Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      bardzo dobry

bardzo dobry

(10 wyników)
    • Ostatnio przeglądałem oferty praktyk i spotkałem się z wymogiem "bardzo dobrych wyników na studiach". Jakie to wyniki? przecież studia to nie LO. Mało jest osób z samymi 5tkami.Poza tym sa studia na których średnia 4,0 jest uważana za bardzo wysoka jak i takie gdzie 4,7. Jakie macie doświadczenia z praktykami? Jakie firmy polecacie dla kogoś, kto chce związać swą przyszłość z logistyką lub finansami? Jakie wrażenia. Dodam, że właśnie rozpoczynam 3 rok. Czy kogoś z Was przyjęto n...
    • Zwracam się z następującym problemem : Podczas rejestracji na PW jako pierwszy kierunek wybrałem informatykę, a drugi makrokierunek, oba na Wydziale EiTI. Obecnie jednak jestem bardziej zdecydowany na makrokierunek niż informatykę, w związku z czym mam wątpliwości. Czy w przypadku dostania się na pierwszy preferowany kierunek (w moim przypadku informatyka-tak wybrałem podczas rejestracji), automatycznie moje szanse na makrokierunek spadają ? Zaznaczam, że mam ponad 185 pkt. rekrutacyjnyc...
    • Kiedy studiowałem psychologię na Uniwersytecie Jagiellońskim moje oceny były, jeśli chodzi o te najgorsze, takie: Filozofia za pierwszym podejściem - 2 (niedostateczny) Historia Myśli Psychologicznej za pierwszym podejściem - 2 (niedostateczny) Psychologia Pamięci I Uczenia - 2 (niedostateczny) Psychologia Różnic Indywidualnych - 2 (niedostateczny) Psychologia Emocji I Motywacji - 2 (niedostateczny) Podstawy Metodologii Badań Psychologicznych: Cz. II. Wnioskowanie Statystyczne I Psy...
    • Był kiedyś taki dowcip o korzyściach płynących z posiadania żony i kochanki. Naukowiec stwierdził, że najlepiej mieć i jedną i drugą, bo kiedy żona myśli, że on jest u kochanki, a kochanka, że jest u żony, on może spokojnie siedzieć w bibliotece. W mojej sytuacji jest bardzo podobnie. W jednej uczelni mówię, że mam zajęcia na drugiej, w drugiej mówię, że mam zajęcia na pierwszej, a ja tymczasem zdobywam doświadczenie zawodowe ;) To jest sposób na efektywność, przy zastrzeżeniu, ż...
    • może ktoś jednak zdał na nią? Zastanawia mnie kreyńskie przekonanie, że rosyjski niesie wielkie perspektywy, kiedy o chińskim nikt jakoś nie słyszał. Rozumiem, że jest dużo więcej meijsc na rusycystykach (w tym prywatnych i od zera!) niż na sinologiach, ale czy koniecznie maturzyści są tak naiwni, że sądzą, że ich mocno średni rosyjski wygra z rosyjskim biegłym posiadanym przez wielu? Więc co z sinologią? całkiem hm, perspektywiczny kierunek
    • o co chodzi z ta uczelnia?dlaczego ludzie sa do niej tak uprzedzeni ? czy faktycznie poziom nie jest tam najlepszy?moze połozenie jej na wschodzie naszego kraju jest tym minusem!
    • Dlaczego tam zostało aż tyle wolnych miejsc na studiach dziennych???
    • Czy ktoś zna jakąś dobrą, prywatną uczelnię z tym profilem i w dodatku mógłby podać ile wynosi opłata za semestr? Albo jeszcze lepiej jak sprawa wygląda na UW? Dzięki i pzdr, Cat.
    • Zastanawiam się jaki wybrać drugi kierunek do dziennego prawa,jestem poII roku.Chciałabym coś 3-letniego.Nauki ścisłe odpadają niestety,co Wasztym zdaniem stanowiło bedzie dobre połaczenie,uzupełnienie itd.?Prosze o komentarze.Pzdr.
    • 2100!za jeden semestr!!SZOK!!Wyzsza Szkola Menedzerska...a ile na innych studiach??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się