Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      alergia

alergia

(69 wyników)
    • Moja 40-kilowa rottwailerka w wieku 13 lat uprzejmie nabawiła się alergii. Wg wskazań weta powinna jeść: wieprzowinę z ryżem lub jagnięcinę z ryżem ewentualnie koninę z ryżem. Diagnoza powstała na skutek cyklicznego (4 raz) grzyba w uchu. Żadnych pszenicznych (makarony, pieczywo) drobiu, nabiału, marchewki ... To naprawdę duża rewolucja w naszym życiu ;-) bo zawsze jadła chappi, a najchętniej resztki z obiadu. Uwielbiała też wykradać chlebek gołębiom. A rano miseczka mleczka... I skończ...
    • Oddamy kocurka, nazywa się Wagner i ma 5 lat to łaciaty biało czarny dachowiec, duży. Kot jest wysterylizowany, od zawsze w mieszkaniu. Czysty i spokojny, przyzwyczajony do dzieci. Nie jest wybredny z jedzeniem, je suchą karmę. Niestety ku rozpaczy naszej i dzieci musimy go oddać ze względu na zdiagnozowaną u młodszego syna alergie. Na życzenie prześlemy zdjęcia Warszawa i okolice
    • .. bo przecież nie oddam Dużej. A wczoraj dobitnie to stwierdziłam, gdy po kilku dniach nieobecności wzięłam Dużą na ręce i od razu dostałam wysypki na szyi i zaczęłam kaszleć. Jestem załamana. Na razie pomaga branie rutinoscorbinu i alericu, ale co zrobić, aby się skutecznie pozbyć tego świństwa? Jest to w ogóle możliwe? Przecież nie oddam kotki.
    • Witam, chciałabym zapytać się czy ktoś z Państwa odczulał się w ten sposób. Ja kiedyś szczepiłam się na alergię na pyłki i robiłam to wtedy gdy nic nie pyliło ( bez kontaktu z alergenem), a mój alergolog kazał mi się szczepić teraz, gdy mam kota w domu ( kontakt stały z alergenem). Byłabym wdzięczna za opis swoich doświadczeń, bo kuracja jest długa i droga, a przede wszystkim nie wiem czy w moim przypadku będzie całkowicie skuteczna.
    • mam pytanie - moje dziecko przez pierwsze 2 lata chowało się z psem - nie miało żadnych ojawów alergii. Czy jeśli będę miała nowego psa to na innego psa może być uczulone. Czy alergen zależy od psa jako gatunku czy psa jako osobnika?
    • Mój 8m-czny syn ma zapalenie oskrzeli, leczymy się w szpitalu. Szpital jest pełny – przeszło 30 dzieciaków i wszyscy mają zapalenie oskrzeli lub płuc. Ale gdy lekarze dowiedzieli się że mam kilka kotów mówią ze mój mały ma zapalenie oskrzeli z alergii na koty. Obiecałam sobie codziennie odkurzac, filtrować powietrze w domu i mam jeszcze inne pomysły. Mysle tez o preparatach allerpet, tylko nie wiem czy są w pełni bezpieczne dla kotków. Tylko czy oni mogą mieć racje? Dzie...
    • Jakie macie szczescie ze nie macie alergii na kocia siersc! Mi sie tak strasznie marzy kicia... I nie moge jej miec, bo jak tylko jest w poblizu jakis kot to zaczynam kichac, smarkac, dusic sie, lzawic i co tylko :( Zazdroszcze wam, posiadaczom kociakow.
    • Witam! Chciałam się Was poradzić w sprawie wzięcia kota. Wczoraj byliśmy u alergologa i poprosiłam o zrobienie mojemu 5-letniemu synkowi testów, bo chciałam, zanim weźmiemy zwierzątko, upewnić się, że dziecko nie jest uczulone. Bardzo chciałam uniknąć sytuacji w której okazałoby się, że synek jest uczulony i trzeba kotka oddać. Tymczasem lekarka stanowczo odradziła nam ten pomysł. :( Powiedziała, że testy i tak nic nie pokażą, skoro dziecko nie miało do tej pory styczności ...
    • Mam pytanie stwierdzono mi alergie na kota czy musze sie go pozbywac czy da sie z tym jakos zyc?
    • Mam pudelka miniaturowego 3 letniego. Jest bardzo wesoły, mądry, kochany i rozpieszczany przez całą rodzinę. Nie jest to typowy kanapowiec, lecz szalony i wesoły psiak z zawsze usmiechniętą minką. Wszystko byłoby OK, gdyby nie jego łapy... Problem zaczął się półtora roku temu, kiedy poirytowana jego wiecznym lizaniem kończyn (ćlamaniem, mlaskaniem, również w nocy)zajrzałam i o zgrozo, przeraziłam się, że pomiędzy palcami ma rany, które były koloru czerwonego, wyglądało to jak zacz...
