Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      alergia

alergia

(14 wyniki)
    • powiedzcie prosze, czy wyniki z rozmazu krwi., gdzie gran. kwasochlonne = 2%, hemoglobina zwykle w dolnej granicy normy lub troche lepsza (obecnie 11,8g/dl), zelazo = 82ug/dl (n: 59-148) wyklucza pasozyty, alergie? synek ma 15 miesiecy prawie, w sumie poza bardzo niespokojnymi nocami, zmiennym apetytem i zgrzytaniem zabkami (glownie w nocy, choc dzis rowniez w dzien - ale to zgrzytanie obserwujemy tylko podczas przedzierania sie kolejnych zabkow, potem w ogole tego nie robi - czyzby to bylo ...
    • dziewczyny czy po wyleczeniu u was lambli alergia zniknęła?Czy wasze dzieci miały tak jak moje tylko obiawy brzuszkowe luzne kupy,biegunki(niby alergia zdiagnozowana przez lekarzy)czy po wyleczeniu lambi jelita długo sie regenerowały?po jakim czasie os leczenia dzieci nagle zaczęły tolerować produkty których przed leczeniem nie tolerowały?czy są takie przypadki??????
    • Witam U mojego synka 5,5 mc wykryto w kale 3 bakterie: klebsiella pneumoniae, enterococcus species i candida species.To już drugie badanie posiewu, bo w pierwszym wyszła sama klebsiella i p.dr zaleciła Bactrim, który brał 10 dni. Niestety po zbadaniu kału teraz wyszły 3 bakterie. Bardzo się martwię czy to groźne dla dziecka w tym wieku??? Poza tym maluszek jest alergikiem, na razie nie wiemy dokładnie na co,choć ma już pewne objawy:pojawiły się szorstkie placki na łokciach i powyżej, na plec...
    • Witam, na forum jestem po raz pierwszy i bardzo proszę o radę. Od wielu miesięcy borykamy się z wysypkami u syna (traktowanymi do tej pory jako skutek alergii-syn na diecie, ja też-nadal karmię piersią-wysypki pojawiają się i znikają cały czas)do tego są inne objawy, które mogą świadczyć o pasożytach-niespokojny sen, wzdęty brzuch, gazy. Wszyscy lekarze, do których trafiłam nie traktowali mnie poważnie gdy mówiłam, że może mamy do czynienia z pasożytami, twierdzili, że dziecko jest za m...
    • Jestem tu od niedawna, doznaję szoku czytając wątki na forum codziennie po trochę. Moją rodzinkę również dotknął problem pasożytów (glisty ludzkiej). Wkurza mnie to bagatelizowanie sprawy przez lekarzy, idę do pediatry rodzinnej i dostaję opakowanie vermoxu!!! To szczyt wszystkiego! Na cały problem powinno patrzeć się z innej strony. Od 7 lat jestem astmatykiem, od dwóch tygodni nie biorę wziewów, olałam AZS który obejmował tylko dłonie i ręce do wysokości łokci, przestałam brać leki na alerg...
    • Ktos ogladal? Bardzo fajny dokument, m.in. o pasozytach. Ciekawe wnioski jednak wynikaly. Otoz, jednym z nich bylo to, ze obecnosci pasozytow moze dzialac eliminujaco na wszelkiego rodzaju alergie. Badania robiono na dzieciach afrykanskich, u ktorych,po leczeniu glist zwiekszyla sie ilosc alergii... Zreszta tak tlumaczono wzrost alergii w krajach uprzemyslowionych - brak pasozytow. Co wiecej, przedstawiano wykorzystanie pasozytow w leczeniu innych chorob. Np. ostre wrzodziejace zapalenie je...
    • Witajcie, od kilku dni podczytuję forum i gubię się już wśród tych wszystkich nazw, metod diagnozy i leczenia, którymi Wy tak sprawnie się posłujecie. Więc wybaczcie "głupie" pytania, jeśli takie w ogóle są. Własnie dostałam wyniki z Felix`a i wyszła nam tylko (aż?) Candida ++ a podejrzewałam jakieś robale Czy możliwe, że nasze objawy są spowodowane tylko nią? Córka (opisuję sytuację obecną, ale coś ją trapi od 3.t.ż.): - alergia na wiele pokarmów (wyeliminowany m.in. g...
