bondy

(14 wyniki)
  • Pamietacie te 134 miliardy w US bondach skonfiskowanych we Wloszech i potem podobno przekazanych Secret Service i publicznie ogloszonych falszywymi? To byl stary watek i jest juz w archiwum, zatem moze warto sprawe przypomniec: forum.gazeta.pl/forum/w,17007,96531811,96531811,Dziwny_nius.html forum.gazeta.pl/forum/w,17007,96675547,96675547,Problem_bondow.html Okazuje sie, ze nie dosc ze jest grupa osob, ktora sie przyznaje, ze jest wlascicielem tych obligacji - to na dodatek zadaja rek...
  • Taka teza i pyatanie: Czy to możliwe, ze np teraz Chiny oddaja amerykanskie bondy a FED, aby je wykypic sciaga z rynku gotowke czyli dolara i dlatego on sie tak umacnia a reszta leci w dol bo zeby dostac gotowke trzeba cos sprzedac np fort knox ?
  • Bondy(21)

Wątek o nieudanych auckjach i problemach rządów z ich emisją.związane z tym problemy.
  • Wczorajszy odczyt Daily Sentiment Index dla 30Y T-Bonds z lekka mnie zaszokował: 99% procent byków na rynku długich obligacji rządowych!!! Takiego optymizmu na tym rynku nie było bardzo dawno. Każdy zarządzający funduszami i jego pies są już obkupieni w amerykański dług rządowy i czekają na dalszy wzrost ceny. Ruch spadkowy, ktory nastapi po prawdopodobnie niedalekim już uformowaniu się szczytu na obligacjach, czyli dołku ich rentowności, powinien przełożyć się na poprawę głównie...
  • Kiedyś był wątek na ten temat forum.gazeta.pl/forum/w,17007,91858458,,Elektroniczny_atak_na_banki_.html?v=2 wydawał mi się totalnie spiskowy Teraz trafiłem na to: www.youtube.com/watch?v=h4E4hr64UaE Ben raz mówi o wymianach raz o kredytach? mniej ważne istotne mi się wydaje że Ben twierdzi że wlał do systemu 500mld zielonych po to by zapewnić płynność i obnizyć oprocentowanie, jak wynika z wypowiedzi oprocentowanie jednak wzrosło o 20% to wygląda na to jakby Ben nie dolał benzyny tyl...
  • Dane wskazuja, ze Chinczycy pozbyli sie mikroskopijnej czesci bondow: www.treas.gov/tic/mfh.txt 4.4 miliarda dolarow wyjechalo.. Niby nic, ale jednak. Cos jakby szczyt popytu, prawda? I oczywiscie jest tez news, ze te bondy znalezione w pociagu to byly falszywe. Oczywiscie. Trzeba bylo wizyty Berlusconiego w USA, aby nagle wszyscy zaczeli szukac tych dwoch wypuszczonych falszerzy. To sie po prostu smiac chce. Falszywe, ale falszerzy wypuscili. Berlusconi do USA, ale oczywiscie g...
  • Sprawa bondow zaczyna nabierac rozpedu, poniewaz media zaczynaja sie powoli nimi interesowac. Te dyskusje rozpoczal Weev tu: forum.gazeta.pl/forum/w,17007,96531811,96531811,Dziwny_nius.html a ja jedynie pozwole sobie na osobny komentarz: Dlaczego z tymi bondami jest problem? Ano dlatego, ze ich nie powinno byc. One nie powinny istniec! Obecnie emisje bondow na okaziciela sa nielegalne. Jak slusznie zauwazyl Denniger tu: market-ticker.denninger.net/archives/1119-The-Saga-Of-The-Bea...
  • W WSJ ukazal sie wlasnie wazny artykul dotyczacy reformy finansowej, ktora ma zostac jutro podpisana przez Obame. Okazuje sie, ze czesc pakietu tego prawa ma wymoc na agencjach odpowiedzialnosc za ratingi. Z jednej strony jest to zupelnie logiczne i zrozumiale, bowiem wlasnie agencje ratingowe wpuscily inwestorow w maliny wystawiajac zbyt wysokie ratingi na ryzykowne bondy oparte o kredyty hipoteczne. Z drugiej jednak strony agencje ratingowe w obliczu niemalze natychmiastowego wejsc...
  • Teza: Interwencja walutowa majaca na celu wywolanie efektu kursowego jest skuteczna wtedy kiedy pieniedze nie sa reinwestowane. Jezeli panstwo A wyda walute "a" na walute "b" w panstwie B, to nastepuje wzrost popytu na walucie "b" a spadek popytu na walucie "a" i to pociaga za soba zmiane kursu. Jezeli osiagniemy zaklocenie rownowagi kursowej, to istotny jest poziom tej rownowagi, ktora nastepuje po transakcji. Jak zaklocimy kurs wymiany, to kurs wymiany wroci do rownowagi. ...
  • Wszyscy wiemy co się tam dzieje. 19 maja głosowanie. jesli nie przejdą podwyżki podatków to Arnodl zaczyna wyprzedawać majątek Kalifornii oraz wypuszcza 51k więźnów. Tutaj ciekawe info: Stand by for the next big bail out. the following is from a free Gary North e-mail sent out by the Daily Reckoning group concerning the tax increase elections to be held in Kali 0n May 19. dry.gif CONCLUSION I suggest that you pay attention to the results of the special election of May 19. Be pre...
  • Dwoch Japonczykow zlapanych przez wloska policje przy granicy ze Szwajcaria z... $134 miliardow w bondach. ??? www.japantoday.com/category/crime/view/2-japanese-carrying-134-bil-worth-of-us-bonds-detained-in-italy Nie wiedzialem, ze istnieja papierowe amerykanskie obligacje, ale widac mlody jestem. Jezeli falszywe, nie ma tematu. Jezeli prawdziwe, Japonia probuje sie pozbyc obligacji? Nie mam pojecia, co myslec.
  • Pozwoliłem sobie zaczac nowy wątek techniczny. Czasem brakuje nam jakiegoś wskaźnika a nie zawsze jest łatwo go odnaleźć. Podzielcie się swoja wiedzą. Ja sam teraz poszukuje oprocentowania Bonow 10 i 30 letnich usa. Oczywiście historycznych danych też. I niegdzie takiego prostego wykresu nie moge znaleźć. U nsa na stooq podaja jakies dziwaczne wielkosci Ale oprocentowanie nie moze wynosic 117% wiec nie wiem w czym to jest. stooq.com/q/?s=zb.f Jesli ktos wie gdzie sa historyczne...
  • wskazujacy powiazania pomiedzy rynkiem swapow kredytowych i notowaniami zlota ropy itp Autor dowodzi, ze dzialania FED powoduja znaczne straty inwestorow poprzez straty na rynku swapow. I to jest prawda. www.contraryinvestor.com/mo.htm "wagging the dog"
  • To jest bardzo istotna informacja. Przeczytac, przemyslec. biz.yahoo.com/ap/071219/bond_insurers_ratings.html NEW YORK (AP) -- A major insurer of bonds was downgraded to "junk" status on Wednesday, a move that could potentially cost banks and local governments billions of dollars. Credit rating agency Standard & Poor's slashed its credit rating for bond insurer ACA Financial Guaranty Corp. to a non-investment grade "CCC" from investment grade "A." S&P said ACA's capital cush...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się