damdamdam 25.09.06, 07:50 czy tą bakterią mozna zarazić sie od swojego chłopaka ???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psvpl Re: H.pyroli 09.11.06, 22:51 Kiedys czytalem, ze mozna, ale ja majac te bakterie ponad 15 lat w sobie nikogo nie zarazilem. Przynajmniej na tyle, zeby sie ktos rozchorowal. Helicobacter pylori lubi grupe krwi 0 i dzieki tej wiedzy sie z niej wyleczylem. Byc moze mozna podobnie wyleczyc ludzi z inna grupa krwi. Odpowiedz Link
wonalim Re: H.pyroli 10.11.06, 07:44 Ja mam helicobater i grupę B Rh+. Pomogła mi mikstura Słoneckiego z aloesem. Odpowiedz Link
psvpl Re: H.pyroli 10.11.06, 10:42 A ile czasu minelo od ostatnich objawow? Ja z 10 lat temu probowalem sie wyleczyc aloesem, ale nic to nie dalo. Poza tym, dr D'Adamo twierdzi, ze aloes nie jest wskazany dla osob z grupa krwi 0, wiec sie zastanawiam czy brac go na candide. Odpowiedz Link
magnumator Re: H.pyroli 10.11.06, 12:11 Leczenie miksturą Słoneckiego to nie leczenie aloesem, jest on jedynie marginalnym składnikiem. A te zasady z grupami krwi są dobre jako ogólne wskazówki, a nie wyrocznia i jeśli przeszkadzają w planach jakiejś kuracji, to należy te wskazówki ignorować. Poza tym to jest tylko 5 ml dziennie tego aloesu i chyba nie ma bezpieczniejszej metody od MO. Wadą jest powolność, to nie antybiotyk. Odpowiedz Link
kasiulinka78 Re: H.pyroli 10.11.06, 09:38 Witaj!Oczywiście jak każdą bakterią można się zarazić..tylko pytanie czy ona będzie miała warunki aby się uaktywnić?Chodzi mi o to,że prawie 80% ludzkości ma ją w sobie,ale nie każdy ma z tego powodu problemy.Aby bakteria zaczęła sobie "robic imprezy"w naszym oganiźmie muszą dojść dodatkowo inne czynniki temu sprzyjające.np.osłabienie organizmu po jakiejś innej infekcji,złe odżywianie,stres,zły tryb życia,zarwane nocki i tym podobne sprawy.Więc mogłaś sie nią zarazic od chłopaka ale ty możesz z tego powodu mieć problemy a on...nie!Cociaż obydwoje macie ją w sobie.Tak jest tez w przypadku candida.jak następują odpowiedznie warunki następuje przerost grzyba. Odpowiedz Link