Forum Kultura Książki SF & Fantasy
ZMIEŃ
      autostop

autostop

(4 wyniki)
    • po przeczytaniu drugiej czesci autostopem (restauracja na koncu ...) dochodze do wniosku ze porownywanie go do Pratchetta jest mocno nietrafione prezentuja momentami podobne poczucie humoru i na dodatek mozna powiedziec ze Pratchett jest czesciowo "wtorny" (bo pozniejszy) ale Adams nie potrafi pisac tak jak Terry P. (a moze ma slabszego tlumacza niz Cholewa?) to co pisze adams jest bardzo suche i hmm moim zdaniem slabo napisane (jak reportaz z fabuly okraszony dowcipami) Owszem zaro...
    • jestem w trakcie czytania tej "trylogii w pięciu częściach" zarąbista sprawa pełna niesamowitych absurdów, zwrotów akcji pomieszanie z poplataniem. na dodatek napisane takim jezykiem że ciągle można się śmiać lub przynajmniej usmiechać. Coś na poprawienie nastroju na ponure jesienne wieczory. Jeśli kotś czytał niech potwierdzi lub zaprzeczy jesli nie czytaliście przeczytajcie!!!
    • Czy warto czytać coś takiego ?
    • Ktoś już widział film??? Jak na razie czytałam w internecie jedna obszerna recenzje, całkiem pozytywną. Ale pisała to osoba nie znająca książki Proszę więc o wypowiedź kogoś zorientowanego. Bo jak na razie naprawde trudno mi uwierzyć, że komuś udało się przenieśc serię na ekran. Aha, czy film obejmuje wszystkie 5 części i czy tylko pierwszą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się