
MOŻE WIECIE ,,Z WŁASNEGO DOŚWIADCZENIA''???
-
Ja zaczęłam rok okropnie:(. Od około 20 grudnia walczyłam z grypą, horror, do dziś cały czas coś się dzieje u mnie, a to katar, kaszel itd. Nie mogę sobie z tym badziewiem poradzić, lekarze też zresztą. Mam jednak nadzieję że to już koncówka. Ucierpiały też na tym małe, i to bardzo bo mają taki paskudny wysyp skórny alergii że horror. Wczoraj byłam z nimi u lekarza oczywiście i znowu leki, antybiotyki, zastrzyki i mazidła. Biedna Fabcia rozdrapała sobie głowę do tego i ma paskudną ranę. Mazid...
-
Witam,
chciałabym upewnić sie że nie popełnię błędu...
mój mąż jest alergikiem... sierść generalnie go "zabija", ale czytałam że jest
to rasa która ewentualnie byłaby dla nas odpowiednia.
Czy spotkaliście sie może z przypadkiem że jednak kogoś uczulił piesek?
Piesek ma być niespodzianką dla córki na urodziny, ale chciałabym sprawdzić że
mąż nie ma uczuleni, czy zdobycie kupki sierści i "podsunięcie" mu będzie
dobrym testem czy zareaguje alergicznie?
Czy mogłabym prosic kogoś o taką ...
-
Witajcie, wstawiam fotkę mojej kochanej niuńki
bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/28/92/964cabb166.jpg
ale ona już wyjaśniała, była czarno, brązowo biała a teraz tego czarnego już prawie w ogóle nie widać a ona ma dopiero 10 tygodni.... Jestem bardzo ciekawa co z niej wyrośnie:) Sporo urosła odkąd jest z nami, normalnie rośnie w oczach, waży już 1,800 i jest taką kochaną kuleczką.
Dużo piszecie o alergiach no i tak się zastanawiam czy aby jej też karmy nie zmienić. Podaje jej obecnie...
-
Witam ponownie,
przeczytałam to forum już chyba całe, mam problem z moją suńką od samego początku - jest alergiczką, drapie się , problemy z uszami , oczami itp. Próbowałam już wielu karm , zaczęłam od royala dla szczeniąt , w których jest kurczak , potem przeszłam na inne karmy z jagnięciną typu acana , pro plan i nie było poprawy . Któregoś dnia przeczytałam jak jedna z forumowiczek zasugerowała ,że silnym alergenem są zboża , na które ja w składzie karm nie zwracałam uwagi. Moja wetka na...
-
Potrzebuję porady. Od jakiegoś czasu moja sunia ma objawy alergii,do tej pory karmiłam ją Royal Canin. Czy możecie polecić sprawdzoną karmę hipoalergiczną? Której cena nie zwaliła by mnie z nóg.Żal mi patrzeć jak mała się drapie. Pozdrawiam:)
-
Hej,
Nie wiem czy to normalne czy coś mu dolega mój 7,5 tyg piesek czasami(parę
razy w ciągu dnia) gryzie tylne łapki i liże trwa to chwile i tez drapie sie
po głowie najpierw wydawało mi się ze tylko za uszami( ale to rożnie w sumie
przed uszami tez) i tez nie robi tego co chwile i nie wiem czy to
normalne?Uszka ma zdrowe, a je karmę canion starter i taka je od początku,
pchełki żadnej tez nie znalazłam, zmian na skórze też nie zaobserwowałam. Tak
bez przyczyny może sie drapac i gryś...