Forum Dom kwiaty w domu
ZMIEŃ
      asparagus

asparagus

(4 wyniki)
    • Od paru dni mam w domu mój piekny asparagus, ktory cudownie rozrósł sie na balkonie. Problem w tym że zauwazylam żółkniecie igielek, i to na paru gałązkach. Jestem w rozpaczy bo taki jest śliczny i nie chciałabym go stracic. Po wniesieniu go z balkonu postawilam go na pólce nad tapczanem ok. 2 metrow od okna. Pokoj ciepły. Teraz postawilam go przy oknie balkonowym bliżej swiatla i sądzę że ma teraz troche chlodniej. Czy to wystarczy aby go uratować??????
    • mam piekny piramidalis, ktory chce rozmnozyc, i podobno wystarczy obciac szczyt galazki i ukorzenic go najpierw w wodzie, potem przesadzic do ziemi troche mam jednak rezerwacje, bo a) nigdy tego nie robilam i nie wiem czy to da jakis efekt b) po obcieciu galazek on nie bedzie az taki "piramidalny", wiec nie chce zaczynac tego projektu tak na slepo, no i wolalabym ograniczyc sie do jednej galazki czy ktos kiedys robil cos podobnego i moze sie podzielic doswiadczeniem? bede bardzo wdzi...
    • mam pytanko mam asparagusa chcialabym go dac na dzien na pole i tu moje watpliwosci czy nic mu sie nie stanie ?? oczywiscie na noc go wezme do domu jest troszke marny po zimie i chcialabym go troszke odbudowac na sloneczku co o tym myslicie ??
    • znalazłam takie, może się przyda imageshack.us/photo/my-images/405/p1080111l.jpg/ imageshack.us/photo/my-images/853/p1080112l.jpg/
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?