bolonia

(5 wyników)
  • Polskie stoisko ma powierzchnię 80 metrów kwadratowych, będąc jednym z większych kolektywnych stoisk narodowych. Gospodarzem stoiska jest tradycyjnie już Instytut Książki. Swoje książki zaprezentuje 17 wydawców: Nasza Księgarnia, Znak, Wytwórnia, Hokus-Pokus, Media Rodzina, Papilon, Wilga, Bellona, WSiP, Dwie Siostry, Debit, Bis, studio 4leaf, Harmonia, Format i Powergraph. Wystawą wiodącą polskiego stoiska będą ilustracje wyłonione w konkursie "Książka dobrze zaprojektowana - zaczni...
  • Halo, czekamy z utęsknieniem na relację jakiejś globtroterki lub globtrotera! Co nowego i dobrego na świecie?
  • Wydaje mi się, że w tym zachwycie nad sukcesem Tuwima w Bolonii, zgubilismy ważną informację, która zresztą przyszła wcześniej! (teraz pomyślałam, że mogłam - głupia jedna - przecież o tym napisać...) Mam wrażenie, że o wiele większy sukces odniosło w tym roku dwoje całkiem mlodych, nieznaych tu i raczej z "wielkim salonem" nie spokrewnionych ilustratorów: Anna Błaszczyk i Łukasz Leszczyński. Ich prace zostały wyłonione i kwalifikowane do wystawy, spośród 13 tysięcy prac nadesł...
  • www.bookfair.bolognafiere.it/en/boragazziaward/vincitori
  • Już jutro zaczyna się największa chyba europejska impreza, dotycząca książki dla dzieci. Marzy mi się, że może za rok, a jak nie to za dwa... A na razie mam nadzieję, że może tak jak rok temu znajdzie się tam jakiś forumowy szpion i będą jakieś fotki na stronie. Proszę niniejszym trzymać kciuki ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się