    • Testy wykazały ,ze dziecko jest uczulone na sierść kota i psa.Czy to oznacza ,że jest uczulone na wszystkie futrzaki???Synek bardzo chce miec zwierzątko,niedługo ma urodziny,czy pozostaje mi tylko zakup akwarium z rybkami???
    • mam bardzo silna alergie, ale od dawna marze, by miec w domu kota. czy ktos z was ma kota i uczulenie? jak sobie radzicie? czy ktos z was odczulal sie u lekarza? czy skutecznie? bardzo prosze o odpowiedzi!
    • Od 3 dni mamy w domu kotka. Do tej pory wszystko bylo OK, wczoraj wieczorem w trakcie zabawy kociczka podrapala mojego faceta, a jemu w tych miejscach porobily sie bable i swedzialo go cale cialo. Czy to mozliwe, zeby mial alergie na kota? I czemu nie mial objawow wczesniej, tylko dopiero po intensywnym podrapaniu? Czy to moze byc kwestia zwirku? macie jakies pomysly, co z tym robic? pozdrawiam - martwiaca sie marchefka
    • Jeden z moich psow ma co roku,o tej samej porze alergie na lapach.Testy wykazaly,ze jest to alergia na pylki traw.Leczenie u weterynarza polegajace jedynie na podawaniu prednisonu/aby powstrzymac swedzenie/nie daje efektow.Dostawal Zyrtec w tabletkach-efekt zerowy.Czesto od wygryzania robi mu sie stan zapalny-wtedy musi brac antybiotyk.Obecnie jest pod opieka weta- homeopaty.Kuracja polega na oczyszczeniu org. z lekow i podawaniu kropelek.Niestety jak narazie nie ma poprawy.Lapy sa...
    • Od paru dni moja kotka (1,5roku, wysterylizowana) zawzięcie drapala sie po pysku az wczoraj wydrapala sobie rany do krwi. Wygladalo strasznie, krew plynela strumieniem, poszlam dzis do weterynarza, powiedzial ze najprawopodobniej alergia pokarmowa (chociaz jadla to co zwykle, nic nowego jej nie dawalam), dostala specjalny pokarm dla alergikow, a moj caly zapas jedzonka poszedl dla bezdomnych kotkow. Wet powiedzial tez ze to moze byc poczatek pęcherzycy. Czy ktos wie co to za chole...
    • Kicię mamy w domu od tygodnia. Podbiła serca całej rodziny grzecznoscią, przymilnością i zdyscyplinowaniem.Od dwóch dni mocno swędzą mnie oczy i chociaż zdarzało się to także wczesniej( jestem uczulona na kosmetyki, nikiel, pyłki), to zaczynam sie obawiać, że własnie kotek sprawił,że odezwały sie alergiczne objawy. Wiem z cudzych doświadczeń, że wskazanie lekarskie przy połączeniu kot i alergia jest jednoznaczne i okrutne. Kot jest bardziej kotem syna niż moim, to on wykonuje wszy...
    • Kochani! Mój kot zaczął niedomagać, weterynarz sugeruje, że to chyba alergia na jakieś produkty w jedzeniu. Niestety, nie wiemy, jakie. Czy ktoś może mi podpowiedzieć, co dawać takiemu kotkowi, tzn. jakie jedzonko jest najmniej alergenne dla kota? Weterynarz mówił o dziczyźnie, jak rozumiem puszki o tym smaku. Ale co jeszcze? Kaszka manna? Marchewka gotowana? Jakieś surowe mięso? Twaróg? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam, Ania
    • Od 2 tygodni mam malego kotka, niestety moj narzeczony z ktorym mieszkam dostal alergii. Czy znacie cos co mogloby pomoc? Chcialabym zatrzymac kota ale samopoczucie mojego chlopaka jest dla mnie najwazniejsze. Prosze poradzcie cos. Pozdrawiam
    • Chcę kupić kota, ale trochę sie boję, bo jestem uczolony na sierść. Czy ktoś spotkał się z tym problemem? Czy alergik może mieć kota? Może są jakieś specjalne leki lub proszki dla właściciela, a nie dla zwierzaka?
    • Czy piesek może cierpieć na alergię oddechową albo gorzej chorowac na astmę? Czy można to jakoś leczyć lub przynajmniej łagodzić dolegliwości? Może martwię się na wyrost ale w ostatnim czasie moja malutka dostaje okropnych ataków kaszlu (taki charkot/ dudnienie). Byliśmy u lekarza który stwierdził że przeziębiona nie jest. Co to może być?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się