    • Witam Bardzo proszę wszystkich o radę . Jetem mamą 4 i pół letniej letniej dziewczynki, która wydaje mi się, że może mieć pasożyty albo/i grzyby. Mała ma ostatnio podkrążone oczy, bardzo mało je,bardzo źle śpi, nie tyje (waży niecałe 15 kg).Często choruje. Pediatra stwierdziła, że to pewnie alergia - w przyszłym tygodniu idziemy na testy. Proszę poradźcie mi jakie badania mam wykonać dziecku - robiłam jej raz badanie kału na pasożyty ale wynik był ujemny. Czy wystarczy, że poprosz...
    • Od 3 dni próbujemy przejść na Bebilon Pepti, bo Krzysiu nie może dłużej pić MCT (obciąża wątrobę). Dostaje śladowe ilości. Pierwszego dnia jedną miarkę na dobę, drugiego -2 , trzeciego - 3. Kończymy właśnie kurację Nystatyną. Przez pierwszych 7 dni kuracji nie było żadnych objawów. Wczoraj wieczorem zauważyliśmy, że mały ma wysypkę na klatce piersiowej, ale zeszła w nocy. Krzyś jest osłabiony, marudny, gorzej zasypia, gorzej je (przerywa picie mleczka, wypija mniej, nie chce czasem w ogóle pi...
    • W wielkim skrócie, odrobaczamy sie całą rodziną - my dorośli , 5 latek ( który od dłuższego czasu walczy z candidią ) i 11 miesięczny syn ( wiele alergii itp ) - pod okiem dr O ( sugeruje lamblie ). Jesteśmy juz dwa tyg po 2 dawce zentel ( pyrantelum ), w tym tygodniu ma być tynizadol ( dzieci czopki ) + sumamed. No i zaczęły się problemy z tym młodszym synem. Dziecko do tej pory nie brało żadnych leków. Po pierwszej dawce mały miał jeden gorszy dzień, potem ok, po drugiej ze dwa dni maru...
    • W końcu udało nam się przebadac synka,bo a to gdzies wyjechalismy,a to się Felix zamknął z powodu powodzi...no w końcu zebraliśmy co trzeba i zanieśliśmy.Dziś dostałam wynik-NIE STWIERDZONO!!! Podsumowując dla tych,co nie wtajemniczeni.Mały był leczony w połowie lutego Tynidazolem,niestety bez efektu,potem lekarz przepisał Furazolidon i na to wychodzi,że to w końcu wytępiło dziada.Oczywiscie przedwczesnie jeszcze,żeby spać spokojnie,za miesiąc powtórzymy badania,bo moze się lamblie ukry...
    • 1. Czy dziecko może mieć robale, lamblie, rozrost drożdżaków nie mając żadnych dolegliwości z przewodu pokarmowego, a jedynie wysypki i kaszel i przewlekły katar, a i zgrzyta ząbkami w nocy? 2. Badania na robaki - na podstawie kału 3. Lamblie z krwi 4. Glista z krwi 5. Candida ????? Zamotana jestem totalnie. Nikt mi nigdy o pasożytach nie wspomniał przy okazji alergii dzieci. Ja wiem że są alergikami, ale może dolegliwości byłyby mniejszy gdyby okazało się że są zarobaczone a nam udałb...
    • Pani Dr,przepisała olejek tymiankowy,zioła-kocanka,krwawnik i tatarak.Co mnie zdziwiło,to to ze kazała zmielić w młynku wszystkie zioła zmieszać ze sobą i 3xdziennie wsypywać do mleka czy innego jedzenia po szczypcie.Czy taka szczypta ziół pomoze mam wątpliwości.Babsee Ty pisałaś ze piliście i to szklankę dziennie chyba.Kazała koniecznie dorosłym zbadać się pod katem lambli,ale wiem ze badania rzadko wychodzą i poprostu szkoda kasy na nie.Tak myśle by nam dorosłym zakupić balsam kapucyński.C...
    • Witam wszystkich zainteresowanych tematem pasożytów i candidy. Mam nadzieję, że forum będzie pomocne w zdobywaniu nowej wiedzy, że dzięki wymianie naszych doświadczeń i spostrzeżeń będziemy wzajemnie sobie pomagać i poszerzać swoją dotychczasową wiedzę. Pozostaje mi tylko zaprosić do dyskusji :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się