Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      aloes

aloes

(25 wyników)
    • Pisalam tutaj jakis czas temu jaka jestem zachwycona MO i jej dzialaniami jak i brakiem skutkow ubocznych. No i niestety powiedzialam to za wczesnie. Nie wina to mikstury tylko mojego organizmu niestety. Aloes zawarty w MO podraznil moja autoagresywna tarczyce i teraz przezywam doslownie koszmar! Probowalam pic troche sam aloes zanim doszlo do znacznego pogorszenia mojego samopoczucia, bo myslalam ze mikstura jako calosc zadzialala tak fatalnie, ale niestety okazuje sie ze to al...
    • soków jest mnóstwo, czego w ich składzie być nie może? jakiej firmy sok nadaje się do picia?
    • Zobaczcie jaki znalałam wątek o naszym aloesie stosowanym do mikstury oczyszczającej : f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3149292 co o tym sądzicie?Mam się leczyć i wracać dzięki niemu do zdrowia a to coś takiego:(
    • Aloes(12)

Bardzo bym prosila o polecenie mi dobrego Aloesu.Czytalam w ksiazce Słoneckiego ze naljepszy jest aloes w ciemniej szklanej butelce Natura-styl z Czestochowy lub Natura z Lublina.Slyszlam ze nieodpowiedni aloes moze spowodowac uczulenie-zawierajacy aloine..Z kolei aloes firmy Forever jest w plastikowej butelce w formie zelu. Prosze o pomoc!
    • dostalem dzis aloes 1/2 litra , jak z tego zrobic aolcit , rozumiem ze z przegotowana woda wymieszac w stosunku 1 na 1 aby otrzymac 1 litr aolcitu gdzie to przechowywac ? na ile wystraczy ? jak zakraplacie nos ?
    • Aloes(12)

Witam serdecznie. Natrafiłam na to forum w zwiazku z forum homeopatycznym, na ktorym kwestia diety antygrzybiczej rowniez jest podnoszona. Dzieki lekturze CANDIDY doszlam do wniosku, ze nareszcie moge uspokoic swoj skolatany umysl. podejrzenie o hipochondrie ma teraz swoje uzaadnienie. wiele z objawow wymienianych przez Was w watku o objawach jest mi nie obce. zdecydowalam sie podjac probe walki o poprawe samopoczucia, zechniecia grzybow do podziemia. Badan kalu jeszcze nie robilam. Natomias...
    • To mikstura BIOTERAPEUTY J.Sloneckiego. ja w 10 miesiecy pozbylam sie tej piepszonej kandidy + oczywiscie scisla dieta.oto strona www.bioslone.pl
    • Mozna gdzies kupić takie gotowe krople aby zapuszczać do noska??
    • witam znowu. byłam dzisiaj w sklepie ze zdrową żywnością i takim zwykłym i zakupiłam: aloes 100% sam sok bez żadnych niespodzianek, citrosept rewelacyjny(smaczny) sok jaki sobie dolewam do 3/4 szklanki wody - z żurawin tylko i wyłącznie, żadnych konserwantów, firmy SAM SOK znalazłam też pieczywo typu wasa firmy CHABER bezglutenowe i bezcukrowe kilka rodzajów znalazłam tam też coś z oregano o którym chyba tutaj czytałam...maleńka buteleczka za ponad 40zł (nie kupiłam bo ...
    • Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak ma działać MO? Na czym polega jej działanie oczyszczające? Dlaczego nie można tych składników spożyć osobno np. cytryna i oliwa w sałatce a aloes z wodą? czemu to musi się kisić do rana razem? To jakieś czary mary? Nie czytałam książki i nie wiem ale może to się jakoś racjonalnie tłumaczy. Piłam to przez jakieś trzy tygodnie, teraz od dwóch dni nie piję bo mi się aloes skończył. Koniec miesiąca więc z kasą krucho, kupię dopiero za parę dni. W ogóle ta ...
    • Ponawiam pytanie,na które nikt nie odpowiedział.Bardzo mi zależy na odpowiedzi,jeśli wiecie odpiszcie proszę.
    • alocit(6)

