06.01.06, 19:59
Bardzo bym prosila o polecenie mi dobrego Aloesu.Czytalam w ksiazce
Słoneckiego ze naljepszy jest aloes w ciemniej szklanej butelce Natura-styl z
Czestochowy lub Natura z Lublina.Slyszlam ze nieodpowiedni aloes moze
spowodowac uczulenie-zawierajacy aloine..Z kolei aloes firmy Forever jest w
plastikowej butelce w formie zelu.
Prosze o pomoc!
Obserwuj wątek
    • asiabed Re: Aloes 06.01.06, 22:32
      Jest jeszcze aloes z Laboratoriow Natury - tez polecany przez pana sloneckiego -
      a chyba szerzej dostepny.

• mejoza11 Re: asiabed 07.01.06, 17:02
        Dziekuje tobie bardzo za odpowiedz.Na pewno masz wieksze doswiadczenia niz ja w
        sosowaniu metody Słoneckiego.Mam do ciebie jeszcze jedno pytanie: 10ml oliwy to
        mniej wiecej lyzka stolowa a 10 ml alocitu+1/2 cytryny to mniej wiecej ile to
        jest w kubku?
        prosze o odpowiedz.
        • wioszk Re: asiabed 07.01.06, 19:53
          Asia,
          masz wziąc 3 składniki mikstury w równych ilosciach . 10 ml to jest 10ml a wiec
          duza łyżka obojetnie czego.
          łyzka oleju + łyzka alocitu + łyzka soku z cytryny =3 łyzki = 30 ml
          ile to bedzie w kubku ? Zalezy jaki kubek
        • asiabed Re: asiabed 09.01.06, 19:16
          wiesz co, ja najpierw wyciskam sok z cytrny (polowki zwykle, chyba, ze jest
          wielka), potem odmierzam 10 ml alocitu, wlewam do soku a na koncu odmierzam
          oliwe (kiedys robilam to lyzka stolowa. teraz stosuje miarke - kupilam sobie w
          ikei).
          A mam takie male kubeczki - na jajko (gliniane) i do tego wlewam. Bo jak pilam z
          wiekszej szklanki to wiecej mi zostawalo oliwy w szklance (bo osadzala sie na
          sciankach szklanki).
      • molla7 Re: Aloes 09.01.06, 10:15
        ja sobie zrobilam miarke po kieliszku z podzialka od jakiegos syropu, wtedy wiem ze wlalam tyle ile trzebasmile
        Łyzky stolowe moga byc plaskie lub glebokie.
    • lilith_6 Re: Aloes 23.02.06, 17:43
      Mam pytanie odnośnie aloesu.
      Czy wybrać ten z Lab. Natury (zawierający środki chem.) czy naturalny (firmy
      PROAKTIV), ale zawierający cukier z soku brzozowego (nie wchodzącym w przemiany
      insulinowe)?

Takie informacje znalazłam o nim na stonie:
      www.kosmetyki.istore.pl/sklep,937,19864527,50720037876546,03,,pl-pln,248244,0.html

"...stabilizowany jest m.in. :
      - roztworem ksylitolu, czyli naturalnym cukrem pozyskiwanym z soku brzozowego,
      który wykazuje działanie ochronne na trzustkę (nie wchodzi w przemiany
      insulinowe) i zęby (wspomaga terapię przeciwpróchnicową) oraz zabezpiecza nas
      przed nadmierną fermentacją w jelitach;
      - naturalnym kwasem mlekowym, pozyskiwanym z cukru buraczanego;
      - bardzo drogim, naturalnym kwasem benzoesowym pozyskiwanym z roślin
      jagodowych."

Co o nim myślicie? Co mam myśleć o tym cukrze?
      • molla7 Re: Aloes 23.02.06, 18:07
        z informacji z tego oto forum wiem iz ksylitol jest jednym z srodków zastepczych dla cukru.
      • asiabed Re: Aloes 23.02.06, 20:33
        jesli to co pisza to prawda - to jest to dobru produkt. ksylitol mozna spozywac
        w diecie a.candida.
    • lilith_6 Re: Aloes 23.02.06, 22:38
      Dziękuję Wam smile
      No właśnie: jeśli to prawda...
      Po aferze z masłem już w nic nie wierzę, hehe.
      • calgaryjka Re: Aloes 25.02.06, 03:08
        Jeśli chcesz się dowiedzieć o ksylitolu to wejdż na zdrowie na własne życzenie
        następnie na wymianę zdan i kolejnie na zdrowe odżywianie i z dnia 25 -11 -2005
        jest odpowiedź na moje pytanie na temat ksylitolu.Ja mam zaufanie do naszego
        pana dr.i nie myślę że by nas wprowadzał w błąd ,a zresztą ja używam ksylitol od
        początku ,a efekty leczenia są bardzo dobre ,ale każdy może mieć własne zdanie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka