Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      bronchoskopia

bronchoskopia

(3 wyniki)
    • Moja mama miała robioną bronchoskopię gdyż w prześwietleniu płuc wykryli jakiś półluk ciemny.Nie wiedzą co to jest .Mama nie ma żadnych objawów podejrzewających nowotwór.Nie kaszle ,nie ma krwioplucia,nic ją nie boli. Miesiąc temu rzuciła palenie jak się dowiedziała co to może być. Jest ciągle w strachu.Jutro idzie na powtórzenie badania bronchoskopii.W poprzednim badaniu bronchoskopi nic nie wykryli a wzieli tylko plwociny z oskrzeli bo dalej się jakoś nie dostali.Powiedzcie proszę...
    • Witam Was serdecznie! Krótka historia choroby. Lekarz pierwszego kontaktu podejrzewając POCHP, wysyła tatę 2 miesiące temu na RTG płuc. Tata jest 53-latkiem i nałogowym entuzjastą papierochów. Wynik pokazał 4,5-centymetrowego guza w górnym płacie lewego płuca. Skierowanie do szpitala z dopiskiem PILNE. Tata jest aktualnie po tomografii komputerowej, która wykazała, że guz się nie powiększył, jest daleko od węzłów chłonnych i nie widać żadnych przerzutów. Wstępnie oceniono, że da ...
    • Jetem nową osobą na tym forum-rak dotyczy mojej mamy.Na dzień dzisiejszy udało jej się wygrać z wieloletnią chorobą alkoholową(minął rok po wyciągnięciu jej z kompletnego dna), więc tenże rok czasu poznawała i zakochiwała się w mojej 2,5-letniej aktualnie córci. Wreszcie wnuczka miała babcię... Na Rtg wyszedł guz. Tomografia komputerowa wykazała zmianę rozrostową i widoczny pojedynczy węzeł chłonny w śródpiersiu. Jutro jadę zawieżć mamę do szpitala w Łagiewnikach. Będzie miała bronch...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się