Nie mam książki dr Słoneckiego i też na forum nie mogę znaleźć informacji na temat:jak długo można przechowywać w lodówce alocit? Jeżeli rozrobię aloes z wodą to wychodzi litr płynu, jeżeli używam do sporządzenia mikstury 10 ml codziennie to mogę ten litr trzymać aż całość zużyję?Czy powinnam zużyć do innych celów a co jakiś czs (jaki?) zrobić nowy.Proszę odpowiedzcie!
    • mam pytanie do osob, ktore zakraplaly/aja mieszanine oczyszczajaca sloneckiego do nosa - jak czesto to robic ? raz, dwa razy dziennie ? - zakraplac rozcienczona mieszanine, czy bez rozcienczenia ? tzn o skladzie - 10 ml oleju + 10 ml sok z aloesu/ woda + 10 ml soku z cytryny - w jakiej ilosci ja stosowac, ile kropli na raz ? - czy daje to jakies efekty ? od dluzszego czasu, z zatok splywa mi wydzielina, koloru bialego, czasami jakies grubsze grudki brazowe, zielone ....
    • Chciałabym przygotować sobie MO, wielu z Was ją stosuje i widzi efekty. Proszę napiszcie jak ją przygotowujecie, znam przepis chodzi mi o pewne szczegóły np: jaki używacie aloes, jakiej firmy jest wart polecenia?.Z tego co czytam na forum jesteście już bardzo doświadczeni i umiecie wybrać właściwe i dobre preparaty.Z kąd macie te butelki litrowe z ciemnego szkła, gdzie je dostać(jestem z Warszawy)?Jeśli biorę na czczo homeopatyk po jakim czasie miksturę można brać?
    • Witam. moje dziecko brało przez 2 tygodnie klacid na zapalenie płuc. Po kuracji zostala przepisana biostymina. idąc do apteki, nie milam pojecia ze to wyciąg z aloesu. Kupiłam. ale na przyszłośc, chciałabym sie dowiedziec, czy ten ekstrakt z aloesu dzrzewiastego rózni sie w właściwościach od czystego soku zakupywanego np do zastosowania w MO. poprostu zastanawia mnie czy ten potencjalny efekt wzmacniający uzyskałabym dajac małej dajac jej sok, który mam kupiony wczesniej zamiast płacic 14 zł ...
    • Hej! Mam pytanie do mam- jak przygotowujecie krople do nosa z aloesu/jakie proporcje/ i czy ta kuracja przynosi efekty?? Czy dajecie dzieciom sok z aloesu do picia???- jak przygotowujecie ten roztwór no i jakie efekty??
    • czy tą bakterią mozna zarazić sie od swojego chłopaka ????
    • Czy można pić miksturę oczyszczającą MO jeśli jest chora tarczyca?
    • Witam, niedawno wyszło mi z wymazu z gardła że mam hemolitycznego streptokoka grupy C (wrażliwy na piniciline, erythromycin, ampicilin). W tym samym czasie przeszłam już na ostrą dietę + naturalne leki, żeby wyleczyć się z Candidy ogólnoustrojowej - jestem w trakcie I etapu diety (ścisła). Streptokok dotąd nie dokuczał mi tak bardzo - chorowałam częściej na gardło, no i wiecznie mi coś spływało po jego ściance (ale może to być wynik długoletnich problemów z zatokami). Jednak teraz mam...
    • Badanie z jamy ustnej i gardła 3+++. Jestem od około 3 miesięcy na diecie i od 2 na flukonazolu dodatkowo biorę probiotyki, aloes, czosnek, C 1000 i magnum B6. Zamiast być lepiej to jest coraz gorzej a od 3 tygodni to już jazda na całego problemy z gardłem zatokami, wydzielina biała i gęsta nasilają mi się bóle stawów i kości (lekka sztywność), węzłów (zwłaszcza podżuchwowych) ostatnio dodatkowo zaczęły mnie boleć brzuch , uda i prącie (pieczenie podczas załatwiania). Rano mocne parcie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna