Forum Nauka i edukacja Języki Tłumaczenia
ZMIEŃ
      bardzo dobry

bardzo dobry

(3 wyniki)
    • odpowiednikiem 'man of the moment' może być 'bohater chwili', ale - choc to jest używane - jakoś mi sie nie podoba... Bedę wdzięczna za pomoc, bo jakos mnie zablokowało... Dzięki z góry!
    • 1)czy dyplom(ukonczenia studiow) to diploma? I bardzo prosze o pomoc w przetlumaczeniu: 2)A.B. odbyła studia wyzsze magisterskie na kierunku.....w zakresie......z wynikiem bardzo dobrym i uzyskała w dniu 19 czerwca tytuł magistra inżyniera 3)dziekan 4)rektor 5)dwuletnia anglojęzyczna specjalność Z gory pieknie dziekuje.Pozdrawiam i zycze milej niedzielki:)
    • Natknąłem się ostatnio w internecie na szwedzką stronę poświęconą dobrym tłumaczeniom. Autor przytaczał przykłady świetnych, znakomitych i pomysłowych rozwiązań. Zastanowiło mnie to, że polskiego odpowiednika nigdy nie widziałem. Czy to kwestia polskiej mentalności, że my wolimy przyczepić się, skrytykować, zjechać, wykpić, zamiast pochwalić? Bo o kfiatkach w tłumaczeniach poczytać można sporo. Pewnie, że ich nie brakuje, skoro za tłumaczenia biorą się ludzie, którym wydaje się, ż...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się