Forum Turystyka Europa Skandynawia
ZMIEŃ
      bergen

bergen

(19 wyników)
    • planuje wyjazd w czerwcu do norwegi zastanawiam sie nad stavanger lub bergen norwegia,jestem po 30 tce wolnym mezczyzna bede szukac taniego zakwaterowania i pracy,moze ktos cos polecic.?informacje kupie bilet na polowe czerwca i zobacze co sie wydarzy pozdrawiam
    • Wybieram się w czerwcu na 10 dni do Norwegii z 4 osobową rodziną -Lot do Bergen a potem wynajęty samochód. Jeśli ktoś może podpowiedzieć konkretne niedrogie domki/kabiny albo campingi gdzie można wynając jakiś domek lub gotowy namiot albo inne opcje to bardzo prosze o pomoc. Wszystkie praktyczne wskazówki dotyczące pobytu w regiobie Bergen -Trondheim mile widziane. Rad
    • Planuje weekendowy wyjazd do Bergen na jesieni. Tyle że ja planowałam początek października, znajomi z kolei polecają wrzesień, z racji znacznie lepszej pogody. Wy także odradzacie październik?
    • W sierpniu chcemy się wybrać do Bergen. Poradzcie proszę jak się tam dostać. W zeszłym roku lecieliśmy samolotem ale mąż uparł się na samochód, mówi że będzie taniej. Dodam, że mamy 2,5 letnie dziecko. Macie jakieś rady, jak najszybciej, którędy? Będę bardzo wdzięczna.
    • W sierpniu jadę do Bergen. Mam problem z noclegami. Nie stać mnie na hotel, ale też nie chcę spać w pokoju 16 osobowym. Może ktoś był i ma jakieś namiary na pensjonat lub prywatną kwaterę? Przeglądałam oferty w internecie, ale niestety wszystko już zarezerwowane.
    • Wybieram się na kilka dni do Bergen i zamierzam wykupić jedną z oferowanych tam wycieczek. Być może ktoś z forumowiczów byłby w stanie mi doradzić która z niżej wymienionych jest najbardziej godna polecenia: 1. NORWAY IN A NUTSHELL (Flåm Railway – Naeroyfjord – Aurlandsfjord – Stalheimskleiva) 2. THE ROYAL FJORD TOUR (Flåm Railway – Sognefjord) 3. THE WORLD HERITAGE TOUR (Sognefjord-Nærøyfjord-Stalheim)
    • Jedziemy w lipcu do Bergen i mamy ochote poogladać fiordy. Czy możecie doradzić jakieś miejsce gdzie łatwo dojechać i można obejrzeć fiordy z super widokmiem. Wszystkie sugestie dotyczace tematu co zobaczyć tez mile widziane.
    • Jaka jest zima w Bergen? czy bardzo mroczna i ciemna? Warto? Pytam juz teraz, bo chciałabym przylecieć, a tanie loty podobno trzeba kupować z dużym wyprzedzeniem. A moze możecie mi tez poradzić czym lecieć? Z Krakowa najchętniej.
    • Co trzeba koniecznie zobaczyc w Bergen, co warto zobaczyc w Bergen ? Czy ktos przeplynal statkiem z Bergen do Nordkap i dalej do Kirkenes pod rosyjska granica ?
    • cześć, Czy korzystał ktoś z Was z tego typu szybkiego zwiedzania Norwegii? Interesuje mnie trasa Oslo-Bergen-Oslo. Na stronach www.norwaynutshell.com nie znalazłem informacji cyz tego typu wycieczka jest z jakimśprzewodnikiem, opiekunem grupy? Cy ich roląjest tylko zorganizowanie biletów na pociagi, promy, autobusy i ewentualnie hotele? Gdzie i keidy odbiera sie te bilety?
    • Norwegia jest piękna, a Bergen piękne miasto warto zobaczyc Polecam! Jestem często przejazdem w Bergen i to miasto za kazdym razem zachwyca..ma to coś...
    • Witam! Latem mam zamiar wybrać się do Norwegii na dwa tygodnie prywatnie. Zastanawiam się nad tym, jakie miejsca w szczególności warto zobaczyć oraz jaki środek transportu wybrać (nie mam samochodu). Na pewno zacznę od Oslo a potem chyba wybiorę się koleją do Bergen. Słyszałem, ze warto jest się przepłynąć statkiem wzdłuż wybrzeży Norwegii do Przylądka Północnego (ile czasu trwa taki rejs i ile kosztuje?), myślę też o wypadzie na Spitsbergen i o jakiej, chociaż jednodniowej wędrówce po ...
    • Proszę poradźcie...jak najłatwiej dostać się z lotniska Arlanda do Uppsali?
    • Witam! Wybieram się do Norwegii. Pod koniec lipca na okres około 12-14 dni. W zwiazku z powyzszym mam trochę pytań do osób, które już tam były i moga pomóc. 1. PROM Najtańsza opcja StenaLine to 900 złotych w 2 strony z samochodem. I to do Karlskrony. Czy zna ktoś może jakieś inne, tansze ale bezpieczne linie - promy? 2. KASA Ile kasy potrzebujemy na 2 osoby na 12-14 dni by przezyc. Nie jestesmy osobami rozrzutnymi, nie bedziemy spac w hotelach. Jedzenie zabieramy z Polski,...
    • Mam 2 pytania: 1.Orientujecie sie,jak drogie sa rejsy promami pocztowymi z Bergen ? Znane mi sa co prawda ceny biur podrozy,ale sa to oferty z przelotem samolotem,a ja sie tam wybieram w maju samochodem. Interesowalyby mnie na poczatek cena krotszego wojazu- np. 1 tydzien. Gdzie mozna w Bergen zadzwonic w tej sprawie? 2. Wynajmowanie domkow. W internecie (np.Novasol) sa tylko oferty tygodniowe, a my chcielibysmy zobaczyc jak najwiecej z tego kraju- interesuja mnie wiec mozliwosc ...
    • Na początku sierpnia chcielibyśmy wybrac się w podróz poślubna do Norwegii. Najpierw planujemy płynąć do Sztokcholmu - tam też planujemy pierwszy nocleg - i tu pierwsze pytanie - czy są tam w okolicy tanie hotele typu francuskiej Formule 1?? ewentualnie gdzie jeszcze mozna się tanio przenocować w okolicy Sztokholmu. jaka jest cena benzyny Pb 95 (eurosuper) w Szwecji? Dalej pojedziemy do Norwegii - i tu kolejne pytania o noclegi w Norwegii - będziemy mieli samochód, namiot - ale cz...
    • ...Skandynawia. Ale może nie Skandynawia? Może już za daleko?
    • Monw!(15)

Wlasnie przeczytalam ze wrocilas ze swojej wrzesniowej wycieczki. No to pochwal sie teraz troche jak bylo, czy na polnocy byl juz snieg itp. Czy udalo wam sie zwiedzic to co planowalisie? Ciekawski Kurczak
    • Nie posiadam samochodu. Jak najtaniej i najpewniej mozna zorganizowac, wykupic wycieczke w to miejsce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się