mamalilki 05.04.11, 00:17 Halo, czekamy z utęsknieniem na relację jakiejś globtroterki lub globtrotera! Co nowego i dobrego na świecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uccello Re: Relacja z Bolonii 05.04.11, 10:47 Rzuciłam się jak gibka czarna pantera:) na ten wątek, sądząc że byłaś i chcesz się z nami wrażeniami podzielić... Odpowiedz Link
mamalilki Re: Relacja z Bolonii 05.04.11, 11:43 Bardzo świadomie go tak zatytułowałam. Można by rzec: perfidnie. Jak kto nie był to się rzuci sprawdzać, i wątek podbije. Jak był, sprawdzi, jakie wrażenia ma jakaś mamalilki, której nawet w tej Bolonii nie widział ;-) Kiedy zobaczy, że mamalilki grzecznie siedziała w Warszawie z czwórką chorych dzieci to może się zlituje i napisze dwa zdania... Odpowiedz Link
nat_bad Re: Relacja z Bolonii 05.04.11, 12:14 he, he no to podbijam, bo też się rzuciłam ciekawa wielkiego świata . Odpowiedz Link
anna_mrozi Re: Relacja z Bolonii 05.04.11, 16:35 Łeee, a ja czekałam od rana na relację. Wchodzę przed chwilą, patrzę 5 postów - więc ktoś był, napisał; relacja jest! A tu wszystkie przytupują z niecierpliwością ;) Odpowiedz Link
poppy76 Re: Relacja z Bolonii 05.04.11, 16:50 To ja tez przytupne ze zniecierpliwienia;) A wiecie, ze udalo mi sie kupic Tuwima po wlosku? Tego z wytworni, tylko ma inna okladke. Tata bedzie mlodej po wlosku czytal, a ja ze swojej po polsku (o ile sie w koncu wznowienie ukaze) A to wszystko dzieki Bolonii;) Odpowiedz Link
anna_mrozi Re: Relacja z Bolonii 05.04.11, 18:59 Poppy76 to ja czekam na Wasze opinie na temat teorii "nieprzetłumaczalności" Tuwima - Wasza córka będzie testować włoski przekład i porównywać z oryginałem ;) Odpowiedz Link
poppy76 Re: Relacja z Bolonii 07.04.11, 16:38 Ona ma na razie poltora roku:D, ale prawde mowiac tez nie moge sie doczekac az sobie porowna obie wersje. i przyznam sie, ze chcialam tez aby M zapoznal sie z odrobina mojego dziecinstwa. Odpowiedz Link
kavakava Re: Relacja z Bolonii 05.04.11, 19:56 hmmm, w empiku Tuwim z wytwórni widoczny jako dostępny (pod spodem druga wersja niedostępna) w ciągu 30 dni. Czy to oznacza że za 30 dni to wznowienie? Ja bym go chciała dorwać w promocji 3 za 2, ostatnio odpuściłam sobie kupno w księgarni gdzie jeszcze mieli stary zapas, ale w cenie 50zł. Wiem, mocno nie na temat, ale może ktoś z bywalców bolońskich salonów dostrzeże ten wątek;) Odpowiedz Link
poppy76 Re: Relacja z Bolonii 07.04.11, 16:40 Kavakava, czekam na Tuwima z empiku. zamowilam, jak byla promocja razem z innymi ksiazkami. I teraz nie wiem, kiedy bedzie dostepny:D Odpowiedz Link
steffa Re: Relacja z Bolonii 05.04.11, 21:29 Może niebawem coś się znajdzie u mnie. :) Odpowiedz Link
malowanka06 Re: Relacja z Bolonii 05.04.11, 12:35 O, mój znajomy leci do Bolonii, za miesiąc, zwiedzać, na tydzień :) tani lot był Odpowiedz Link
uccello Re: Relacja z Bolonii 06.04.11, 10:37 Tegorocznym gościem Targów Bolońskich była Litwa. Tu można przeczytać fragment wprowadzenia i zobaczyć ilustracje theanimalarium.blogspot.com/2011/04/lithuanian-spring.html Odpowiedz Link
ammbrozyjka Re: Relacja z Bolonii 06.04.11, 10:43 A na stronie FB Studia Hipopotam, czyli nagrodzonych pp. Mizielińskich, jest fajna fotorelacja z Bolonii (cudne stoisko czeskie!!!) - ciekawe, czy da się z zewnątrz wejść w ten link: www.facebook.com/home.php?ref=home#!/album.php?id=192402348224&aid=281601 Odpowiedz Link
steffa Re: Relacja z Bolonii 06.04.11, 12:35 Kolejne po angielsku: www.publishersweekly.com/pw/by-topic/childrens/childrens-industry-news/article/46698-bologna-2011-back-to-business-at-a-buoyant-fair.html Odpowiedz Link
steffa Re: Relacja z Bolonii 08.04.11, 22:49 Ale 'wiecie co'? Wszystko co słyszałam wskazuje na to, że polskie stoisko było zupełnie nieadekwatne do rangi nagród, które miało reprezentować - smętne i żenujące. Zima znów zaskoczyła drogowców. Odpowiedz Link
abepe Re: Relacja z Bolonii 09.04.11, 00:09 steffa napisała: > Ale 'wiecie co'? Wszystko co słyszałam wskazuje na to, że polskie stoisko było > zupełnie nieadekwatne do rangi nagród, które miało reprezentować - smętne i że > nujące. Zima znów zaskoczyła drogowców. Aha, też o tym słyszałam. A rok temu było ciekawie. Bo Chopin ciągnął sprawę? Jakieś fotki? (Nie miałam jeszcze czasu zajrzeć do relacji). Odpowiedz Link