Gość: grzana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 20:12 Norwegia jest piękna, a Bergen piękne miasto warto zobaczyc Polecam! Jestem często przejazdem w Bergen i to miasto za kazdym razem zachwyca..ma to coś... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grendal Trolle w fiordach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 09:40 A ja się aż boję, że zaczną tam jeździć Polacy. Całe szczęście, że Norwegia jest droga i chłodna. Może to odstraszy te rzesze "rodaków", którzy zaśmiecają teraz południowe plaże europy. Odpowiedz Link Zgłoś
fat_cat Re: Trolle w fiordach 15.10.08, 14:16 Gość portalu: Grendal napisał(a): > A ja się aż boję, że zaczną tam jeździć Polacy. > Całe szczęście, że Norwegia jest droga i chłodna. > Może to odstraszy te rzesze "rodaków", którzy zaśmiecają teraz południowe plaże > europy. Ale masz bracie kompleksy... Zastanawia mnie, czy jest jakis inny narod ktory ma takie poczucie nizszosci i ciaglego przypisywania sobie wszelkich mozliwych wad jako cech narodowych, ktore musi w sobie kompensowac najlepiej poprzez dystansowanie sie od wlasnego kraju i rodakow? Kiedy wreszcie znikną z nas te pieprzone kompleksy? Otóż wyobraź sobie byłem dość długo w Norwegii, spotkałem bardzo wielu Polaków i w niczym nie zauważyłem żeby ich zachowanie w czymkolwiek odbiegało od ogólno przyjętych norm, nie uważam też że powinienem się za cokolwiek wstydzić ani za siebie, ani za nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yuri Trolle w fiordach IP: *.80-202-234.nextgentel.com 04.10.08, 12:58 Bergen..nic specjalnego, mało atrakcji dla turystów, nie za czysto, wszystko co warto zobaczyć można zobaczyć w jeden dzień, akvariet - żenada, kto był w akwarium w Gdyni i zobaczy akveriet bedzie wiedzial o co chodzi. Pisze bo mieszkam w Bergen i nie ma się czym zachwycać Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Trolle w fiordach 04.10.08, 22:31 Gość portalu: Yuri napisał(a): > Bergen..nic specjalnego, mało atrakcji dla turystów, Bergen to dla mnie jedna z ładniej położonych miast w Norwegii, pełne atrakcji turystycznych. > wszystko co warto zobaczyć można zobaczyć w jeden dzień, > mieszkam w Bergen i nie ma się czym zachwycać Jeśli zatem możesz - wskaż inne bardziej atrakcyjne miasta w Norwegii. Takie, w których "wszystko co warto zobaczyć można zobaczyć" nie w jeden dzień a powiedzmy w dwa dni. Dla ułatwienia, pomińmy Oslo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudlaty Re: Trolle w fiordach IP: *.bb.online.no 21.10.08, 22:07 Alesund + okolica Odpowiedz Link Zgłoś