Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      bigos

bigos

(8 wyników)
    • przepisy? ja robie tak: kapuste kiszona podgotowac(nie wylewac wody!), podsmazyc 10 min. cebule, potem dodac pokrojona w talarki marchewke i piec minut dusic, fasolke z mrozonek, papryke - trzy minuty dusic, ugotowana wczesniej fasole, potem dodac kapuste podgotowana i wode z gotowania, ja dodalam jeszcze troche przecieru pomidorowego, przyprawy i lyzeczke musztardy z octem winnym. Jakies inne pomysly?
    • Np. może być bigos z jabłek : Pozornie dziwny, ale smakuje wyśmienicie... 2 kg słodkich jabłek (kwaśne rozpadają się podczas gotowania), 4 duże cebule (50 dag), 6-7 łyżek oliwy, 4 łyżki pasty pomidorowej, 6 ziaren ziela angielskiego, 3 listki laurowe, tymianek, bazylia, majeranek, przyprawa chili, sól, pieprz. Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu. Dodać pastę pomidorową ...
    • zna ktos jakis przepis ? Prosze pomozcie .... Imagine.
    • Od pewnego czasu zbieram i testuję przepisy kuchni polskiej, czy to czysto wegetariańskie, czy wegetariańskie przeróbki tradycyjnych przepisów. Może w niedalekiej przyszłości (kwestia kilku miesięcy) zdecyduję się na wydanie tego w formie ksiązki papierowej i/lub elektronicznej... Mam zatem prośbę o podrzucanie przepisów z tradycyjnej kuchni polskiej i polskiej kuchni regionalnej. Myślę, ze warto pokazać, że wegetarianin w Polsce niekoniecznie musi delektować się "światowymi wynalazkami" i,...
    • mam przepis na wegetariański bigos w stylu kuchni Hare kryszna i tam potrzebny jest kazeina ,z paniru usmażona . Wiecie jak ją zrobić?
    • musaka to jedna z najlepszych potraw w kuchni greckiej! baklazana kroimy na plasterki, lekko solimy i odstawiamy na pol godziny przynajmniej, aby puscil soki w miedzyczasie kroimy rozmaite warzywa, wrzucamy je do garnka z dwoma lyzkami oliwy, warzywa wrzucamy wg czasu trwania duszenia, ale powinny byc jeszcze dosc chrupkie (np. kapusta wloska, marchewka, por, papryka, soczewica, groszek), dodajemy czosnek i pomidorowa pampe i do tego dobra szczypte cynamonu plus przyprawy jak pieprz,...
    • Czy macie jakiś pomysł na wegetariańskie danie główne na wesele? K.
    • siemak niedlugo przyjezdza do mnie qmpel z zagranicy ktory jest wegetaeianinem. jako ze jest pierwszy raz w polsce to chcialbym go poczestowac jakimis typowopolskimi danimi. ale w kuchni polskiej trudno o dania wegetarianskie. prosze jezeli jakies znacie to czy moglibyscie mi podac nazwe/przepis/linka do przepisu. zz gory dziekuje pozdro BeMBeN
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się