29.12.05, 00:04
Witam serdecznie. Natrafiłam na to forum w zwiazku z forum homeopatycznym, na ktorym kwestia diety antygrzybiczej rowniez jest podnoszona. Dzieki lekturze CANDIDY doszlam do wniosku, ze nareszcie moge uspokoic swoj skolatany umysl. podejrzenie o hipochondrie ma teraz swoje uzaadnienie. wiele z objawow wymienianych przez Was w watku o objawach jest mi nie obce.
zdecydowalam sie podjac probe walki o poprawe samopoczucia, zechniecia grzybow do podziemia. Badan kalu jeszcze nie robilam. Natomiast w wywiadzie homeopata uznal to za bardzo prawdopodobne i przepisal monilie albicans.
przerwalam branie tego leku ze wzgledu na polecenie lekarza, bo zglosilam sie do niego z infekcja gardla i przeszlam na lek objawowy z ta infekcja zwiazany.
mysle jednak, czy powrot do homeo, czy to nie za malo.
przygotowuje sie do picia MO. I po tym przydługim wstepie pytanie moje brzmi:
czy do alocitu z aloesu moze zostac uzyty zel, nie czysty sok. czy zawartosc miązszu zmienia wlasciwosci alocitu. Mam w domu zel aloesowy, ktory dostalam i czy w zwiazku z tym jednak bede musiala nabyc czysty sok?
pzdr
Mariola
Obserwuj wątek
    • asiabed Re: Aloes 29.12.05, 09:36
      Moja odpowiedz nei bedzie konkretna.
      Sama sie zastanawialm czy mozn uzyc zel. jednak pan Slonecki wyraznie poleca sok
      - i to dwoch firm. Wprawdzie cos wspominal, ze zel chyba kiedys uzywal (zanim
      pojawily sie na rynku soki). Zobacz dokladnie na sklad, jaka zawartosc
      konserwantow ma ten zel, jak dlugo moze stac po otwarciu butelki. wiesz - mysle,
      ze jsli jest to produkt dobrej jaosci to mozesz gos tosowac do mikstury. Nie
      sadze by zawartosc miazszu zmieniala dzialanie alocitu i mikstury.

Ale moze ktos eszcze sie wypowie.
      pozdrawiam,Asia
      • balamutka Re: Aloes 29.12.05, 09:47
        Ja chyba bym została przy tym, co poleca Pan Słonecki. W końcu nawet konkretnie jest podane jakiego producenta używać, więc chyba ma to znaczenie. No i będziesz mieć pewność że wszystko robisz dobrze.
        • molla7 Re: Aloes 29.12.05, 21:13
          nie chce obrazic pana Słoneckiego,ale dlaczego tylko sok aloe danej i tylko tej firmy nadaje sie do MO?
          • balamutka Re: Aloes 29.12.05, 22:30
            Nie jest to jedna firma, ale 2 różne. Te są wg niego po prostu najlepsze, spełniają najlepiej warunki, chodzi o ilość konserwantów, butelkę (nie powinna być palstykowa, itd)
            • kawka37 Re: Aloes 29.12.06, 15:39
              up
              • kawka37 Re: Aloes 29.12.06, 15:41
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=32300235&v=2&s=0
                • kawka37 Re: Aloes 29.12.06, 15:45

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=35327749&a=35327749
                  • kawka37 Re: Aloes 29.12.06, 15:48
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=50912658&v=2&s=0
                    • kawka37 Re: Aloes 29.12.06, 15:54
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=34541816&a=34541816
    • kawka37 Re: Aloes 24.02.07, 09:34
      Aloesu nie wolno pic kobieta w ciazy?
      Autor: ika1
      Data: 23.02.07, 22:59 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      Tak wyczytalam w opisie aloesu.I bylam zdziwiona,bo wiem,ze w watku o ciazy
      dziewczyny pily zazwyczaj MO.
      Jak to jest z tym i dlaczego nie wolno,jakie ma negatywne dzialanie?

Edyta.

• kawka37 Re: Aloes 24.02.07, 09:37
        Prawdopodobnie ze wzgledu na wpływn na macicę i mozliwość jej przekrwienia.
        Według Górnickiej przeciwskazania to: Krwotok macicy, menstruacja , różne
        dolegliwości maciczne, wyrostek , zapalenie nerek, zaawansosana ciąża,
        miesiączka, hemoroidy, niedomogi serca i naczyń krwionośnych , nadciśnienie,
        krwotoki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka